ISPARTA'DA Yüksek İç Mimar Zeynep M. Çetin tarafından kütüphane, atölye ve kafenin bir arada bulunduğu bir işletme hizmete açıldı. Çünür Mahallesi 253. Cadde üzerinde açılan "Çalakalem Kütüphane - Atölye - Kafe" Isparta halkına hizmet vermeye başladı.
Isparta'da bir ilk oldu. Atölye, kafe ve kütüphane aynı ortamda buluştu. Sessiz bir çalışma alanı oluşturuldu. Bireysel çalışma ile birlikte sessiz olmak şartıyla TÜM ISPARTA HALKI istediği gibi burada çalışabilecek.
Türkiye'de bir çok büyükşehirde bulunan ve halkın yoğun olarak kullandığı bu işletme, Isparta'da ise farklı ve daha da detaylandırılmış bir şekilde Zeynep Çetin tarafından açıldı. Çalakalem'de hem kütüphane hem atölye hem de kafe aynı yerde hizmet verecek.
Zeynep Çetin, Isparta'ya böyle bir işletmeyi açmanın detaylarını anlattı. Buradaki asıl amaçlarının öğrenciler için uygun bir çalışma ortamı sağlayabilmek olduğunu anlatan Çetin, bazı öğrenciler evde çalışmakta, bazıları ise kütüphanelerde çalışmakta sıkıntı yaşabiliyor. Biz burada tüm halkımız için rahat bir ortam oluşturduk dedi.
Özellikle üniversitede mimarlık, mühendislik, güzel sanatlar öğrencilerinin çalışma alanlarının çok kısıtlı olduğunu anlatan Çetin, uygulamalı projelerde çalışırken, onlar kütüphaneye gidip çalışamıyorlar. Maket yapılması gerekiyor. Orada sıkıntı yaşıyorlar. Ben kendim de iç mimarlık mezunuyum. O sıkıntıyı yaşadığımız için, yine Süleyman Demirel Üniversitesi ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesinde öğrencilerin çalışabilecekleri bir atölye kısmı hazırladık. Öğrencilerin maketlerinin yapılabileceği ve projelerin çizimlerinin yapılabileceği, ellerinin altında çıktı alabilecekleri bir alan olabilecek bir yer hizmete sunduk dedi.
SESSİZ KÜTÜPHANE
Kütüphanenin özelliklerinden bahseden Zeynep Çetin, tamamen sessiz bir kısım oluşturduk. Diğer kütüphanelerde bir kütüphaneni disiplini yok. Oralarda kütüphaneye çay ve kahvenizi alıp giremezsiniz. Ama bizim işletmemizde çalışırken aynı sessizlikte, aynı çalışma ortamında başkalarının da sizinle birlikte çalıştığını görerek çayınızı ve kahvenizi yudumlayarak orada oturabilir ve çalışabilirsiniz. Veya öğrenci olmayabilirsiniz, gazete, kitap okuyacaksınızdır. Sessiz bir yer istiyorsunuzdur. Bir dışarıya çıkarak, hava almak istiyorsunuzdur. O zaman da yine gelip sessiz kısımda oturup çalışılabilirsiniz" dedi.
KAFE HİZMETİ
Kütüphane ve atölye hizmetinin yanında çay ve kahve servisi bulunduğu için kafe bölümü de oluşturduklarını anlatan Zeynep Çetin, "Bu 3 birleşiyor. Kütüphane, kafe ve atölye oluyor" diye konuştu.
SADECE ÖĞRENCİLER DEĞİL, TÜM ISPARTA HALKINA AÇIK
Sadece üniversite öğrencilerine yönelik kısıtlamıyoruz diyen Çetin, "Ev hanımları da burayı kullanabilir. Tüm halkımıza açıktır. Lise ve sonrası için her yaşta insanın gelebileceği bir alandır. Çalışmak istedikten sonra bir şeyler kendine katmak istedikten sonra herkese kapımız açıktır" şeklinde konuştu.
VİZE VE FİNAL DÖNEMLERİNDE 7/24 AÇIK OLACAK
Ayrıca üniversite öğrencilerine yönelik vize ve final haftasında 7/24 saat açık kalacak. Kendisi de bir mimarlık bölümü mezunu olan Zeynep Çetin tarafından öğrencilere proje desteği de verilecek.
GİRİŞLER ÜCRETLİ
Çalakalem Kütüphane - Atölye - Kafe'de her sabah 09.00-15.00 saatleri arasında giriş yapanlar 5 TL, yine her gün saat 15.00'dan giriş yapanlar 8 TL ödeyecek. Ayrıca ücretsiz 1 bardak çay veya 1 kahve ikramında bulunulacak.
İsmail vatansever
28 Ekim 2019 Pazartesi 20:06Genşler eğitilsin tabi ki de. Bardak çaya 2.5 lira vermesin Madoda bile 3 lira çay. Siirte gelin 75 kuruş. Hemde ithal çay. 20 liraya da kral kebap yiyin.
Alper
28 Ekim 2019 Pazartesi 18:56Öğrenciler saat 16 dan sonra gidebilir ama üçret çoook yüksek.Aldığımiz uçret 2000 civarı ama hepsini Mi kütüphaneye vereceğiz? Yoksa her şey varsıllara mı?Nerde adalet, fırsat eşitliği?
Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene
28 Ekim 2019 Pazartesi 18:45giriş 5 tl 15 den sonra 8 tl nedir yahu