Süleyman Demirel Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulunca Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirler doğrultusunda 6 Nisan 2020 tarihi itibari ile uzaktan öğretim sistemini başlattı.
Bu süreçte 40 bini aşkın öğrencisine eğitim alt yapısını açan Üniversitemiz, eğitim ve öğretim süreçlerini kesintiye uğratmadan sağlıklı bir şekilde yürütmeyi hedefliyor. Bu bağlamda; dersler, Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) ve Adobe Connect uygulaması üzerinden canlı (senkron) veya daha önce kayıtlanmış (asenkron) olarak kaldığı yerden devam ediyor.
Sınavlar ve değerlendirme süreçleri çevrimiçi test şeklinde yapılabilecek
Pandemi döneminde sınavlar ve değerlendirme süreçleri sorumlu öğretim elemanının tercihine göre vize, final ve bütünleme sınavlarını çevrimiçi test şeklinde yapılabilecek. Sadece bu döneme özgü olarak öğretime elemanı çevrimiçi test uygulamak isterse bunu vize, final ve bütünleme sınavları için gerçekleştirebilecek. Öğrencilere kullanım kolaylığı sağlayan sistemde eğer öğrencinin çevrimiçi test sınavı seçeneğini kullanması halinde, akademik takvimde belirlenen tarihler arasında istediği vakitte girebilmesi için Çevrimiçi-Test sınavı aktif olacak. Dolayısıyla sınav için ayrıca bir sınav başlayış ya da bitiş tarihinin belirlemesine gerek olmayacak. Çevrimiçi-Test soruları sınav dönemi başlamadan en az iki gün öncesinden sisteme girilerek hazırlanacak.
Her gün 40 bin öğrenciye yaklaşık 1000 canlı ders
Üniversitemiz, içinde bulunduğumuz süreçte öğrencilerine en iyi uzaktan eğitim hizmetini sunmak için çalışmalarını özveriyle yürütüyor. Bu kapsamda her gün yaklaşık 1000 canlı ders ile 1000'i aşkın öğretim elemanımız, 40 bin öğrenciye uzaktan öğretim ile ulaşıyor.
Ders Yükleri Yükseltildi
Sadece 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılına mahsus olmak üzere genel Not Ortalaması 1,80'in altında olan öğrencilerin ders yükleri 30 AKTS’den 50 AKTS'ye yükseltildi.
Şikayet
22 Nisan 2020 Çarşamba 16:23Üniversite hastanenizde çalışan bir anestezi teknisyeni ülkemizin kurucusuna cumhuriyet değerlerine ve geçmişteki devlet büyüklerine sürekli facebook üzerinden hakaret içerikli görseller paylaşıyor.Ekran görüntülerini aldık.Gecmişte nereye hizmet ettiği bilen bu şahıs hakkında acilen islem başlatılmalıdır.
sdülü
22 Nisan 2020 Çarşamba 10:52YAZIYA BAK. GÜNDE 40 TANE ÖGRENCİYE 1000 SAAT DERS. ANLAYAMADIK GÜNDE 24 SAATTEN FAZLA KAÇ SELESE VARDIR. PRF. NASIL BİR BOS EGİTİMDEN REKLAM. NE ANLATMAK İSTEDİGİNİ İFADE EDEMEYEN EGİTİM. ZATEN SİZDEN FAYDA YOK. ELLERİ YIKA İYİ UYU SOKAGA ÇIKMA. 40 BİN ÖGRECİ BULUŞU BUMU. PARAYLA TEKNOKENTTE MASKE YAP. SDÜ KORNAYA ÇARE BULUR ZANNETİM.
İnzivada
22 Nisan 2020 Çarşamba 02:00Sanırın koronanın bize en büyük zararı öğretim olmadan teknolojiyi önemsememiz olacak. Fakat öğretim teknolojisi bu demek değildir. Öğrenmede en önemli adım planlamadır. Öğretim teknolojilerinde ise planlama daha da önemli hale gelmektedir. Malesef uygulaması etkileşimi ve bir sürü yönü olan öğrenme ortamını tek yöne indirmek zorunda kaldık. Hiç eğitim olmamasından tabiki iyidir. En yakın zamanda planlanmış ve uygun ortamlarda uygun teknolojik gelişmeler ışığında eğitimler devam eder.
İlavus
22 Nisan 2020 Çarşamba 01:07evet gerçeklikten UZAK, bilimden UZAK, teknolojiden UZAK ama sorunlara, cehalete ve dostlar yapıldı görsüne YAKIN bir eğitim. Tebrikler Bay Çarıkçı
Uzaktan eğitim mi?
22 Nisan 2020 Çarşamba 00:35Derslere başladığı anda bağlanmakta güçlük çekiliyor, bazı derslere hiç girilemiyor. Burada sorun öğrenciye yükleniyor. Kayıttan izlenirken soru sorma şansı sistem gereği bulunmuyor. Örgün ögretim sürerken ve virüs yokken verilen ödevlerin yapılması isteniyor. (Anket vb.) Internet altyapısı olmayan yerlerde yaşayanlara dönem dondurma dışında seçenek Yarım dönemin öğrenci ve ailesine maliyeti gözardı ediliyor. En azından güz dönemi için telafi sınavları konulabilir.
Mahmut Akbaş
22 Nisan 2020 Çarşamba 00:24Ya Hocam bu işide yüzüne gözüne bulaştırdın . Hocalar PC kullanmayı bilmiyorlar , biz artık katılmıyoruz derslere.
Kemal Döngel
22 Nisan 2020 Çarşamba 00:22Hocalara brifing verilmeden başlatılan bir sistem ! Maaelesef çok başarısız . Hocalar ya mikrofonu kapatıyor ya da paylaşımı hiç verim alamıyoruz .
Hakan Yenice
21 Nisan 2020 Salı 23:57Üniversite tarihinin gelmiş gitmiş en kötü yönetilen dönemi sayende! Hem idari hem akademik açıdan buna rağmen 2. Defa seçilmesinde desteği olan siyasi zevatında bir o kadar suçu var.
ATABEYLİ
21 Nisan 2020 Salı 21:14Atabeyliye cevap yazan, kendi rumuzu bile olmayıp yine Atabeyli rumuzuyla yazan kişi daha Türkçe yazmayı bilmiyorsun. Ama gerçeklerin ortaya çıkmasından tırsıyorsun. Vallahi kork bence Yüce Türk adaleti bazen yavaş işler ama işlediği zaman da senin gibiler kaçacak delik arar vesselam
Hoca
21 Nisan 2020 Salı 20:38Fakültenin sekreteri idari amirliği becermiş demekki şimdi akedemisyen olmak peşinde bildiğim kadarıyla ??!
Sdü
21 Nisan 2020 Salı 19:05Keşke birde fakülte sekreteri yerinde olsa da 1 aydır fakülteye uğrayan yok geliyoz gidiyoz memur lar nöbetçi memurların çözemediği konular uzayıp gidiyor idari amir bu nöbetlerden muaf mı acaba yoksa kendini akedemisyenmi görüyor yada sağlam torpilli siz bilirsiniz kim olduğunu sayın rektör hoca
Atabeyli
21 Nisan 2020 Salı 15:55Atabeyli elbette gerçekler ortaya çıkar.Sizinde ne mal olduğunuz eninde sonunda ortaya çıkar.
Rektörizm
21 Nisan 2020 Salı 14:34Rektör rektör üniversiten kan kaybediyor.Sahip çık yoksa Rektörlük gider...
atabeyli
21 Nisan 2020 Salı 14:26sen **** okumaya devam et, gerçeklerin ergeç ortaya çıkma huyu vardır biliyorsun,
Öğrenci
21 Nisan 2020 Salı 12:49Okullar başlayınca da bu şekilde dersler kayda alınıp yayınlanırsa çok iyi olur hocam hem okuyup hem çalışmak zorunda olanlar var derslere giremiyorlar. Örn:Ben.