HABER/ Nurettin ARKAN- Her geçen gün biraz daha çekilen ve kuruma tehlikesi ile karşı karşıya kalan Eğirdir Gölünün suyunun boşa akıp gittiği iddia edildi.
Gölden Aksu ilçesine doğru akıp giden suyun hiç bir işe yaramadığını ancak gölün suyunun her geçen gün biraz daha azalmasını hızlandırdığını söyleyen göl çevresindeki köylüler; " 'Su akar Türk bakar' sözü burası için söylenmiş olsa gerek. Bu su 4 mevsim buradan akıp Antalya'ya doğru akıp gidiyor. Bu durumu ilgili mercilere bildirmemize rağmen hiç bir önlem alınmadı. Sonra da çıkıp göl kuruyor diye feryat ediyoruz. Yağışlar eskisi gibi olmayınca beslenemeyen göl dışarıya da su verince tabiki azalır. Buna bir çözüm bulunması şart" diye sitem etti.
Boşa akan suyun Çay köyündeki dereden Aksu ilçesine doğru akıp gittiği ve bölgede bulunan elma bahçelerinde ağaçlara da zarar verdiği iddia edildi.
Bilge
24 Ocak 2024 Çarşamba 15:22İlimizdeki Suyu çekip paketleyen su fabrikaları da düşünmek lazım özellikle global olanları
Battal
22 Ocak 2024 Pazartesi 13:18Bu haber yanlış bomba 32 haberini düzelt. Su aksuya gitmez. Aksine su aksudan Eğirdir e geliyor. Birgün çam yoldaki elektrik santraline ve zindan mağarası na gidin Bi bakın su nere gidiyor. Bence böyle bilip bilmeden haber yapmayın.
Ali
22 Ocak 2024 Pazartesi 13:06Haber yanlış Aksu'nun suyu egitdire gelir. Aksu egitdirden 100 metre yüksek cahilce yapılmış asparagas haber bı arastirin yaptiginiz haberi
sulama başkanları değiştirilsin yeter artık
22 Ocak 2024 Pazartesi 13:04aloo DSİ ciler gördünüz mü bunu sulama başkanları kış uykusu inzivayamı çekildiniz çalışma zamanı bu su nıye dedikleri gibi akar gölde kalmaz.çevirin bütün suları göle. bu arada bütün kaçak kuyulara işlem başlatın sahaya inin bırakın basınçlı sistem masallarını.vekillerin vesayetinden kurtulun artık
Erdem Adana
22 Ocak 2024 Pazartesi 12:51Beton ,çimento ve mermer tesislerinin harcadığı suyu bilen var mı?
Ispartalı
22 Ocak 2024 Pazartesi 12:47Bunu ısparta milletvekilleri biliyor mu acaba .Geçen gün sadece konuşuyorlardı da...merakettim.
VATANDAS
22 Ocak 2024 Pazartesi 12:47Aksudaki su getirilmeli ve gol etrafındaki barajlar iptal edilmeli bırak tarımı Ispartanin içme suyu önümüzdeki yıllarda sıkıntılı olabilir yetkililer iş yapmalı reklam degil