İçişleri Bakanı Sülayman Soylu, katıldığı bir televizyon programında, FETÖ'den gözaltına alınanların toplam sayısını açıkladı.
FETÖ terör örgütüne yönelik çalışmalara değinen Bakan Soylu, örgütün yapısıyla ilgili bilgiler verdi:
"Özellikle bizim FETÖ terör örgütü ile ilgili çalışmalarımız konusunda gerek yargının gerek güvenlik kuvvetlerinin gerekse ortaya konan sürecin topyekun bakılmasında ve hayata geçirilmesinde büyük bir titizlik söz konusu."
"İstihbarata ve bilişime personelle sızılan üst aklın yönlendirdiği bir süreç söz konusu. Böyle olunca istediğiyle istediği ilişkiyi kurabilme kabiliyetine sahip bir mekanizma oluşturuyor. İstediği zaman PKK ile bir iş kuruyor, istediği zaman başka unsurları itebiliyor ve bu kabiliyete sahip olabiliyor."
Örgütle ilgili yapılan çalışmalar hakkında istatistiki bilgiler veren Soylu, şunları kaydetti:
"Bugüne kadar 113 bin 260 kişi FETÖ'yle ilgili gözaltına alınmış ve yaklaşık 745 kişinin gözaltı işlemi devam ediyor. Bugünkü tutuklu sayısı 47 bin 155 ve önemli bir rakam. Adli kontrol ile bırakılan 41 bin 499 kişi ve serbest kalanda 23 bin 861 kişi var, 863 kişi de firari."
"Tutukluların 10 bin 732'si polis, 7 bin 463'ü asker ve 168'i general. 2 bin 575'i de hakim ve savcı. 26 bin 177'si sivil, 208'i de mülki idare amiri."
"TEDBİRLER KONUSUNDA ÇOK TİTİZ DAVRANILIYOR"
Soylu, alınan tedbirler konusunda çok titiz davrandıklarını vurgulayarak şunları söyledi:
"İstihbaratınız yoksa karanlıkta kalırsınız. Eğer görüyor da söylemiyorsa yani insansız hava aracını kullanıyor ve oradaki teröristi sana söylemezse ona yapabileceğiniz bir şeyiniz kalmıyor ki. Tedbir alabileceğiniz hatlar var."
"Diyelim ki şurada karakol kurmanız lazım bunu eğer sahada size söylemezse biz ne yapıyoruz? Güneydoğu'ya gidiyoruz ve tüm gittiğimiz ilçelerdeki kaymakamlarla teker teker görüşüyorum."
"Yetmiyor vatandaş ve korucularla da görüşüyoruz. Bir meseleyi dört beş yerden kontrol edip gelerek devletin ortaya koyduğu bilgiyle mesai arkadaşlarımızla buna bir şekil vermeye çalışıyoruz. Daha bu bir başlangıç ama bilmenizi istiyorum ki saha bu konuda çok önemli."
PKK'YA YÖNELİK OPERASYONLAR
Soylu, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlara ilişkin de şunları söyledi:
"12 bin 500'ü aşkın operasyon yaptık. Kış boyunca son 6 ayda. Bu önemli bir şeydir. Eksi 40 derecede, eksi 30 derecede evlatlarımız hala operasyon yapıyorlar. Ya sınır boylarında ya söylediğim ilgili yerlerde. Yine söylemek lazım, kış döneminde 887 sığınak ve barınak imha edildi. Bu önemli bir şeydir."
YALNIZ KURT
03 Nisan 2017 Pazartesi 22:19SİYASİ AYAĞI ÇIKMADAN !!! BU İŞİN BU LAĞIM BOKKU TEMİZLENMEZ., SİYASİ AYAĞI NEREDE SÜLEYMAN SOYLU
anti feto
03 Nisan 2017 Pazartesi 20:33Her yol mubah sizde hz peygamber isi ehline verin derken siz isi kendinize verdirdiniz Lailahe illallah diyen muhammederrasullullah demeden cennete sokan sizler ahlak dini islam bilirken budizm mi ahlak dini yapan alcak sizden miyammadaki muslumanlar israildeki yahudinin olen cocuklari kadar degeri yok cunku ipi israilde abd de musluman gorunumlu sufyan takke dustu hac gorundu Allah bizimle beraberdir
anti feto
03 Nisan 2017 Pazartesi 20:29Olan garibana degil 15 temmuzda olen gariban di onu hic olmamis gibi yazanlar hepsi fetocudur masummus her aileden hala disarida devlete hukumete sovuyorlar akittiklari kan yetmedi feto beceremedi simdi haclilar ile gelecekler topunuz gelin ama bu sefer sizde rahat uyumayacaksiniz can cikmadan umut cikmaz misali biliyoruz sosyal medya dahil alginin feristahini yapiyirlar yok mhp liyim ama hayir dicem yok ak partiliyim ama hayir dicem her sey oldunuz birde vatan evladi olun dininizi arastirin
olan garibana olur
03 Nisan 2017 Pazartesi 16:03memur, bankaya üç beş kuruş para yatırdı ihraç, çocuğunu koleje gönderdi ihraç, amir ispikledi ihraç. Aynı kriterlere uyan milletvekili, siyasetçi görev başında evet kampanyası yürütüyor. Fetöye 15 temmuza kadar emekli maaşı ödeyen devlet, memura 17/25'ten sonra niye sendikaya üyeydin diyor, ihraç ediyor. Oysa sendika primini bile 15 temmuza kadar devlet ödedi.Olan her zaman garibana oluyor vesselam.
Adalet nerede
03 Nisan 2017 Pazartesi 11:40Keşke haksız yere tutuklananlar içinde bir sayı söyleyip gereğini yapacağız deseydiniz...
Vatandaş Soruyor
03 Nisan 2017 Pazartesi 10:41Siyaset içindekiler de var mı bu sayılar içinde...
HAYIR
03 Nisan 2017 Pazartesi 06:46Kardeşim TBBM deki Fetöcüler nerede? neden onlara dokunulmuyor? bak aynı sıralarda oturuyorsunuz, gözlerinizin içine bakıyorlar. Nasıl adalet bu? Tutmuş birde bangır bangır kuru laflarla bağırıyorsunuz!