Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve Belediye Meclisi üyeleri, Peru'nun Başkenti Lima'da yapılan Yıldızlar ve Gençler Dünya Halter Şampiyonası’nda dünya şampiyonu olan Isparta Belediye Spor Kulübü Halter Milli Sporcusu Fatmagül Çevik’i kutladı. Başkan Başdeğirmen, “Fatmagül’ün Lima’da Türk Bayrağımızı göndere çektirip İstiklal Marşımızı okutması kadar güzel bir şey olamaz. Bu başarı bizi çok gururlandırdı. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.
Isparta Belediye Spor Kulübü Halter Milli Sporcusu Fatmagül Çevik, Peru’nun başkenti Lima’da düzenlenen Yıldızlar ve Gençler Dünya Halter Şampiyonasında 110 kilogram ile gümüş madalya kazanırken silkme müsabakasında elde ettiği 135 kilogramla bronz madalyanın sahibi oldu. Toplamda ise elde ettiği 245 kilogramlık derecesiyle altın madalya kazanarak dünya şampiyonluğuna imza atan Çevik, İstiklal Marşımızı Lima’da okuttu. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve Belediye Meclisi mayıs ayının son toplantısında bugüne kadar birçok başarıya imza atan ve Lima’da dünya şampiyonu olan Fatmagül Çevik’i misafir etti. Çevik’e ailesi ve antrenörü Ferit Şen de eşlik etti.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Fatmagül Çevik’in halter branşında Isparta Belediyesi sporcusu olduğunu belirterek, Çevik’in bugüne kadar çok güzel başarılara imza attığını söyledi. Fatmagül Çevik’in son şampiyonada dünya şampiyonluğu elde ettiğini belirten Başkan Başdeğirmen, “Fatmagül’ün Peru Lima’da yapılan müsabakalarda Türk Bayrağımızı göndere çektirip İstiklal Marşımızı okutması kadar güzel başka bir şey olamaz. Kendisine teşekkür ediyoruz. Çok duygulandık. Peru’da birçok ülkenin içerisinde şampiyon olup orada İstiklal Marşımızın okunması kadar değerli başka bir şey yoktur” dedi.
Fatmagül Çevik’in halter antrenörü Ferit Şen’in Çevik’e büyük destekleri olduğunu belirten Başkan Başdeğirmen, anne ve babasının desteğinin de önemine vurgu yaptı. Başkan Başdeğirmen, “Anne ve babası çok destek verdi. Eğer evde ailenin desteği olmasa bu başarıya ulaşılamaz. Kendisine verilen destekler ve kendisindeki inançla bizleri bugün gururlandırdı. Fatmagül’ün çok daha güzel başarılara imza atacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Fatmagül Çevik’e çiçek vererek, altınla ödüllendirdi. Daha sonra belediye meclisinde Fatmagül Çevik’in Lima’da şampiyon olduktan sonra İstiklal Marşımızı okuttuğu görüntüler izlettirildi. Belediye Meclis üyeleri de Çevik’i başarısından dolayı kutladı.
Fatmagül Çevik, yeni hedefinin olimpiyatlar olduğunu belirterek, başarılarının devamının geleceği sözünü verdi. Çevik, şampiyonada kazandığı madalyayı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e hediye etti. Milli Sporcu Fatmagül Çevik, “Çok gururluyum, çok mutluyum. Başka bir ülkede Türk Bayrağımızı dalgalandırdım İstiklal Marşımızı okuttum. Bu başarı benim için çok gurur verici. Beni destekleyen Isparta halkına, Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Başdeğirmen’e, Belediye Meclisi üyelerimize çok teşekkür ederim” dedi.
Isparta Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Ramazan Çapan, Isparta Belediye Spor Kulübü Halter Milli Sporcusu Fatmagül Çevik’in sportif başarıları hakkında belediye meclisine bilgi verdi. Çapan, “Fatmagül Çevik, 2021 Suudi Arabistan Cidde'de düzenlenen Yıldızlar Dünya Şampiyonasında +81 kilogram kategorisinde koparmada altın madalya, silkmede gümüş madalya, toplamda gümüş madalya kazandı. Meksika Leon'da düzenlenen 2022 Yıldızlar Dünya Şampiyonası’nda +81 kilogram kategorisinde üç gümüş madalya kazandı. Çevik, Polonya Raszyn'de düzenlenen 2022 Avrupa Yıldızlar ve U15 Şampiyonasında +81 kilogram kategorisinde koparmada gümüş madalya ve silkmede altın madalya kazandıktan sonra toplamda altın madalya kazandı. İlk kez büyükler kategorisinde yarışan Çevik, Bulgaristan Sofya'da düzenlenen 2024 Avrupa Şampiyonası’nda silkmede bir bronz madalya ve toplamda +87 kilogram kategorisinde bir bronz madalya kazandı. 11 Temmuz 2024'te Isparta'da düzenlenen Büyükler Türkiye Şampiyonası’nda +87 kilogram kategorisindeki koparma müsabakasında 108 kilogram ile yeni bir Türkiye rekoru kırarak şampiyon oldu” dedi.
Çevik’in dünya şampiyonu olduğu son şampiyona hakkında da bilgi veren Çapan, “Peru'nun Başkenti Lima'da yapılan Yıldızlar ve Gençler Dünya Halter Şampiyonası’nda Genç kadınlar + 87 kilogram podyuma çıkan milli sporcumuz Fatmagül Çevik koparmada 110 kilo ile gümüş madalya kazanırken silkme müsabakasında elde ettiği 135 kilogram ile bronz madalyanın sahibi oldu. Toplamda ise elde ettiği 245 kiloluk derecesiyle altın madalya kazanarak dünya şampiyonu oldu ve İstiklal Marşımızı Lima'da okuttu. 2 yeni Türkiye rekoru kıran sporcumuz aynı zamanda cumhuriyet tarihinde ağır sıklette Gençler Dünya Şampiyonu olan ilk kadın sporcu oldu” ifadelerinde bulundu.
Isparta Belediye Spor Kulübü Halter Milli Sporcusu Fatmagül Çevik, üstü açık otobüsle şehir turu atarak, dünya şampiyonluğunu Isparta halkıyla birlikte kutladı.
Gölge
09 Mayıs 2025 Cuma 22:36Tebrikler.Başarıların devamını dilerim.