25 Nisan 2024 Perşembe

Isparta'da bu doğa harikası yürüyüş yollarını keşfedin

Isparta'da bu doğa harikası yürüyüş yollarını keşfedin

Isparta

Isparta Dağcılık Kulübü Başkanı Kadir Arslankoç, havaların ısınmasıyla kentteki vatandaşların tatil günlerini ve hafta sonlarını Isparta'da doğa yürüyüşleri yaparak değerlendirdiğini söyledi.

Arslankoç, Isparta'da az kişinin bildiği doğal yürüyüş yollarının olduğunu belirterek,  bu yolları şöyle sıraladı; 'Kuzu Kulağı Yaylası, hafta sonu gidilebilecek yaylalarımızdandır. Bu yaylada 1-3 Temmuz arasında her yıl festival düzenlemektedir. Fakat Isparta halkımız tarafından çok bilinmeyen bir yaylamızdır. İlgili tarihleri takip edip çadırlı kamp festivali kaçırılmamalıdır. Biz tanımasak da dünyaca ünlü extrem ekiplerinin uğrak yerlerinden birisidir.

AKSU YAKA KANYONU

Arslankoç, 'Aksu ilçemizde bulunan Aksu Yaka Kanyonu'nda da güzel bir yürüş alanı mevcuttur. Girişten 200, 300 metre civarı yürüyüş yapılabilir. Fakat daha yukarılara kanyon geçişi için yürüyüş grubu ile gidilmelidir' dedi.

KAPIKAYA ANTİK KENTİ

 Isparta'ya 30 km uzaklıkta olduğunu söyleyen Arslankoç, sadece manzarayı izlemek için bile tercih edilebilecek bir doğal güzellik olduğunu söyledi. Arslankoç, 'Çukur köyü sırtlarından başlanarak antik kente kadar güzel bir parkur mevcuttur. Antik kentteki ziyarette büyük mağarayı da ziyaret etmek de gerekir' dedi.

ATABEY KISIK VADİSİ

Arslankoç, bu vadiyi iyi bilen bir rehberle gidilmesi gerektiğini söyledi ve ekledi; 'Gelincik Dağının Atabey yönünde bulunan Atabey ilçesinin içme ve sulama suyu havzasıdır. Kısa bir yürüme parkuru vardır. Yürüyüş grupları ile gidilirse 10 km parkur halinde yürüyüş yapılabilir' dedi.

ÇUKUR VADİSİ 

'Çukur vadisi Kazak Tünellerinden hemen sonra Narlı Mahallesi bitiminde çukur santrali civarındadır. Yürüyüşe başlandığında alabalık tesisi devamında Çukur Vadisi bitim noktasına ulaşılabilir. 300 metre civarı vadi içi yürünebilir. Doğal havuzlar görülmeye değerdir' şeklinde konuştu.

(Ali Rıza Cesur)

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Sevtap

30 Mayıs 2023 Salı 19:04

Meral hanım gruplar vardır katılabılırsınız facede arena dagcılık gıbı gruplar var sayfaya gırın bulursunuz

Meral ozalp

30 Mayıs 2023 Salı 11:52

Buraya nasıl müracaat ediyoruz. Dağ yürüyüşlerine katılmak istiyorum

İSİM: ARAP SOYAD: TÜRK.

30 Mayıs 2023 Salı 11:35

ben arabım ğitmem.ÇÜNKÜ BENİ SEVMEZLER HAÇLI KARDEŞLERİNİ ÇAĞIRIP ĞEZDİREBİLİRLER KOYUN KOYUNA YATABİLİRLER.ben müslüman mülteci olduğum için ĞİTMEM ĞEREKMİYOR.ANADOLUNUN MANEVİ NEFESİ BANA YETERDİR.IRKÇILARIN PİS NEFESLERİ BENİ RAHATSIZ EDİYOR.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR