27 Temmuz 2024 Cumartesi

Her düğünde kendi kızım evleniyormuş gibi ağlıyorum

Her düğünde kendi kızım evleniyormuş gibi ağlıyorum

Isparta

Isparta'da çocukluk yıllarında büyük bir hevesle başladığı darbuka çalma merakını şimdi bir meslek olarak devam ettiren Levent Güllü, düğünlerde ve çeşitli etkinliklerde darbuka çalıyor. Güllü, 'Ben her düğüne gittiğimde sanki kendi kızım gelin oluyormuş gibi bir köşede ağlarım' dedi.

Mesleği bobinaj ustası olan Güllü, çocukluk yıllarında darbuka çalmayı öğrendi. Yıllar geçtikçe darbukada kendini geliştiren Güllü, düğünlerde ve çeşitli etkinliklerde sahne alıyor. Darbuka çalmaya büyük bir merakla başladığını ve kendisini sürekli geliştirdiğini belirten Güllü; 'Çocukluğumda darbukaya bir merakım oluştu. Babamın bana bir darbuka almaya başlamasıyla çalmaya başladım. Daha sonra bu konuda kendimi geliştirerek Isparta'da belediyenin düzenlediği çeşitli sanat etkinliklerinde çalmaya başladım. Oradan düğünlerde de çalmaya devam ettim. Sanatçı dediğin kendini dinlettirebilmelidir. Bizler insanların gönüllerine hitap ediyoruz. Çaldığım mekanlarda dinleyen insanların dertlenip saatlerce ağlamalarına şahit oldum. Tek bir ritimin tek bir sesin insanları nereden alıp nereye götürdüklerini bilemezsiniz. İçlerinde ne gibi dertlerin olduğunu, neyi yaşayamadıklarını, içlerinde nelerin ukde olarak kaldığını bilenmez. Fakat insanlar bir sanatçıyı dinlemeye geldiklerin de müziği duyduklarında bütün bunlar tek tek yüzlerine yansımaktadır. Sanat insan ve toplum için çok önemli bir şeydir. Sanat insanı yansıtır. Sanat toplumu yansıtır. Düğünlerde bile bir tıngırtı gelini ve onun ailesini saatlerce ağlatır. Çünkü onlara bir daha kızlarının eve dönmeyeceğini hatırlatır. Ben her düğüne gittiğimde sanki kendi kızım gelin oluyormuş gibi bir köşede ağlarım' dedi.

BİZLER YERİMİZİ TEKNOLOJİYE BIRAKTIK

Kentte şuan Türk Sanat Müziği'nin çeşitli dallarında sanatçılar olduğunu fakat kendilerinden sonra yeni sanatçıların yetişmediğini söyleyen Güllü; 'Isparta'da şuan çeşitli dallarda pek çok Türk Sanat Müziği yapan sanatçılar vardır.  Ama pek çoğu benim yaşlarımdadır. Bizde artık yerimizi yeni çıkan elektronik müzik aletlerine bıraktık. Bu alanda benim hiç çırağım yoktur. Ben hiçbir nota bilmiyorum çünkü. Gençlerimizin bu sanata ilgi duymaları beni çok mutlu eder' dedi. (Ali Rıza Cesur)

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

samed

26 Mayıs 2023 Cuma 09:37

gelinler ağlamıyor artık sen neden ağlıyon

Dönüş dizisi Murat

25 Mayıs 2023 Perşembe 20:46

Levent abimiz bir numaralı saygın üstadımızdır. Mütevazi bir insandır. Dönüş Dizisi Isparta da Ulubey karakterini canlandırmıştır.

Hüseyin akgün

25 Mayıs 2023 Perşembe 18:26

Ustam 1980 yillara götündün bir ara fasil geçelim

Menekşe

25 Mayıs 2023 Perşembe 17:56

Karekteri ve kişiliğiyle gerçekten dost olunabilecek bir karakter

niğdeli

25 Mayıs 2023 Perşembe 14:17

ısparta,da tanıdığım karakterli dost canlısı insanlardan biri adam gibi adam gerçektende sanatçı ruhlu ...

Kurt

25 Mayıs 2023 Perşembe 13:07

Yerli dizimizdeki Kutlubey karakteri olur kendileri

Doğru adam

25 Mayıs 2023 Perşembe 11:44

Levent güllü candır doğru insandır adamdır

mustafa karakuyu

25 Mayıs 2023 Perşembe 11:38

Ellerine ve diline sağlık arkadaşım. helal kazanç helal lokmadır. seni danıdğım için çok mutluyum.

Medet32

25 Mayıs 2023 Perşembe 11:05

Başka haber bulamadınız mı

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR