28 Nisan 2024 Pazar

Bakan Eroğlu Su akıyor biz yapıyoruz

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Sütçüler'e geldi.

Isparta

 Bakan Eroğlu : Su akıyor biz yapıyoruz

ISPARTA’nın Sütçüler ilçesinde DSİ tesislerinin toplu açılış ve ORKÖY kredi sertifika dağıtım törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Türkiye’de su götürmediğimiz yer kalmadı. 320 baraj inşa ettik. 1000 günde 1000 gölet projesini inşa ettik. Bugün 4 ampulden 1’si bizim inşa ettiğimiz baraj ve hidroelektriklerden sağlanan temiz enerjiyle Türkiye’yi aydınlatıyor. Artık su akıyor biz bakmıyoruz. Su akıyor biz yapıyoruz. Farkımız bu” dedi.ORMAN ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, Isparta’nın Sütçüler İlçesinde Devlet Su İşleri tarafından yapımı tamamlanan 2 tesisin açılış ve orman köylülerine kullandırılan gelir getirici ORKÖY kredi sertifikalarının dağıtım törenine katıldı.Sütçüler İlçe merkezinde gerçekleştirilen törende Devlet Su İşleri tarafından yapımı tamamlanan iki tesisin açılış töreni gerçekleştirilirken birçok alanda orman köylülerine gelir getirici kredi sertifikaları dağıtıldı.


 BAŞKAN TALEPLERİNİ SIRALADI

Programın açış konuşmasını Sütçüler Belediye Başkanı Mustafa Üstün yaptı. İlçesine yapılacak 3 göletin yöre halkının önünü açacağını söyleyen Başkan Üstün, ilçede aciliyet taşıyan dere ıslahı çalışmaları, gölet ve sulama projeleri ile 27 km’lik Karadiken yol sorununun çözümü noktasında destek talebinde bulundu. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Çiftçi de kısa bir konuşma yaparak kendisinin de Ispartalı olduğunu belirtip Sütçüler’in çok özel bir coğrafya olduğuna dikkat çekti. Isparta Valisi Vahdettin Özkan ise Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun 6 ay önce geldiğini ve o günden bu güne not edilen birçok sorunun çözüme kavuştuğunu söyledi. Vali Özkan, “Bu yönüyle bütün Isparta size duacıdır. Sütçüler gerçekten çok önemli bir coğrafyadır. Hükümet icraatları en iyi şekilde buraya getiriliyor. Sütçüler ve Isparta halkı adına bu hizmetler için size teşekkür ediyorum” dedi. 


ARTIK SU AKIYOR BİZ BAKMIYORUZSU AKIYOR BİZ YAPIYORUZ, FARKIMIZ BU…

 Türkiye’de AK Parti iktidarı döneminde birçok alanda önemli gelişmeler yaşandığını belirten Bakan Eroğlu, “Biz iş başına geldiğimizde İstanbul başta olmak üzere 76 şehirde su sıkıntısı vardı. Hükümete gelince Sinop’tan Mersin’e bütün Türkiye’nin su meselesini çözdük. Çünkü su hayattır. İstanbul’da büyük sıkıntı vardı. İstanbul’da suyu akıttık. Şu ana kadar sadece su götürmekle kalmadık. 320 baraj inşa ettik. Aynı zamanda geçen dönem 1000 günde 1000 gölet ve sulamasını inşa ettik. Isparta’da 35 baraj gölet sulama tesisi yapıyoruz. Elbette Sütçüler’e de müjdelerimiz var. Elimiz dolu geldik. 4 ampülden 1’si bizim inşa ettiğimiz barajlardan hidroelektriklerden sağlanan temiz enerjiyle Türkiye’yi aydınlatıyor. Artık su akıyor biz bakmıyoruz. Su akıyor biz yapıyoruz. Farkımız bu” dedi. 


KÖYLÜLERE MÜJDE VERDİ

 Isparta’nın güller, gönüller diyarı olarak bilindiğini ancak bundan sonra bunun yanına göletler ve barajlar diyarı ibaresinin de ekleneceğini söyleyen Bakan Eroğlu, yöre halkına da müjdeler verdi. Sütçüler’in yüzde 77’si orman olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, “Artık orman köylüleri orman teşkilatının hasmı değil hısım olacak. Devlet ormancılığından millet ormancılığına geçtik. Çünkü bizim anlayışımızda şu var. Her şey millet için. Çandır, Kesme, Kasımlar baraj ve sulama işlemleri yapılacak. Ayvalıpınar, Gürdallı köyü dere ıslahları devam ediyor. Bizler sizlerin efendisi değiliz sizlerin hizmetkârıyız. Ne gerekiyorsa yapmak boynumuzun borcudur. Bugün açılacak bu tesislerin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu barajlar 50 yıldır yapılmayan şeyler. Karadiken’i istediniz onu bilmiyorum. Ama inceleyip değerlendireceğiz. Bakın bugün burada verdiğimiz müjdeler en az 400 milyon Tl”Programın sonunda Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, orman köylülerine kullandırılan gelir getirici ORKÖY kredi sertifikalarının dağıtımını gerçekleştirip yapımı tamamlanan 2 tesisin açılış törenini yaptı.Bakan Eroğlu, Sütçüler programı öncesinde ise geçtiğimiz hafta trafik kazasında hayatını kaybeden Isparta eski Belediye Başkanı Hasan Balaman’ın ilçedeki ailesine taziye dileklerini iletip kabir ziyaretinde bulundu.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Vatandaş

16 Nisan 2016 Cumartesi 20:08

:)

Aa

16 Nisan 2016 Cumartesi 18:01

ZAM GELMİŞ.. HAYIRLI OLSUN

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR