20 Mayıs 2024 Pazartesi

Okulda müdürün katledilmesi sadece eğitim değil güvenlik sorunu

Okulda müdürün katledilmesi sadece eğitim değil güvenlik sorunu

Isparta

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, son zamanlarda artan okul şiddetine ilişkin sert bir açıklama yaparak yetkililere çağrıda bulundu.

Halıcı, Lise Müdürü İbrahim Oktugan’ın öğrencisi tarafından silahla vurularak öldürülmesi üzerine, ailenin ve eğitim camiasına başı sağ olsun dileklerini iletti. Ancak, şiddete meyilli davranışları gözlemleyen ve gereken psikolojik önlemleri alabilecek rehber öğretmenlerin atamasının yapılmamasını eleştirdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve iktidarı sert bir dille eleştiren Halıcı, saldırganın daha önce suç işlediğini ve uyarılar aldığını belirtti. Irak asıllı olan saldırganın, cinayetten sonra sosyal medyada “kafasına sıktım” şeklinde paylaşımlarda bulunduğunu vurgulayan Halıcı, bu durumun sadece bir eğitim değil, aynı zamanda güvenlik konusu olduğunu belirtti. Halıcı konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Öncelikle okuldan uzaklaştırılan öğrencisi tarafından silahla vurularak öldürülen Lise Müdürü İbrahim Oktugan’a Allah’tan rahmet; ailesi başta olmak üzere eğitim camiasının tamamına başsağlığı diliyorum. Okullarda şiddet artarken, şiddete meyilli davranışları gözleyen ve gereken psikolojik önlemleri alacak PDR’ci rehber öğretmenler atanmazken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve iktidar ne yapıyor?”

Yalım Halıcı açıklamasında ayrıca şunları söyledi;

KONU SADECE EĞİTİM DEĞİL GÜVELİK KONUSU

“Saldırgan kişi (silahla insan öldüren birisi öğrenci değildir) daha önce de suçlar işlemiş ve uyarılar almış. Bu kişi Irak asıllı. Rahmetli müdür İbrahim Oktugan’ı katlettikten sonra ‘kafasına sıktım’ diye video çekip sosyal medyada paylaşmış. Bu kişi kim? Ailesi ne zaman gelmiş? Vatandaşlığı ne zaman ve ne kadar sürede aldılar? Konu sadece eğitim değil bir güvenlik konusu. Önüne geleni ülkeye dolduranlar bu suçta ortaktır. Geçtiğimiz yıl Yusuf Tekin’e bir soru önergesiyle ‘Okullarda alınan güvenlik önlemleri nedir? Bilinçlendirme yapılıyor mu? Tedbir alıyor musunuz? Gerekli kamera ve güvenlik sistemleri kuruldu mu?’ diye sormuştum. Bakan Tekin verdiği yanıtta tüm önlemleri alıyoruz demişti. Bir işi de doğru yapın diyeceğim ama her yerleri yanlış. Bu Bakan ve zihniyeti ile Türkiye PISA raporlarında Avrupa’ya asla giremez ama bunlar devam ettikçe Ortadoğu kafası Türkiye’ye girer…”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ümmetci

10 Mayıs 2024 Cuma 09:38

Ümmete sahip çıkıciz,arap kavmi necip din kardeşlerimize sahip çıkıciz,onlarla camilerimizi dolduruciz,çatlasın cehapeli guminsler.biz ensarız onları besliyciz bağrımıza basıciz,gerekirse soğan yiciz reisi yedirmiciz,gerekirse emekli maaşımızdan feragat ediciz,

21 Lİ

10 Mayıs 2024 Cuma 07:22

ALİ DENİLENE CEVAP OLSUN MESELE OY DEĞİLDİR EĞER OY İÇİN VATAN SEVİYOR İSEN BENDE ALİ İSMİN HATIRINA OLMAZ İSE SENİ İNSAN YERİNE KOYMAM.mülteci dedikleri müslümandırlar eğer sen buna karşı isen ali ismini değiştir .YUNANCA KOYABİLİRSİN ESKİ TÜRKLERİN KULANDIKLARI İSİMLERİ KULANABİLİRSİN LAKİN: HEM MÜSLÜMANA KARŞI OLACAKSIN HEMDE UTANMADAN İSLAM BÜYÜKLERİNİN İSİMLERİNİ KULANACAKSIN BU 2 YÜZLÜLÜKTÜR. YASALARI YAPAN SENİN SEÇTİKLERİNDİR BEN PARLAMENTER SİSTEMİ SEVMİYORUM.

Joker

10 Mayıs 2024 Cuma 01:39

Önce saç sakal denetiminden başlansa çok güzel olur..Gençlerin sokakta öğrenci olduğunu bile anlamak zor.

Isps

09 Mayıs 2024 Perşembe 21:41

Okullarda hizmetliler neden çalıştırılabilir eskiden 1 hizmetli sopaları yakıyor sınıfı temizliyor du kadrolu hizmetliler neden görev yapmıyor öğrenci nöbet tutuyor çay götürüyor öğretmenlere müdürler niye görev yaptırmıyor hizmetliye

Vatandas

09 Mayıs 2024 Perşembe 19:05

Okullardaki güvenlik tedbirleri artırılmalı nobetci öğretmen bil hassa oglen araları çocukları okulda kalan salmamali dışarıya. Her kes okula acil işi toplantisi. Dışında disarda beklemeyi çocuğunu. Mutlaka bahçe kapıları kapatılmalı. Çocuklar özellikle ilk okul dışarıya çıkmaları Veli izni olmadan bakkal yok park çıkmamalı.

Ali

09 Mayıs 2024 Perşembe 18:46

Ülkeyi mülteci çöplüğüne çevirenlere hiçbir seçimde oy yok bundan sonra! Çocuklarımıza, vatandaşımıza ayrılması gereken kaynakları mültecilere harcayanlara oy yok!! Yemin olsun yok!

..

09 Mayıs 2024 Perşembe 17:15

Uyduruk adamları alıyorlar güvenlikle alakası yok sinek gibi üflesen uçucak işide bilmiyorlar torpilli oldukları saten uzaktan belli oluyor

Veli

09 Mayıs 2024 Perşembe 14:48

Aynen öyle okullara iskurdan temizlik görevlisi gönderiliyor.okuldaki hizmetli onlar geldi diyip akşama kadar yatiyor .okuldaki kadrolu hizmetli işini yapsa temizliğini iskurdan temizlik gorevlisi bir eksik gelecek .onun yerine güvenlik görevlisi olsa okullarda bu tip olaylar olmaz öğrenciler bahçeye tenefus dahi cikmaz.birde elini kolunu sallayan okul iceresinde. Almicen müdür bey herkesi okula salmicen çocukları dışarıya.nerde .hepsi çiftlik.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR