20 Nisan 2024 Cumartesi

Fatih Küme Evler 1 Kasım’da doğalgazı kullanacak

Fatih Küme Evler 1 Kasım’da doğalgazı kullanacak

Isparta

Çünür Mahallesi Küme Evler Bölgesinin ardından Fatih Mahallesindeki 24 bina ve 40 konutun bulunduğu Küme Evler Bölgesine de doğalgaz geliyor. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, sorun yaşayan tek bir vatandaşın dahi problemini çözmek için çıktığı hizmet yolunda bölge 1 Kasım’da doğalgaz yakmaya başlayacak. Ayrıca bölgenin yaşadığı içme suyu, kanalizasyon problemleri de aynı anda çözüme kavuşturulacak. Çocuklar için oyun parkı kurulacak, yollar kilit parke taşı ile döşenecek. Başkan Başdeğirmen, “Bizler sizleri çok seviyoruz, en güzel hizmeti de getirmek istiyoruz. Hizmete ihtiyaç duyan tek bir ev dahi olsa oraya hizmeti götürürüz” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in göreve gelmesinin ardından şehirde yaşayan her bir vatandaşın belediye hizmetlerine erişimi noktasında bugüne kadar yaşadığı sorunlar bir bir çözüme kavuşturuyor.

Bu sorunlardan bir tanesi de geçmişi 1978’li yıllara dayanan Fatih Mahallesi Küme Evler de yaşanıyor. Bölgede 24 bina ve 40 konut bulunurken, zamanla içme suyunda ve kanalizasyon da problemler yaşandı. Tüm bu sorunlara kentin her bir noktasında kullanılan ve artık merkez köylere de ulaşmaya başlayan doğalgazın bu bölgede kullanılamıyor olması. Bu sorunlar kendisine aktarılan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve beraberindeki heyet küme evlere giderek sorunları tek tek yerinde vatandaşlardan dinledi ve anında çözüme kavuşturulması için adımlar atıldı. 1 Ekim’de gerçekleşen ziyaret sonrasında bölge 1 Kasım itibariyle doğalgaza kavuşturulacak, içme suyu ve kanalizasyon sorunları çözüme kavuşturulacak. Çocuk oyun alanı kurulacak, yollar kilit parke taşı ile kaplanacak.

Bölgenin 1978 yılında iki ayrı kooperatif üzerine kurulduğunu şu anda 24 bina ve 40 konutun bulunduğunu söyleyen Fatih Mahallesi Muhtarı Osman Başpınar, bu binaların 1991 yılında hizmete girdiğini aktardı. Muhtar Başpınar, “Bugüne kadar burası mücavir alan sınırında kaldı. Mahallemizin dışında kaldı diye kimse bakmamış. Yaklaşık 20 yıl önce rahmetli Hasan Balaman Başkanımız döneminde kanalizasyon hattı döşenmiş bir de soğuk asfalt yapılmış, elektrik gelmiş. İçme suyunu 1990 senesinde buradaki vatandaşlarımız kendisi kazıp hattı kendileri çekmişler. O gün için 4 ev varmış, bu seviyeye kadar çıktığı için suyumuz yetersiz. Kanalizasyon hattımız sadece bir sokak üzerinde var tabi bu da yetersiz kalıyor. Sorunlarımızı sizinle paylaştık. O zaman burası büyük tarım arazisi içerisindeydi, sorunlarımızı çözdünüz. Bugün müjdelerinizi bekliyoruz, size ne kadar dua etsek ne yapsak az. Allah razı olsun” dedi.

 

Başkan Başdeğirmen’in kendilerini ziyaret etmesinden ve dertlerini dinlemesinden dolayı küme evler sakinleri de teşekkür ederek, yaşadıkları sorunları anlattılar. Geçmiş dönemlerde yöneticilerin kendileri için ‘bana mı sordunuz da buraya ev yaptınız’ şeklindeki yaklaşımlarla karşılaştıklarını dile getiren vatandaşlar bölgeye hiçbir hizmetin getirilemeyeceğinin kendilerine söylendiğini aktardılar. Vatandaşlar, “Bir Balaman başkanımızdan bir de sizden Allah razı olsun başkanım” şeklinde konuştular.

48 üyesi bulunan Emek Yapı Kooperatifinin Başkanlığını yaptığını söyleyen Ramazan Özkan, altyapı sorunu yaşadıklarını, 30 sene önce yapılan bir kanalizasyonlarının bulunduğunu belirtti. Özkan, “Kanalizasyon, su sorunumuz var. Ayrıca doğalgaz büyük bir nimet. 20-30 senedir arkadaşlarımız buradalar, kömür yakıyorlar, sorunları var. Sizlerden ricamız buranınperdeleşme kapsamına alınmasını ve arsamızın bulunduğu yerde herkesin tapusunun verilmesi noktasına yardımcı olmanızı istiyoruz” dedi.

Yine bölgede 25 yıldır aynı parselin ikiye bölündüğünü yarısının ev yaptığını yarısının da ev yapmadığını dile getiren Adnan Kocabaş, “Bizim isteğimiz buranın imara alınması” derken, yine vatandaşlar bölgedeki yolların düzenlenmesi istekleri ile çocuk oyun parkı yapılması ile DSİ kanalının bulunduğu bölgeden yerleşim yerlerine köprü yapılmasını istediler.

Fatih Mahallesi Küme Evler bölgesindeki vatandaşlarla bir arada olmaktan dolayı duyduğu memnuniyetini dile getiren Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, göreve gelmeden önce ‘şehre neler yapabiliriz’ şeklinde çalışmalar yaptıklarını belirtti. Başkan Başdeğirmen, “Daha önce bu şekilde doğalgazı olmayan, kanalizasyon sorunu yaşayan, suyu olmayan her noktada çalışma yaptık. Sidre Mahallesinde su alamayan 5 evimiz için büyük bir maliyetle su deposu inşa ettik. ‘5 ev için bu kadar para harcanır mı? diye soruyorlar. Bizim düşüncemiz, AK Parti belediyeciliğinde bir hizmet anlayışımız var. Bir kişi dahi olsa biz orada o yatırımı yaparız. O suyun oraya gitmesi, o medeniyete o vatandaşımızın ulaşabilmesi lazım.Çünür Mahallesi Küme Evler’e doğalgaz götürdük, bölgede bir vatandaşımız ‘benim evimde kanalizasyon yok’ dedi. Birkaç ev için kanalizasyon çalışması yaptık. Böyle bir dönemde 21.yüzyılda Isparta’nın bu kadar modern olduğu bir zamanda fosseptik çukuru olan bir evin bulunması uygun mu? Bize yakışır mı? yakışmaz. Oraya kanalizasyon döşedik. O zamanda aynı şeyi söylediler. Bu hizmetlerin karşılığında eleştirilerde alıyorsun. Biz bunlara hep kulağımızı tıkadık. 1 ev olsa da yatırımı yaparız. Benim insanımın medeni yaşaması lazım. Memleketimizin, hükümetimizin vermiş olduğu Yüce Rabbimizin vermiş olduğu her türlü imkandanyararlanabilmemiz lazım” şeklinde konuştu.

44 mahalle muhtarı ile sürekli istişare halinde olduklarını söyleyen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Fatih Mahallesine de görevi içerisinde güzel hizmetlerin yapıldığını söyledi. Şehrin en büyük spor kompleksinin Fatih Mahallesine yapıldığını yine gençlik merkezi kurduklarını, şehit yakınları ve gaziler için dernek binası yaptıklarını aktaran Başkan Başdeğirmen, “Asfaltıyla, kanalizasyonuyla suyuyla her şeyiyle Fatih Mahallemize hizmet veriyoruz. Zabıta, Temizlik ve İtfaiye Müdürlüğümüzü bu mahallemize kurduk, şehrin en büyük bulvarlardan birisini bu mahallemize kazandırdık” dedi.

‘Bizler sizleri çok seviyoruz, en güzel hizmeti de getirmek istiyoruz’ diyen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, küme evlere doğalgaz müjdesi verdi. Başkan Başdeğirmen, “Biz öyle yaparız deyip gitmeyeceğiz. Bugün 1 Ekim. 1 Kasım’da doğalgazınız evlerinizde yanmaya başlayacak. Üzerimize düşeni yerine getireceğiz ve bu medeni ürünü sizlere getirip teslim edeceğiz. Partimiz ve biz bu işte Allah’ın izniyle her türlü yardıma ve desteğe hazırız. Yine aynı anda yapacağımız çalışmalarla 1 Kasım’a kadar su probleminiz çekeceğimiz yeni hatla giderilecek. Önümüzdeki hafta içinde çocuk oyun alanını kuracağız. Geçiş köprüsünün çözümü için DSİ ile bu işi görüşeceğiz. Belediye Başkanı ve ekibim olarak, mensubu olduğum partim olarak verdiğimiz sözleri layıkıyla yerine getirmek için mücadelemize devam ediyoruz. Bugüne kadar mahcup olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Allah hepinizden razı olsun. Hizmet eden herkesten Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Programın ardından Fatih Mahallesi Muhtarı Osman Başpınar, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e ‘Allah sizleri nazarlardan korusun’ diyerek Ay yıldıza işlenmiş TevhidleNazar Duası tablosu hediye etti. Başkan Başdeğirmen ayrıca çocuklara oyuncak hediye etti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Yurttaş

03 Ekim 2022 Pazartesi 23:10

Doğalgaz kullanım ücreti gelince ne düşünecekler acaba ?

Hakikat Acıtır

03 Ekim 2022 Pazartesi 14:57

Devletin 1450 TOKİ konutu açıkladığı ilimize seçim de 5000 konut sözü veren belediye başkanı(mızmız)var daha ne olsun.Siyaset=yalan ve yalandan kim ölmüş.Reklam Reklam

Durmak yok

03 Ekim 2022 Pazartesi 11:59

Durmadan çalışan üreten bir belediyemiz var sorsan ne yaptı derlerIsparta büyük şehirlere fark attı resmen

nuri

03 Ekim 2022 Pazartesi 11:20

Şukru başkanın hizmet hatasını arayanlar boşa kürek çekmektedirler. Halkın sesine kulak vermeleri daha iyi olur.

Divane

03 Ekim 2022 Pazartesi 11:11

Teşekkürler başkanım sayenizde geceleri cocuklar uyayamıyor. Dİvane cafeden öyle bir ses varki sanki evin içinde. Çocuklar uykusuz uykusuz okula gidiyor. İyi yetki vermişiz size. Ha ne kadar şikayet etsek nafile adamlar devletten büyük.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR