Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Yılmaz Çatal ve Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Mehmet Saltan, Gazze İslam Üniversitesi Rektörü Merhum Prof. Dr. Sufyan TAYEH’ın hayatını kaybetmesi üzerine ortak bir kınama bildirisi yayınladılar.
Bizler Türkiye Cumhuriyeti’ndeki Üniversitelerin Rektörleri olarak; 24 Kasım 2023 tarihinde yürürlüğe giren ateşkes ve esir takası anlaşmasından sonra, acımasız, vahşi, insanlık dışı saldırılarına tekrar başlayan İsrail’in, dünyanın gözü önünde sürdürdüğü büyük soykırımı kınıyoruz.
Bir haftalık insani aranın ardından; gelecek adına bir umut ve hayata tutunma mücadelesi veren, pek çoğu savunmasız masum bebek, çocuk, kadın ve yaşlı insanların zor koşullarda yaşadığı, işgal altındaki Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yer alan Cibaliye Mülteci Kampının, 02.12.2023 tarihinde bombalanması sonucu yüzden fazla masum Filistinli kardeşimiz şehit edilmiştir. Aynı saatlerde, Gazze İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sufyan TAYEH, çocukları ve aile yakınlarıyla birlikte, İsrail savaş uçaklarının Cibaliye'nin El-Faluce bölgesine düzenlediği saldırılarda, bizzat evi hedef alınarak şehit edilmiştir.
7 Ekim 2023 tarihinden beri Filistin ve Gazze’deki sivil kişi ve kuruluşları, hastane ve eğitim kurumlarını, eğitimcileri, akademisyenleri, bilim insanlarını doğrudan hedef alan bu terör saldırılarını ve bu vahşi saldırganlığa sağlanan açık ve gizli destekleri en ağır şekilde kınıyoruz ve tüm dünyanın bu duruma tepki göstermesi, kayıtsız kalmaması gerektiğini bir kez daha önemle vurguluyoruz. Gazze İslam Üniversitesi Rektörü Merhum Prof. Dr. Sufyan TAYEH’e ve yakınları ile bu süreçte hayatını kaybeden tüm Filistinli masumlara Yüce Allah’tan rahmet; Tüm Filistinli kardeşlerimize başsağlığı diliyor; uluslararası tüm aktörleri bu insanlık suçunu önleme konusunda sorumlu ve insanca davranmaya davet ediyoruz.
o
04 Aralık 2023 Pazartesi 21:08kibir dolu insanlar kamereya medyaya oynuyor
.
04 Aralık 2023 Pazartesi 16:16iyi oldu siz kınadınız diye israil ateşkes yaptı, gerçekten bir şeyleri kınayacaksanız asgari ücretle çocuk okutan aileleri verdikleri maaşla zor duruma düşüren yetkilileri kınayın, insanların üç kuruşuna göz diken, verginin vergisini alan devlet yetkililerini kınayın, haa bunları kınayamayız derseniz sırf birilerine yaranmak için önceden belirlenen insanlara kadro açtığınız için oturun kendinizi kınayın.
zorike
04 Aralık 2023 Pazartesi 09:31Vatandaş adıyla yorum yapan arkadaş, amacın nedir? Gerçekleri niye görmezden geliyorsunuz, aranan kriterlerde alınacak kişinin yaptığı tez kriter olarak belirlendiğini sende biliyorsun, yoksa alınacak kişi sen veya yakının olabilir mi?
Davrazlı
04 Aralık 2023 Pazartesi 09:19Seviyoruz "atanmış", çok kıymetli iki rektörümüzü...
Vatandaş
04 Aralık 2023 Pazartesi 08:57Madem biliyorsun ne diye artistlik yapıyorsun elaleme? Cevabını aldığın zaman kıvırmayacaksın. Yok ben üniversitede değilim ama biliyorum. Biliyorsan yok ispatla o zaman vs. diye konuşursan böyle tıkarlar cevabını ağzına :))
İdari personel
04 Aralık 2023 Pazartesi 08:47Önce üniversitelerimiz ile bir ilgilenin. Rektörlüğünüzü yapın. Siz yapmazsanız rektörlüğü başkası yapar. Rektörlüğü dizayn eder. Sizin yerinize geleceğin planını yapar. Uyuyun siz uyuyun. Saltan Hocam idari personelin başına ne akademik ne de ithal birini istemiyoruz. Onların derdini bilen onları dinleyen bir arkadaşımızı istiyoruz. İçimizdekilerin en kötüsü dışardan gelenlerin ve akademisyenlerin en iyisinden daha iyidir. Demedi deme ...
cenk
04 Aralık 2023 Pazartesi 07:24Mağdur aileye not diye yorum yapan kişi kendini deve kuşu olarak görüyor. Benim üniversite ile hiç bir alakam olmadığı halde bunları biliyorum. Üniversiteler o hale geldi ki, alacakları kişinin yaptığı tez üzerinden yeterlilik şartı getiriyorlar vb. bunları bilmeyen zırcahil var mı?
o bilir
03 Aralık 2023 Pazar 21:46Antalya'nın çocukları direksiyon başında
Antitartar
03 Aralık 2023 Pazar 19:31Mağdur aileye not düşene not a.. Bravo. Tam kapak olmuş yalakaya
123
03 Aralık 2023 Pazar 17:35Kınadın da ne oldu? Filistinli kardeşlerin ne zaman senin yanında oldu? Ne zaman kardeşin oluverdi?
Vatan
03 Aralık 2023 Pazar 16:22Eyvallah kınadığınız için bol bol kınayın?????(:(:
Mağdur Aileye not düşene not
03 Aralık 2023 Pazar 16:01Birileri önce SDÜden kadro çıkartılıp kadro şartını sağlamayınca tekrardan kadroya çıkıldığında kendi adamları giremeyeceklerini anladıkları zaman bir sürü olaylarla kendi adamını atatıp, mahkeme süreçlerinde kardeş üniversiteye alanıyla alakası olmayan bir yere atanan adam varken, sadece birisinin çocuğu diye kadrolar açılmışken burada birilerine kul hakkından bahsetmek ancak yalakalara düşer. Gidin yalakalıklarınızı direk gözükerek yapın da belki bir müdürlük filan verirler. Bu kapak sana :))
Öfken
03 Aralık 2023 Pazar 15:17Toplasan 1 insan etmezler
Mağdur aileye not
03 Aralık 2023 Pazar 15:06Mağdur aile biliyorsan ispatla o zaman kimi aldılar isim verde bilinsin. karalama yapmayın burada herkes o masalarda okulda hoca ise emekleriyle bir yere geliyor .aldıkları kişilerin ortalamasını biliyormusun yaptığı çalışmayı biliyor musun da karalıyorsun ?lütfen yorum yaparken bunları da düşünün kimse kimsenin hakkını yemez merak etme sen senin söylediğin cümlelerde bir kul hakkına giriyor.
Tayyipcan
03 Aralık 2023 Pazar 14:25Ülkede olan hırsızlık yolsuzluk kara para aklama ,adam kayirma , torpili kınamayın , Türk düşmanı Arap Filistin için ağlayın.
sdü mağduru aile.
03 Aralık 2023 Pazar 14:07işiniz gücünüz reklam. torpille üniversite kadrolarına aldığınız bomboş akademisyenleri de kınayın. bu insanların kul haklarını nasıl ödersiniz allah bilir.. söyleyecek çok şey var ama sizlerde yüz yok...
Vatandaş
03 Aralık 2023 Pazar 13:41Siz önce kendinizi kınayın. Yakında ilana çıkılan kadrolara kişinin ismini yazacaksınız. Önce kendinizi düzeltin ki sonra bir duruşunuz olsun. Duruşunuzdan sonra istediğiniz beyanatı verebilirsiniz. O zaman da samimiyetinize inanırız. Ispartada herkes herşeyi biliyor da kimse ağzını açmıyor. İnsan aklı almıyor bu durumu.