26 Nisan 2024 Cuma

Gül 2 Küçük Sanayi Sitesinde ilk etabın inşaatına başlanıyor

Gül 2 Küçük Sanayi Sitesinde ilk etabın inşaatına başlanıyor

Isparta

Gül 2 Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Çelik ve yönetim kurulu üyeleri, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret etti. Bugüne kadar yeni sanayi sitesinin oluşturulmasıyla ilgili bilgiler veren yöneticiler, birinci etapta 466 bin metrekarelik alanının kamulaştırıldığını söyledi. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de site yönetiminin çok büyük emek verdiğini dile getirerek 18 uygulanmasına geçildiğini ve inşaata başlanılacak duruma gelindiğini kaydetti.

Ziyarette Gül 2 Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Hüseyin Toka sitedeki gelişmelere ilişkin sunum yaptı. Toka, Gül 2 Küçük Sanayi Sitesi’nin 3 etaptan oluştuğunu belirterek, alanın toplam 1 milyon 253 bin metrekareye sahip olduğunu söyledi. Birinci etap olarak 466 bin metrekare alanın kamulaştırıldığını kaydeden Toka, “Kamulaştırmalarımız devam ediyor. 19 Nisan 2022 tarihinde 18 uygulaması sözleşmesi yapılmış olup, bu kapsamda zemin etüdü, mimari proje altyapısı bulunmaktadır. Arazimizin DOP projesini yaptırdık. 2 yıldır pandemiden genel kurul yapamadık ama bu süreçte arsa almaya devam ettik” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’la Isparta ziyareti sırasında görüşmeler yaptıklarını ifade eden Hasan Hüseyin Toka, “Olumlu sonuçlar almaya başladık. 18 uygulaması bittikten sonra kooperatifimize çok düşük faizli kredi kullandıracaklarını söylediler. Projemiz içerisinde kooperatifimizi çok avantajlı hale getirecek olan güneş enerjisi ve su birikim alanları yer almaktadır. Isparta Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’e her zaman bize destek vermesi ve yanımızda olmasından dolayı kooperatifimiz adına teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta’ya yeni bir sanayi sitesi kazandırmak için girişimde bulunduklarını belirterek, Gül 2 Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Yönetim Kurulunun 3 yıldır çalışma içerisinde olduğunu söyledi. 2 yıldır yaşanan pandemi sürecinin çalışmaları yavaşlattığına değinen Başkan Başdeğirmen, bu sürecin geride kaldığını ve çalışmaların hızla devam ettiğini kaydetti.

Gül 2 Küçük Sanayi Sitesi’nin kurulması için birinci aşamayı tamamladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ilk etapta 466 bin metrekare alanın kamulaştırıldığını ve tapuların alındığını belirtti. Başkan Başdeğirmen, “İnşaata başlayacak duruma geldik. 18 uygulamasına başlanıldı. Mimari projeleri verildi ve diğer işlemler için arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyorlar. Çalışmaların ardından ilk etabın inşaatına başlayacağız. Bu çalışmalar kolay değildi. Çok şükür ilk etabı bitirdik. Şu anda 402 üye var, 500’e yakın üyeye göre binalarımızı yapabiliyoruz. Bu gelişmeleri görünce memnun oldum. Çok güzel hazırlık yapılmış. İmar bölümündeki arkadaşlarımız da çok güzel destek veriyorlar” şeklinde konuştu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a Isparta ziyareti sırasında yeni sanayi sitesiyle ilgili bilgiler aktardıklarını dile getiren Başkan Başdeğirmen, “Sayın bakanımız personellerine buraya destek verilmesini izah etti. Ziyaretin ardından site yönetimi Ankara’ya davet edildi ve oraya gittiler. Orada anlattılar, çok uygun rakamlarla, faiz oranlarıyla, ödeme boşluklarıyla bir kredi verileceği müjdesini getirdiler. En kısa sürede 18 uygulaması bitirilip, inşaat ruhsatı verildikten sonra her türlü kolaylık sağlanacak. Üyelerimiz çok emek verdiler. Bundan sonra önümüz açık. En kısa zamanda inşaata başlayıp, bu sanayi alanını hizmete sunmak istiyoruz. Site yönetimine teşekkür ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

detay organizasyon

30 Haziran 2022 Perşembe 16:38

şükrü başkan ve gül 2 küçük sanayi çalısanlarını canı gönülden tebrik ediyorumbaşarılarının devamı dilerim.

hakkı

30 Haziran 2022 Perşembe 15:53

VE YORUMLAR BELLİ OLUYORKİ HERKESİN KALİTESİ ORTADA.GÖRÜNEN KÖY KILAVUZ İSTEMEZ BİRİNE HAKARET ETMEDEN BEL ALTI KONUSMADAN ÖNCE DÜSÜNMEK GEREKLİ ARAP İSİMLİ ARKADAS SAYFAYI TAKİP EDİYORSAN TAKİPTE KAL

hal

30 Haziran 2022 Perşembe 15:39

sükrü baskanımızla ilgili ve calısma arkadaslarıyla ilgili kötü yorum yapanları kınıyorummeyve veren ağaç taşlanırmıs ayıp.

halk

30 Haziran 2022 Perşembe 15:32

arap isimli sahis selman boyacı bildiğimiz esnaflardandır kime kötülük yapmis kimin hakkını yemis kimi kandırmıs da bilip bilmeden bel altı vuruyorsunuz.ayıptır.

ARAP İSİMLİ SAHSA

30 Haziran 2022 Perşembe 15:31

ARAP İSİMLİ SAHIS BENCE KELİMELERİNE DİKKAT ET CANLA BASLA CALISAN İNSANLARIN ÖNÜNÜ KESEMEZSİNİZ.BİRDE MADEM BEL ALTI VURDUNUZ İSİM SÖYLEKİ KİM OLDUĞUNU BİLELİM

Aygün

30 Haziran 2022 Perşembe 14:28

Arap isimli şahıs nasıl bir kelime kullanmış merak ediyorum. Bu adamların medya veya ön planda olma düşüncesi yok Isparta halkı için yararlı bir çok olayda imzaları var. Isparta da daha iyi olabilmesi için uğraşırken böyle bir kelime kullanan Arap isimli arkadaşı buradan kınıyorum. Kimseyi bilmeden yargılamak en büyük hata dir.

ıspartalı vatandas

30 Haziran 2022 Perşembe 14:23

ısparta için hayırlısı olsun

Mert

30 Haziran 2022 Perşembe 14:19

ısparta halkı için güzel bir site olacak inşallah hızlandırılması gerek baskanım

can cengiz

30 Haziran 2022 Perşembe 14:18

ısparta nın en iyi kalitede sanayi sitesi olması için ugrasan bir ekip ile basladı ve bu ekip güzel bir ısparta esnafına sanayi sitesi yapacak tesekkrler tüm ısparta halkı için bu hizmetler

sincan

30 Haziran 2022 Perşembe 14:09

bu şiklde milletin arkasından konusmak küçüklük örneğidir terbiyesizliktir.bu memleketin basında kendini görevine adamış insanlara bile taamülünüz yok yazıklar olsun size

sincan

30 Haziran 2022 Perşembe 13:23

bu memleket kimseye kalmadı kalmazda ve kimsenin hakkında bu şekilde konusulmaz terbiyesizlik yapmak yakısmaz

sadık

30 Haziran 2022 Perşembe 13:21

Şu anda yapılan iğrenç yorumlar insanın midesini bulandırıyor başkanımız ve gül 2 yönetimi hassasiyetle çalısmalarını yürütüp tamamlamak için canla başla calısıyorlar

serdar

30 Haziran 2022 Perşembe 13:01

arap diye yorum yapan ARDAKADAŞ korkmazsınızki fake isimle yorum yapıyorsunuz?

süleyman bozhaba

30 Haziran 2022 Perşembe 13:00

arap diye yorum yapan arkadas terbisizliğin lüzümü yok. ölen kişilerin hakkında yorum kadar ne kadar çirkince bir düsünce

S b

30 Haziran 2022 Perşembe 12:57

Eleştirenler isim yazarsa adam lığı belli olur isim yazmayan zaten vasfını belirtmiş

Ahmet Çameğri

30 Haziran 2022 Perşembe 12:55

Arap ismiyle yorum yapan arkadaş, lütfen kendi gerçek ismini yazarmısın. Birde neye istinaden bu yorumu yapıyorsun. Selman BOYACI bu memlekette kime kötülük yapmış yada kime yardımcı olmamış. Lütfen yorum yaparken dikkat edelim. Yoksa adli mercilere intikal eder.

Şükrü Bey

30 Haziran 2022 Perşembe 11:42

Şükrü bey sen istedin biz de yönetimi değiştirdik, eğer burası yapılmazsa vebal altındasın bilesin

Isparta lı

30 Haziran 2022 Perşembe 08:26

Üyeler 6-7 yıldır aidat ödüyorlar.Eki üyelerle aynı şartlarda üye aldıysanız. Kul hakkına girmişsiniz demektir...!

Garibin Çilesi Mezarda Biter

29 Haziran 2022 Çarşamba 23:54

Yine nerde ensesi kalın ve cebi dolu insan varsa onların dükkanları olacak hepsi. Petek sanayi ve yeni sanayide kiracı olarak çalışan sanaatkarlara cazip fiyatlarla tesis edilmesi gerekir yeni dükkanların.

Has ülküyüm

29 Haziran 2022 Çarşamba 22:49

Başkanım ısparta nın sanayisini geliştiriyor süper

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR