SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde “Kadın Dostu Yerleşke”, “Fırsat Eşitliği” ve “Kadın Akademisyenlere Teşvik” başlıklarına sahip eylem planını açıkladı.
“Kadın Dostu Yerleşke”
Kadın personel ve öğrencilerimizin yerleşkelerimizde kendilerini daha da güvende hissetmeleri için uygun ortamın oluşturulmasını amaçladıklarını kaydeden Rektör Çarıkçı, “Tüm öğrencilerimizin güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim almaları için tüm güvenlik önlemlerimizi üst düzeyde tutuyoruz. Yerleşkemizin farklı alanlarında kadınların güvenliğini sağlayacak çeşitli önlemler aldık. Üniversitemizin farklı bölgelerinde acil durumlar için “Panik Butonu” oluşturuldu. Yerleşke içerisinde bulunan yollar, kör noktalar, karanlık mekânlar aydınlatıldı” dedi.
“Şiddet Karşıtlığı Eğitimleri”
Kadınların sosyal alanda güçlendirilmesi ve bu konuda farkındalık oluşturulması adına kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesini içeren üniversite düzeyinde bazı dersler açılacağını kaydeden Çarıkçı, “Bu farkındalığın gelişmesi de eğitimden geçiyor. Eylem planı kapsamında tüm öğrencilerimize yönelik bu konudaki eğitimleri artıracağız. Hukuk Fakültesinde başlangıç olmak üzere üniversitemizin genelinde tüm öğrencilerin alabileceği dersler tasarlıyoruz” diye konuştu.
“Fırsat Eşitliği Eylem Planı”
Fırsat Eşitliği Eylem Planının harekete geçirildiğini aktaran Prof. Dr. Çarıkçı, “Yönetim kademelerinde fırsat eşitliği gibi kavramlar sıkça kullanılıyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde bir cinsiyet raporu yayınladık. Raporumuzda kadın akademisyenlerimizin, çalışanlarımızın, öğrencilerimizin durumunu tespit ettik. Bu konuda da kendimize bazı hedefler belirledik. Bu hedeflerimizin başında da kadın yöneticilerimizin sayısının artırılması yer alıyor. Üniversitemizde dört yıl önce inşaat mühendisliği alanında kadınlarımızı teşvik etmek amacıyla “Pembe Baret Projesi” başlatmıştık. Bu, üniversitemizden çıkıp tüm ülkeye yayıldı. Bu süreci taçlandırdığımız en önemli gelişme de geçen yıl Yapı İşleri Daire Başkanlığına bir kadın inşaat mühendisimizin atanması oldu.”
“Kadın Akademisyenlere Akademik Teşvik”
Ülkemizde kadın akademisyen oranının Avrupa ortalamalarının üzerinde olduğunu kaydeden Rektör Çarıkçı, üniversitemizdeki akademisyenlerimizin %44’ünün, tüm profesör ve doçentlerin ise %32’sinin kadın akademisyenlerden oluştuğunu söyleyerek şunları kaydetti: “Diğer bir husus ise kadınlarımızın akademik olarak teşvik edilmesi. Biz akademisyenler olarak yaptığımız çalışmalarla ödül almayı çok seviyoruz. Çünkü bizi motive ediyor. Kadın akademisyenlerimizin hayatını kolaylaştırmak, kariyer gelişimlerine destek sağlamak amacıyla bu kategoride kadınlara yönelik özel bir ödül programını başlatıyoruz. Kadın akademisyenlerimize farklı bir uygulamayla onların teşvik puanlarını artırma hedefini benimsemiş durumdayız”.
Davut Doğru
13 Mart 2022 Pazar 23:11Kadına akademik teşvik cinsiyet eşitliği midir? Zaten akademik teşvik çalışan her akademisyene veriliyor. SDÜ ne zaman aklı başında bir iş yapacak? Bu işlerle uğraşılacağına fakültelere hiç uğramayan ama maaşını tıkır tıkır alan akademisyenlere bir el atın
Gec bunları
13 Mart 2022 Pazar 21:14Yazılanlara çok müteessir ıspartali mobinler 149 apartlilar. Alınan öğretim elemanlarna.hele a kalite insan belediye başkanını nasıl aldın öğretim görevlisi ALLAH seni bildiği gibi yapsın. Yeter çekip gitsin deniliyor. SDÜ çökmüş anlaşılan ilerleme kalite o sıfır adam yazmış tıp fakültesine bir bak. DEMEKKİ seni takan yok orada. Sözün geçse cihaz alırdın acaba şehir hastanesinemi bağlayacaklar buda bir görüş
Mustafa
13 Mart 2022 Pazar 19:32Bu yöneticilerin alayı öyle göz boyamalık popülist işlerle meşgul.Sayın rektör sen git önce tıp fakültesi hastanesindeki ilkel yönetim şeklini biraz para ayırıp düzeltsen daha iyi olur.Hasta her gelişinde arşive gitmek zorunda kalıyor.UTANMALISIN
egitim .......ok
13 Mart 2022 Pazar 19:16boş işlerin rektörü özel kalemden hoca 140 apartı olndan dekan öğrenciyi çok seviyor benimde 140 tane apartım olsa bende severim ne olaçak bedeva dan not verme aloo şu öğernciyi ala vere dala vere ile nasıl mezun ederiz eğitim kurumu deil sdü artık akedemisyenlerin bazıları tabi maaş harici para kazanma yeri myo lardan farkı kalmayan 4 yıllık fakülteler hersene kalite si yerde gzen hoca alımları ne beklerisn es fötöcülerden
MOBİNG YAPANLAR İYİ OKUSUN VE İYİ DÜŞÜNSÜNLER
13 Mart 2022 Pazar 18:24İNŞALLAH MOBİNG YAPANLARIN ÇOCUKLARINADA YAPTIKLARI MOBİNGLERİN 10 KATINI YAPSINLAR.MOBİN YAPANLARIN ALLAH BELASINI VERSİN. CORU ÇOCUĞU PERİSAN OLSUN. HER TÜRLÜ BELAYA UGRASİNLAR. YAPILDIĞINI BİLİP YETKİLİ OLUP ONLEMEYENLERİNDE ALLAH BELASINI VERSİN.
Ispartalı Yiğitler
13 Mart 2022 Pazar 18:04Simdiki kadinlar cok saygısız,ne kocasina ne kayinvalidesine.Cok sımartıyor devletde,basın da.Aileler yuvalar dağılıyor.Cocuklar öksüz yetim kalıyor.Bunun suclusu kim?
Vicdan
13 Mart 2022 Pazar 17:31Boş işleri bırakın. Öğrencileri yaşatmaya odaklanın. Köpekten ölen, çukura düşüp ölen , çocukların olmaması için çalışın.
Sonradan meşveret
13 Mart 2022 Pazar 14:02İçi boş işler. Herhalde boş bir sertifika ya da belge için göstermelik bir açıklama yapmışlar.
moonlight
13 Mart 2022 Pazar 13:46önce bir insanların altına oturabileceği ağaçlar dikin kampüse.koca orman fakültesi var resmen çorak arazi gibi üniversite