Gülbirlik Yönetim Kurulu bugün yaptığı toplantıda binlerce üreticinin merakla beklediği 2024 yılı Gülçiçeği kilogram bedelini net 90 TL olarak belirledi.
Kurulduğu 1954 yılından bu yana üreticinin daima yanında olan Gülbirlik 2024 yılı gülçiçeği kilogram bedelini net 90 lira olarak belirledi. Gülbirlik, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir başkanlığında yapılan toplantı sonunda binlerce üreticinin merakla beklediği 2024 yılı Gülçiçeği kilogram bedelini net 90 lira olarak belirlerken, ödemelerin önümüzdeki hafta ortasından itibaren başlanmasına karar verildi.
Gül üreticisine kampanya döneminde toplanan güçiçeği miktarı kadar kilo başına 45 lira peşin ödemede bulunulmuştu. Aradaki 45 liralık fiyat farkı ise önümüzdeki hafta ortasından itibaren Gülbirlik’e bağlı Kooperatifler kanalıyla üreticilere peşin olarak ödenecek.
“ORTAKLARIMIZA HAYIRLI OLSUN”
Konuya ilişkin açıklama yapan Gülbirlik Genel Müdürü İbrahim Işıdan, “2024 yılı gül çiçeği fiyatını net 90 lira olarak belirlemiş bulunuyoruz. Öncelikle bu fiyatın tüm üreticilerimize ve her zaman bize destek veren yanımızda olan değerli ortaklarımıza hayırlı olmasını diliyorum. 2024 yılı gülçiçeği kampanyamız bu yıl bilindiği gibi mevsim şartlarından dolayı bir ay erken başlamış ve yaklaşık 50 gün sürmüştü. Bu süre zarfında bölgemizde yaklaşık 11 bin ton dolayında gülçiçeği rekoltesi gerçekleştiğini tahmin etmekteyiz. Biz her zaman olduğu gibi bu yılki kampanyanın akabinde hemen pazarlama çalışmalarımıza başlayarak yurt dışı satışlarımızı gerçekleştirdik. Bu doğrultuda satışlarımız ve çalışmalarımız devam etmektedir. Birliğimiz ve Rosense A.Ş.’nin imkanlarını birleştirerek yaptığımız çalışma ve değerlendirmeler sonucunda 2024 yılı gül çiçeği kilogram fiyatını net 90 lira olarak tespit etmiş bulunmaktayız.’dedi.
GEÇEN YIL GÜL ÜRETİCİSİNE KİLO BAŞINA 54 TL 50 KRŞ. VERİLMİŞTİ
Gülbirlik Genel Müdürü Işıdan, geçen yılki gülçiçeği bedelinin ilk etapta net 50 lira olarak belirlendiğini ve daha sonradan 4 lira 50 kuruşluk kar payı ilavesiyle 2023 gülçiçeği fiyatının toplam da 54 lira 50 kuruşa yükseltildiğini hatırlattı.
HER ZAMAN EN İYİ FİYATI VERME GAYRETİ İÇERİSİNDE OLDUK…
Işıdan, “Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda gül üreticisine en iyi fiyatı verme gayreti içerisinde olduk. Bu anlayışımız dün de böyleydi, bugün de aynı yarın da aynı olacak. Bundan hiç kimsenin şüphesi ve endişesi olmasın” şeklinde konuştu.
HER ZAMAN ÜRETİCİMİZİN YANINDAYIZ
Gülbirlik Genel Müdürü İbrahim Işıdan, “Gül üreticilerimiz bizim için vazgeçilmezimizdir. Onlar var ise Gülbirlik var. Gülbirlik var ise gülcülüğün geleceği sürdürülebilirdir. Dolayısıyla onları yaşatmak, onları üretime katkı sağlamaya devam ettirmek için en iyi fiyatı vererek gülü, gülcülüğü, sektörü bütünüyle gelecekteki nesillere aktarma gibi bir misyonumuz ve görevimiz var. Bu bilinçle çalışıyoruz” dedi. Işıdan, “Biz biliyorsunuz Gülçiçeği bedelini her yıl kampanyamız bittikten sonra kazancımıza bakıp ona göre bir fiyat tespit ediyoruz. Bu geçmişte de böyle oldu, bugün de böyle oldu, yarın da öyle olacak. Ama şunu özellikle belirtmek istiyorum bu zamana kadar üreticilerimize piyasanın en yüksek rakamını vermek için elimizden gelen gayreti gösterdik ve Yönetim Kurulu olarak gülçiçeği bedelini bu yıl da bu kıstaslara göre belirledik” şeklinde konuştu.
Vatandaş
11 Eylül 2024 Çarşamba 18:32Gülçiçeği fiyatı bence çok iyi. Yeni Genel Müdür İbrahim bey bu işi biliyor, hem fiyatı geçen yıllara göre 1,5 ay önceden açıkladı. Üreticinin bunu iyi hesap etmesi lazım. 90 lirayı beğenmeyenler yanlış yapıyor.,
güneykentli
11 Eylül 2024 Çarşamba 17:32sayın müdürüm bizimle dalga mı geçiyorsun, sezonda özel sektör peşin 90 liraya gül aldı, gülbirliğe veririz dedik özel sektöre vermeyiz dedik, sen okumuş adamsın bu ülkede enflasyon var, 3 ay önceki 90 lira olan ürün şimdi 110 liradan aşağı olmamalıydı. Çiftçiyi mağdur ettiniz. ayıptır yazıktır günahtır. Binlerce çiftçinin ve çocuğunun emeği ekmeği sizin dilinizin ucunda büyük kul hakkı var. seneye sabah saat 4:30 da VOLVO ile gelde tarlada gül topla bakalım kolaymıymış o kadar açıklayıvermek.
Üretici kazansın
11 Eylül 2024 Çarşamba 16:58Bir şişe gülsuyu 250 TL üretici değil aracı kazanıyor bu durumda 1750 gram gül reçeli 180 TL bu durumda ne oluyor
güneykentli
11 Eylül 2024 Çarşamba 16:58Müdür bey, bizimle dalga mı geçiyorsun, sezonda özel sektör peşin aldı 90 liraya aradan 3 ay geçti sen de aynı parayı veriyorsun, gülbirliğe verdik diye hata mı ettik, ülkede enflasyon var 3 ay önce peşin 90 lira olan birşeyin fiyatı 100 liradan fazla olması lazım. Seneye size gül mül yok. veririm özel sektöre. Pişman ettiniz çiftçiyi perişan ettiniz.
köylü
11 Eylül 2024 Çarşamba 16:56esnaf rumuzlu gül toplamak alın teri işi senin esnaflık yaparken attığın kazığa benzemez 10 a al bir ay sonra 100 e sat satarken kk olmaz nakit olacak diye vatandaşı azarla birde vergi kaçış iyimi
Köydeki
11 Eylül 2024 Çarşamba 15:25Zaten Mayıs ta peşin alanlar 85 TL'den aldılar 6 ay sonra fiyat 90 TL den vereceksiniz yanlış yaptınız
Köylü memet ağa
11 Eylül 2024 Çarşamba 14:47En az 120 tl olması lazımdı insanlar bu 90 tl den para kazanamaz elinizi vicdanınıza koyun ve çif çilerin hakkını verin siz hiç saat 4.30 da sabah kalkıp gül toplamaya gittiniz mi en insaf kilo basına destek bari verin en azından
Heso
11 Eylül 2024 Çarşamba 14:41İşte bu vatandaşı küstürmeyin hakkını verin ısparta insanı sizi omzunda taşır
Gümüşçü
11 Eylül 2024 Çarşamba 13:58Adam 1 ay çalışıp 3,5 ton gül kaldıracak, 300 binden fazla para alacak bu fiyata göre yanı, orta ölçekli yada küçük esnafın 1 yıllık cirosu bu kadar tutmuyor.Nerde bu paralar bol bol dağılıyor.
Esnaf
11 Eylül 2024 Çarşamba 13:51Ne bu yaaaa, seneye herkesi gülcü mü yapacaksınız ?Fiyat afaki yüksek.