Isparta Belediyesi gelir düzeyi düşük vatandaşların doğalgaz kullanabilmesi için kampanya başlattı.
Isparta Belediyesi gelir düzeyi düşük vatandaşların doğalgaz kullanabilmesi için Kalorifer ve Doğalgaz Tesisat Malzemesine yönelik kampanya başlattı. Kampanyaya müracaatlar için belirlenen kriterler kamuoyu ile paylaşıldı. 16 Ocak Pazartesi gününden itibaren başlayacak müracaatlar, 27 Ocak 2023 tarihine kadar devam edecek.
Isparta’da hava kirliliğini en aza indirmek ve iyileştirmek amacıyla, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın katkıları ile Isparta Belediyesi tarafından, gelir düzeyi düşük vatandaşların konutlarının doğalgaz kullanabilmesi için bir kampanya başlattı. Kampanyaya müracaatlar 16 Ocak 2023 Pazartesi gününden itibaren, 27 Ocak 2023 Cuma gününe kadar belediyenin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne şahsen yapılacak.
Konuya ilişkin Isparta Belediyesinden kampanyaya ilişkin duyuru ve başvuru kriterleri açıklandı. Yapılan açıklamada şu bilgiler yer aldı:
“Kriterleri sağlayan vatandaşlarımızın 27 Ocak 2023 tarihine kadar, Belediyemiz Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne şahsen başvurmaları durumunda, konut içi kalorifer tesisatı ve sayacından itibaren konut içi doğalgaz tesisatına ait tüm malzemeler Belediyemiz tarafından verilecektir.
Bu kapsamda başvurusu onaylanan vatandaşlarımız, abonelik ve güvence bedellerini Torosgaz’a taksitler halinde ödemek kaydıyla başvurusunu yapacak, ardından yetkili bir firma ile konutlarının işçiliği ve kolon tesisatları için anlaşacaklardır.
Belediyemiz hane başı yaklaşık 25.000 TL’lik malzeme yardımı yapacaktır. Abonelik bedeli kolon tesisatı ve işçilik vatandaşımıza ait olacaktır.
Belediyemiz; 20 kw yoğuşmalı kombi, 6mtül’e kadar radyatör, 80 metreye kadar gerekli çaplarda kalorifer tesisat borusu ve fittings malzemeleri, 15 metreye kadar doğalgaz borusu ve fittings malzemeleri, 6 adet’e kadar vana, kelepçeler, flex hortum vb. tüm iç tesisat malzemelerini ücretsiz verecektir.
Konutlara doğalgaz bağlantıları ve kalorifer tesisatı yapımı, 60 gün içerisinde tamamlanacak, tamamlanan konutlar tarafımızca kontrol edilecek, artan malzemeler geri alınacak ve iş aslına uygun yapılmış ise Torosgaz tarafından gaz arzı sağlanacaktır. Aslına uygun yapılmayan tesisatlar da malzemelerin tamamı geri alınacaktır.
Başvuru kriterleri şu şekildedir:
1- TC vatandaşı olmak.
2- Isparta Belediyesi mücavir sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak.
3- İkamet ettiği yerin kendine ait olması veya miras yolu ile intikal etmiş olmak.
4- Hanede kişi başı gelirin 2835,00 TL’den az olmak.
5- Oturulan konutun 5 yıl içerisinde kentsel dönüşüme veya yeniden yapım projelerine dâhil edilmeyecek olması.
6- Oturulan konutun, doğalgaz bağlantısına uygun olması (sokağına doğalgaz hattı bulunması)
7- İl içinde veya il dışında herhangi ikinci bir konutun veya işyerinin olmaması.
8- İl içinde veya il dışında herhangi bir araca sahip olmaması ( Bisiklet-Motosiklet hariç).
9- Başvuruda bulunulacak konut için başvuru yapacak kişinin kendisi yâda 1. Derece yakını ikametgâh ediyor olması gerekmektedir.
10- Başvuruda bulunacak konutun başvuru sahibinin 01.01.2023 tarihinden sonra devir-alış, satış işlemi olanlar kabul edilmeyecektir.
Bu kapsamda, kriterlere haiz vatandaşlarımızın başvuruları için gerekli belgeler ise;
1- Başvuru Dilekçesi (Belediyemizden Temin Edilecektir.)
2- Kimlik Fotokopisi
3- Adres Beyanı (E-Devlet üzerinden Alınacaktır.) şeklindedir”
İşsiz doktor
13 Ocak 2023 Cuma 20:01Evde doğalgaz yakanlar sobaya dönüyor uyanın yahu! Gaflet böyle olsa gerek. Milletin parası bir avuç adama gidecek anlaşıldı. Hangi mühendislik şirketi bu malzemeleri belediyemize verecek onu da yazın da bilelim. Bir sonraki alışveriş adresimiz orası olsun
Sandık işini bilir
13 Ocak 2023 Cuma 18:07Belediyeye bir bakıyorum şöyle nerde litakatsiz adam var çoğunu yönetici yapmışlar başka adamlar bulamadınızmı, biraz vizyon be kardeşim. Başkanın yardımcısının akrabası köylüsü tanıdığı Abdurrahman Çelebi ... sandıkta görürler bunun hesabını.
nuri
13 Ocak 2023 Cuma 17:52Demokrasi rejimiyle yönetilen ülkelerde halkına devletin iş bulma zorunluluğu yoktur. Hele hele belediyeler birer iş verme, iş bulma kurumları hiç değildir. Komünist ülkelerde devlet vatandaşına iş bulma mecburiyeti vardır. Devlet ancak iş bulmada aracılık eder. Kolaylık getirir.
Emin Cen
13 Ocak 2023 Cuma 12:25Bankamiakci troll fareler nerdesiniz .
sengetli
13 Ocak 2023 Cuma 07:32bu yazılan ücreti olan kişilerin evinde dogalgaz yoktur zaten.nere alsınki vatandaş dogalgazı.şakamısınız siz.yardımmış.
Cafer
13 Ocak 2023 Cuma 06:11Artık terliyim ve yiyemiyorum
Her şeyi bilen Ispartalılar
12 Ocak 2023 Perşembe 21:27Meyve veren ağaç taşlanır başkanım önemli olan yapılan hizmet sağolun siz Ispartaya altın akan nehir yapsaniz bunun ayarı düşük nerden bulmuş bu kadar altını falan filan abuk gubuk yorum yapılır Ama oğlumu gizimi gelinimi damadımi belediyeye bı işçi veya memur olarak nasıl aldiririm hesabı yaparlar burası Isparta ısparta Isparta 81 vilayet içersinde herbokilijiii mezunu veren tek ilimiz gurur duymalıyız
HAKSIZLIK DOGRU BULMUYORLAR
12 Ocak 2023 Perşembe 20:54ALLAH AŞKINIZA BU NEDİR YA. BEDAVA TESİSAT DÖSE. KİME SORDUNUZ. KUL HAKKINI SİZ YEDİRİYORSUNUZ. BU İSSİZ ÇOCUKLARIN VEBALİNİ KİM ALACAK. KİM HAKKINI HELAL EDECEK. HİC SORDUNUZMU. YANLIŞ YAPILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM. BİRİLERİ KONYA CANAKKALE SEFERLERİ DÜZENLEDİ GİTTİ. SİZDE DOGAZLI GİDERSİNİZ. HANİ HALKA SORACAKTİNİZ. KİM MİLYONER OLMAK İSTERDEKİ GİBİ JOKERLERİ EVE GÖTURECEKSİNİZ. SEYİRCİYE SORMAYIN. YÜZDE ELLİYİ KULLANMAYIN.
dönerrrrrr
12 Ocak 2023 Perşembe 20:14Ne yaparsanız yapın o iş bitti.boş tencere kaynamıyor.insanların alım gücü düştü.yerde sürünüyor.g.....le kuş tutsanız yalan.bir süt olmuş 25 tl dandik peynir bile 100 tl neydenden bahsediyorsunuz siz.evde 2 petek yandığı halde 760 tl doğalgaz gelmiş.yazıklar olsun.hadi çıksın baba yiğit akpli yalan desin doğru değil desin.biz bu soğuğu unutmayacağız memetttt oğlum sen savunmaya devam et.çünkü
Ispartalıyım
12 Ocak 2023 Perşembe 19:31Bu şartlarda olan olsa da yaktığı doğalgazın parasını nasıl ödeyecek ,gerçekci olalım
Öğretmen
12 Ocak 2023 Perşembe 18:49Ben de başlığı görünce sandım ki İmamoğlu gibi Mansur Yavaş gibi kampanya düzenleyip fakir fukaranın doğalgaz faturalarını ödeyecekler. Haberi okuyunca güldüm kendi kendime.
İyi okuyun
12 Ocak 2023 Perşembe 18:04Tabi SEÇİM yaklaştı...SEÇİM olmasa kılını bile kıpırdatmaz lar ....ömür boyu baya yardım etseniz yine oy vermem
Emin ŞEN
12 Ocak 2023 Perşembe 16:24Savlu , mahoni ,zagor hemen yorum yazın lan ,satilik troller aldiginiz paranın hakkını verin makarna bağımlısı beyinsizlerim , yabanciyida maaşa bağlayalım , ama önce okuma yazma öğretin o gerizekaliya
seçmen
12 Ocak 2023 Perşembe 16:09şeçim yatırımı yapacağınıza doğalgaz döşenecek evlerin halkına doğalgaz tesisatını kendisinin döşeteceği parayı kazanacak iş imkanı sunsaydınız keşke
MustafaAKBAŞ
12 Ocak 2023 Perşembe 15:58GENC LERE YARDİM VE DESTEK VERİN BELEDİYE OLARAK.GENVLER EVDE PASLANİYOR.ONLARA MESGULİYET VERİN.