23 Nisan 2024 Salı

Her şey kötü arkadaşla başlıyor

Her şey kötü arkadaşla başlıyor

Isparta

Isparta Uyuşturucu Alkolizm ve Bağımlılıkla Mücadele Derneğinde (UYUMDER) bir süredir tedavi gören E.E, uyuşturucuya başlamanın en büyük sebebinin kötü arkadaşlıklar olduğunu ve uyuşturucudan kurtulmak için toplumun önyargısın aşılması konusuna dikkat çekti.

Uyuşturucuya 3 yıl önce arkadaş ortamında başladığını söyleyen E. E, kurtulmak için çok çaba sarf ettiğini kaydetti. Ayrıca toplumun bağımlı ve bu illetten kurtulmak isteyen gençlere karşı önyargılı olduğunu savunan E.E, bunun tedavi sürecinde ki hastaları olumsuz etkilediğini kaydetti.

 Rehabilitasyon merkezinde tedavisi devam eden E.E; “Arkadaşlarınızı doğru seçin arkadaş her şeydir. Ben evli ve 3 çocuk babasıyım.3 yıl uyuşturucu kullandım. Uyuşturucuya arkadaşımın yüzünden başladım. Bunu kendi isteğimle yapmamıştım. Arkadaşım içkime damlattığı bir madde yüzünden bağımlı oldum. Evli olmama rağmen bunu bir süre eşimden saklamaya başladım. Çok fazla param gitmeye başladı. Eşime bunu söylemek zorunda kaldım. Tedavi olmaya karar verdim ve Türkiye’ye geldim. Ancak bu kolay olmadı. Durumumu burada ki doktorlara anlattığımda hemen yardımcı oldular.

UYUŞTURUCUDAN KURTULMAK İÇİN TOPLUM DESTEĞİ ŞART!

Sözlerinde uyuşturucuyla mücadelede toplumun önemine dikkat çeken E.E; “Toplumumuz kullananlara ve bırakmak isteyenlere karşı çok fazla ön yargılı, beni dışlayanlar oldu. Bu tedavimi olumsuz etkiledi. Tekrar başladım. Çocuklarım için tekrar bırakmaya bu illetten kurulmaya karar verdim. Bunun için Isparta UYUMDER’ de rehabilite oluyorum. Burada ki ilgi ve alaka çok iyi 3 aydır buradayım. Allah’ın izniyle uyuşturucuyu bırakacağım. Buradan gençlere sesleniyorum; sakın benim başıma gelmez demeyin. Arkadaşlarınızı çok dikkatli seçin bir anlık hata ile sizde bağımlı olabilirsiniz, hayatınız kararır. Bırakması çok zordur. Çocuklarım olduğu için ben bu kadar çaba sarf ediyorum. Ama bırakmaya çalışıp da bundan vazgeçen çok kişi var. Bu yüzden uyuşturucuya karşı bilinçli olun” diyerek çağrıda bulundu.

(Ali Rıza Cesur)

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Acılı baba

30 Mayıs 2023 Salı 21:58

Allah UYUMDER den razı olsun. yöneticilerine ve gönüldaşlarına kolaylıklar versin. keşke bu tür yerler ülkemizde çoğalsa. sevgili vatandaşlarımız yardımlarınızı bu tür yerlere yöneltin lütfen.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR