24 Nisan 2024 Çarşamba

GÜLBİRLİK ve ROSENSE’ye büyük onur

GÜLBİRLİK ve ROSENSE’ye büyük onur

Isparta

ITSO tarafından Gül Sektörüne yön veren ihracatçı firmalar ödüllendirildi. 2022 yılı ihracat başarılarından dolayı Gülbirlik Genel Müdürlüğü ve Rosense Kozmetik Şirketi plaketle ödüllendirildi.

Uluslararası Isparta Gül Festivali etkinlikleri çerçevesinde Isparta Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 2022 yılının Gül sektöründeki en başarılı ihracatçı kurumları  ödüllendirildi.

GÜLBİRLİK’E İKİ ÖDÜL BİRDEN

Gül Festivali etkinlikleri çerçevesinde Meydan AVM’de düzenlenen Gül Sektörüne yön veren ihracatçı firmaların ödül töreninde Isparta’nın Gül sektöründeki başarılı Kurumu Gülbirlik Genel Müdürlüğü ve Gülbirlik’e bağlı kozmetik Şirketi Rosense’ye ihracattaki başarılarından dolayı plaket takdim edildi. Her iki plaketi de Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik Vali Aydın Baruş’un elinden aldı. Ödül törenine Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik’in yanısıra Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Koçak’da katıldı.

GÜLBİRLİK DÜNYANIN EN BÜYÜK GÜLYAĞI ÜRETİCİ TOPLULUĞU

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası tarafından plaketle ödüllendirilen Gülbirlik Genel Müdürlüğü Gül, Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği adı altında 1954 yılında kuruldu. Gülbirlik 6 birim kooperatifin iştirakiyle , 8000 daimi, yaklaşık 5  bin aktif çiftçi üyesi ile her yıl 1500-2000 ton gül yaprağı işlenmektedir. Gülbirlik bünyesinde 4 ünite gülyağı ve gül konkreti tesisi vardır. Mevcut durum kapasitesiyle dünyanın en büyük gülyağı üretici topluluğudur.

ROSENSE ISPARTA’NIN EN İYİ GÜL ÜRÜNÜ MARKASI ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLMÜŞTÜ

Yine aynı grupta yer alan Rosense Kozmetik ve Gıda Ürünleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Gülbirlik markasıdır. Rosense 2005 yılında Gülbirlik ve Gülbirliğe bağlı 6 birim kooperatifin iştirakiyle kurulmuştur. Ana iştigal konusu güle dayalı kozmetik ve gıda ürünleri üretim, satış ve pazarlamadır. Merkezi Isparta’da bulunan Rosense gül ürünleri sektörünün önde gelen ve tanınan markalarından biri haline gelmiştir. Bu arada Rosense Kozmetik Şirketi Aksu Enerji’nin katkılarıyla Ajans 32 tarafından bu yıl 4’ncüsü düzenlenen Geleneksel Isparta’nın Enleri Yarışması’nda Isparta’nın en iyi Gül Ürünü Markası ödülüne de ayık görülmüştü.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR