26 Nisan 2024 Cuma

Haciz edilemez şartı kaldırılacak

Haciz edilemez şartı kaldırılacak

Isparta

Belediye Meclisi, Belediye’nin mülkiyetindeki Isparta Oteli, eski Zabıta Müdürlüğü binası gibi taşınmazlar üzerindeki ‘Haciz edilemez’ şartının kaldırılması konusunu gündemine aldı. Konu Cuma günü karara bağlanacak.

Isparta Belediye Meclisinin 2022 Yılı Temmuz ayı olağan toplantıları başladı. Belediye Meclis Salonunda Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında bugün saat 14.00’de başlayan toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı. Büyük bir kısmı ise ilgili komisyonlara havale edildi.

KONU MECLİSİN GÜNDEMİNE GELDİ

Meclis gündeminin 11. Maddesinde bulunan; Belediyemiz mülkiyetinde bulunan gayrimenkullerin üzerinde bulunan kamu yararının kaldırılması konusunun görüşülmesi konusu görüşüldü.

BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN; “HACİZ EDİLEMEZ ŞARTINI KALDIRACAĞIZ”

Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen, söz konusu gündem maddesinin İmar Komisyonuna havale edilmesi konusunda oylama yapmadan önce Meclisin Bağımsız Üyesi Ramazan Kabalak, Başkan Başdeğirmen’den konu hakkında detaylı bilgi istedi. Bunun üzerine bir açıklama yapan Başkan Başdeğirmen; “Bilindiği gibi belediye olarak büyük projeler yapıyoruz. Ancak, bunu yaparken karşımıza bir takım engel veya sorunlar çıkabiliyor. Bunlardan birisi de yapmış olduğumuz Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesi. Bu konuda kredi alacağımızda bizden ipotek istediler biz de mülkiyeti belediyemizde olan Isparta Otelini göstermek istedik. Fakat, 2009 yılında o dönem meclisi tarafından Isparta Oteli ile ilgili ‘Haczedilemez’ kararı alınmış. Bu nedenle oteli ipotek olarak gösteremedik. Aynı şekilde Zabıta Müdürlüğünün eski hizmet binası için de aynı karar alınmış.

Bizim belediye olarak büyük projelere devam etmemiz için bu tür engellerin kaldırılması gerekiyor. Biz de bu haczedilemez şartının kaldırılması için konuyu meclisimize getirdik” dedi.

KOMİSYON AYRINTILI RAPOR HAZIRLAYACAK

Başkan Başdeğirmen, yaptığı açıklamanın ardından konuyu İmar Komisyonuna havalesini meclis üyelerinin onayına sundu ve konu oy birliği ile komisyona havale edildi. İlgili komisyon ayrıntılı olarak hazırlayacağı raporu Cuma günü yapılacak olan Meclisin Temmuz ayı son toplantısında meclise sunması bekleniyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Belediyeci

05 Temmuz 2022 Salı 22:44

Galiba birileri otel Ispartaya çökecek tabii ki akplidir. Haciz edilemez maddesinin kalkması için kalkan eller kırılsın işallah.

Misafir

05 Temmuz 2022 Salı 14:57

Yapıyorsanız adını değiştirin neymiş o IYAŞ otel.

Misafir

05 Temmuz 2022 Salı 14:54

Dervişin fikri ne ise zikri de odur. Var olan kamu yararı kararını değiştiren meclis üyesi kendinden şüphe duysun. Demem o ki birilerine peşkeş çekilecek zannımca.

Dağcı

05 Temmuz 2022 Salı 09:02

Haberin veriliş şekli yanlış hepsi bu bu bir işletme ihale şekilleri işleyişi kanun ve yönetmeliklere göre belirlenir bu kamu binası ve çevresi Isparta mızı yansıtan tanıtan tek mimari eserdir hangi genç ve yaşlı güvercinle sorsan orayı bilir tarihi camileri iz bedesta vs yorumlarınhepsi doğrudur çevre düzenleme şekli yanlış ve negarip hayali ürün ve kullanılan malzemeler firma adları küçük yazılmalı ölçülü olmalı bu ihale yapılırken bunlar düşünülmelidir yüklenici firmanın burada otel dışında

Kelek

05 Temmuz 2022 Salı 08:23

Geçmiş olsun Isparta, şehrimizin sembollerinden birisi daha gidiyor, vah vah ki ne vah. Oysa sukru başkana ou verirken bu memleketin çocuğu iş yapar demistik. Başta o satıp savuruyor.

Ispartalı

05 Temmuz 2022 Salı 08:04

Waikiki, A101, bankamatikler, çiğköfteci, burgerking, üstteki kafe Bunların hepsi imar dışı yapılırken neredeydiniz? Adam kiraladığı mülkü parça parça bölüp sadece birisinden 10 yıllık kirayı çıkardı. Nerde kamu yararı??? Bu ıyaş a daha ne kadar peşkeş çekilecek ? Varandaş balkon kapatsa koşan inşaat kontrol ıyaşa çalışmıyor hiç

kararın asıl sebebi

05 Temmuz 2022 Salı 00:35

neden haciz edilemez şartı kondu , şimdi neden kaldırılacak , niyet yapılan işin daima önünde dir

İlginç

04 Temmuz 2022 Pazartesi 23:56

Haciz olursa ihaleye çıkar tanıdık birileri alır.

olması gereken

04 Temmuz 2022 Pazartesi 21:53

otelde koskocaman waikiki yazısı yazıyor sayın başkan. Isparta'ya il dışından gelen herkes cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel heykelinde fotoğraf çektiriyor. Her fotoda waikiki yazısı çıkıyor. Bundan rahatsız olmuyor musunuz? Bir Isparta'lı olarak rekabete karşı değilim fakat bir firmaya da bu kadar aleni reklam izni verilemez, koskoca şehrin ve yetiştirdiği devlet byüklerinin önüne geçemez. Otel derhal kiralamadan alınmalı, yerine Ispartalı'nın öz malı olan bir eser kazandırılmalıdır.

Börteçine

04 Temmuz 2022 Pazartesi 21:29

Burnuma pis kokular geliyor, umarım haciz edilmez

Konyaspor

04 Temmuz 2022 Pazartesi 21:10

Affet bizi Ziya abi değerini bilemedim

Ispartalı

04 Temmuz 2022 Pazartesi 21:08

Meydan AVM deki belediye dükkanları ne oldu başkan, paraları ipotek göstereeydin, aaa yoksa tmsf' ye hadiyemi ettiniz?

Çapsız

04 Temmuz 2022 Pazartesi 18:34

Alt yapı hazırlıyor yiyecek oteli geçmiş olsun ısparta

Esnaf

04 Temmuz 2022 Pazartesi 18:22

İstersen Satlık yaz Binaya

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR