21 Mayıs 2024 Salı

Öğretmen katiline vatandaşlığı kimler ne zaman verdi?

Öğretmen katiline vatandaşlığı kimler ne zaman verdi?

Isparta

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da bir öğrenci tarafından öldürülen İbrahim Oktugan için bugün tüm Türkiye’de öğretmenler kendilerine yönelik şiddet ve itibarsızlaştırma politikalarını protesto etti. 

Ankara'da, meslektaşlarının silahla öldürülmesinin ardından iş bırakan öğretmenler, MEB önünden Meclis'e yürüdü. Isparta’da da öğretmenler protesto için Kaymakkapı Meydanında buluştu. Eğitim İş, Eğitim Sen, Memur Sen ve birçok meslek örgütünün de katıldığı eyleme CHP Isparta Milletvekili ve TBMM Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Hikmet Yalım Halıcı da katıldı. Burada konuşan Halıcı “Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hep yaptığı yanlış işlerle gündeme geliyor. Geçtiğimiz yıl Yusuf Tekin'e bir soru önergesiyle ‘Okullarda alınan güvenlik önlemleri nedir? Bilinçlendirme yapılıyor mu? Tedbir alıyor musunuz? Gerekli kamera ve güvenlik sistemleri kuruldu mu?’ diye sormuştum. Bakan Tekin verdiği yanıtta tüm önlemleri alıyoruz demişti. Fakat bugün görüyoruz ki şiddet olayları ülkenin her yerinde olduğu gibi okullara da sıçramış durumda” dedi. 

Hikmet Yalım Halıcı ayrıca şunları kaydetti;

ÖĞRETMEN KATİLİNE NE ZAMAN VATANDAŞLIK VERİLDİ

“Bu öğretmenimizi öldüren kişi kim? Irak asıllı olduğu söylenen bu kişi daha önce de silah bulundurma, çardak yakma gibi suçlar işlemiş. 2023 yılından bu yana defalarca okullardan uzaklaştırılmış. Bu kişi ve ailesine ne zaman, kimler tarafından vatandaşlık hakkı verildi? Bunların hepsini iktidara ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e buradan soruyorum.”

YUSUF TEKİN DERHAL O KOLTUĞU TERK ET

“MEB’deki hiçbir problemi gideremiyorlar. PDR’ci rehber öğretmenleri atamak yerine okullara ÇEDES projesi ile manevi danışman atadılar. Arkasından adına Türkiye Maarif Yüzyılı dedikleri ne olduğu belli olmayan, içeriğinde günümüz eğitim ihtiyaçlarına yanıt verecek kapasite barındırmayan, uzmanlara ve muhalefete danışılmamış, ilgili meslek örgütlerinin görüşlerinin alınmadığı bir taslak getirdiler. Buradan Yusuf Tekin’e Isparta Milletvekili, TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi ve bu ülkenin bütün çocuklarını düşünen bir baba olarak diyorum ki ‘Yusuf Tekin derhal o koltuğu terk et!’”

HERKESİ 18 MAYIS’TA SARAÇHANE’YE BEKLİYORUZ

“Buradan başta öğretmenlerimiz olmak üzere çağrı yapıyoruz. Yoksulluğa ve açlığa mahkum edilen, atanamayan, şiddete kurban edilen öğretmenlerimiz ve gerici eğitim politikalarına karşı 18 Mayıs’ta İstanbul Saraçhane’de buluşuyoruz. Tüm eğitimcileri ve ülkenin geleceği için endişe edenleri bekliyoruz”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

21 Lİ

11 Mayıs 2024 Cumartesi 15:27

SELANİKLİLERİN DÜŞMANI DEĞİLİM,BULGARİSTANLI ĞÖÇMEN KARDEŞLERİMİZİN DÜŞMANIDA DEĞİLİ.LAKİN:BUNLARI KİM YERLEŞTİRDİ İSE YENİ ĞELEN ĞÖÇMENLERİDE ONLAR YERLEŞTİRDİ.MİSAL SOY ADI KANUNU KİM ÇIKARDI İSE ,PARLAMENTER SİSTEMİ KİM ĞETİRDİ İSE ,KİM SAVUNUYOR İSE HERKİM İNASAN HAKLARINDAN BAHSEDİYOR İSE ZITINI KONUŞUYOR İSE IRKÇIDIR,HERKİM ARAPÇA İSİM TAŞIYOR İSE KENDİ İSMİDE ARAPÇA İSE 2 YÜZLÜDÜR.ARAPLARI SEVMEYEN İSİMLERİNİDE KULANMASIN.ATANIZIN YANİ MUSTAFA KEMAL PAŞANIN İSMİDE ARAPÇADIR.

Mülteci istemiyorumm

11 Mayıs 2024 Cumartesi 03:24

Vay be. O kadar güzel konuşmuş ki. Bir Isparta lı olarak gurur duydum. Diğer Isparta vekillerimizden de aynı sözleri beklerdim. Bir insan bir öğretmen bir sığınmacı tarafından öldürülüyorsa ve hala birileri buna susuyorsa birşey demiyorum artık. İnşallah erken seçim gelir

Vergi

11 Mayıs 2024 Cumartesi 01:00

Adam hapse girdi, onun yiyeceğini de elbisesini de bizler ödeyeceğiz... mülteci işi hep masraf

Vatandaş

10 Mayıs 2024 Cuma 21:54

Mültecileri bu ülkeye tayyip Erdoğan soktu.geçen haziran seçimlerinde akp ye tekmeyi vurmalıydınız.Şimdi ağlamayın..

Ben

10 Mayıs 2024 Cuma 21:37

Kimi verdi o meclis verdi kim vericek hanginiz ağzınızı açtı siz cho olarak Bolu belediye başkanını yuhladınz ya hepiniz suçlusunuz o meclis zaten Türk olduğumu düşünmüyoruz

Necip

10 Mayıs 2024 Cuma 20:55

Ülkemizde Arap istemiyoruz Afkanlı istemiyoruz Arap beslemek zorunda değiliz

yalnız kurt

10 Mayıs 2024 Cuma 20:42

Mülteci istemiyorum defolup gidecekler, vatanını savunmayın korkaklara vatandaşlık verilmez,veren sorumludur...

Akp den cevap bekleyen sorular

10 Mayıs 2024 Cuma 20:15

Eyyyy akp yetkilileri BİZ ÇOCUĞUMUZU DEVLET OKULUNA ZOR GÖNDERİYORUZ BU IRAKLI BU SURİYELİ BU AFKANLAR COCUKLARINI NASIL HANGİ EKONOMİ HANGİ PARA İLE GÖNDERİYORLAR.BİZ MARKETTEN ACABA NEYİ ALMAYALIM DİYE DÜŞÜNÜRKEN BU MÜLTECİ MİSAFİRLERİMİZ NASIL OLUYORDA MARKET SEPETİNİ DOLDURABİLİYORLAR.BİZ BİTANE ÇOCUGA ZOR BAKIYORUZ AMA BUNLAR 4. 5 TANE ÇOCUGA NASIL BAKIYORLAR.LÜTFEN BU SORULARA CEVAP ALABİLİRMİYİZ.TABİKİ KİMSE CEVABINI VEREMEZ.

Muhammed mustafa

10 Mayıs 2024 Cuma 17:52

Ülkede 1 tane bile mülteci istemiyoruz , bizim emeklimiz asgari ucretlimiz küçük esnafımız fakirken biz kimseye bakmak zorunda değiliz..Multecini al ve git akp

Tarikatci şeyh

10 Mayıs 2024 Cuma 17:34

Milyonlarca multeciyi ülkeye reismiz getirdi ,onlara bakmaya devam edeceğiz , emekli aç kalabilir ama misafir aç birakilmaz .Bizim katil sapik terörist sayımız az olduğu için onlar ülkeye dolduruldu ..Avrupa para veriyor diye değil..Bu cehape başa gelirse hepsini gonderecekmis, tüm akp li müminleri Afgan Somali ugandali Iraklı mültecileri 3vlereine almaya ,bakmaya davet ediyorum.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR