23 Nisan 2024 Salı

Evcil hayvan mamalarına zam geldi

Evcil hayvan mamalarına zam geldi

Isparta

Isparta’da 10 yıldır petshop mağazası işleten Burak Sancaktar, evcil hayvan mamalarında ithal markalarda yüzde 30 zam uygulanacağını, yapılacak zammın 01 Haziran 2023 günü itibari başlanacağını söyledi.

Sancaktar, yerel mamalara da 1 hafta-10 gün sonra ortalama yüzde 10’luk bir zam uygulanacağını ve bu zamların enflasyon ile bağlantılı olduğunu da belirterek şu şekilde konuştu; “Evcil hayvan mamalarında yabancı markalarda yüzde 30’luk bir zam uygulanacak. Zam 1 Haziran’dan itibaren geçerli olacak. Yapılacak olan zam 1 Mayıs’tan itibaren petshoplara duyuruldu. Ayrıca önümüzdeki günlerde yerli mama markalarında zam yapılacak. Mama fiyatlarının zamlanmasının sebebi ise enflasyon bazlı. Dövize gelen her zam anında mama fiyatlarını da etkiliyor” dedi.

Ayrıca Sancaktar, yapılan zamlardan memnun olmadığını, vatandaşın mama alırken zorlandığını söyledi. Sancaktar, mama fiyatlarına gelen zamlardan biz de memnun değiliz. Vatandaş mama alırken zorlanıyor. Bu durum bizim işlerimizi de etkiliyor. Özellikle son 1 yılda mamalara çok fazla zam geldiğini de sözlerine ekledi. (Kübra Kevser Karataş)

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Tahrir-i Meydan

01 Haziran 2023 Perşembe 08:57

Dıj Güçler Mama lobisi bütün bunların sorumlusu. yakında memleketin kedisi köpeği de yurt dışına kaçacak "Giderlerse Gitsinler". Avrupa'ya sınır bekçiliği yaptığımız yeter. Demografik yapının bozulması bir yana çoğunlukla Roman kardeşlerimizin geçimini sağladığı Geri Dönüşüm işini ele geçirmişler ne geçinebiliyorlar ne yaşayabiliyorlar. Ensar-Muhacir dönemi diye diye ülkenin milyar dolarları aktı gitti. Sanayide bir dünya kayıtsız çalışan var SGK görevlilerinin sahada çalışmasını engelleyenler?

Atabeyli

01 Haziran 2023 Perşembe 05:36

Ben isterim yüzde 500 artsın kediye köpeğe verilen paraya yazık sma lı çocuklara yardım edin onun yerine ne bileleyim gariban yetim çocuk bulursanız ona yardım edin

sdk

01 Haziran 2023 Perşembe 02:20

gereksiz masraf mama,artan yemekler yeter kedişe köpüşe

Batsın bu dünya

31 Mayıs 2023 Çarşamba 22:53

Yahu halkını düşünmeyen piyasa aktörleri ne evcil ne sokak hayvanlarını mı düşünür ekonomi politikaları o kadar güzel ve doğru ki insanlarda hayvanlarda yaşamayı sadece nefes almak zannediyor vatan cennet gibi ama insanlarda hayvanlarda kendilerini cehennemde hissediyor batsın bu dünya kahrolsun insanlar sadece çocuklar ve kainat yaşasın

Ispartalıyım

31 Mayıs 2023 Çarşamba 21:44

Hayvanları bedava mamaya alıştırdınız rant kapısı yaptınız ,her yer petshop oldu ,sonrada bir hayvan sevgisi gazı verdiniz ,her yer kedi köpek doldu ,avlanmayı unuttular

Bize ne

31 Mayıs 2023 Çarşamba 19:42

Çokta önemli değil eskiden mama mi vardı bulursa yer bulmazsa arar arayokende tek tek kaybolur giderler

vatandaş

31 Mayıs 2023 Çarşamba 18:08

Mama lobisinin oyunlari bunlar :)

Sercan Aydın

31 Mayıs 2023 Çarşamba 16:54

Günümüzde her yer kedi köpek dolu evde kedi köpek beslemek çok pahalı mama veteriner fiyatları uçmuş birde bunlar çok fazla çoğalıyor ileride bakmak beslemek imkansız hale gelecek çoğu açlıktan ölecek.

Evcil hayvanlar için

31 Mayıs 2023 Çarşamba 16:32

Hiç zaman ksybetmesinler hemen zam yapsınlar bari evcil hayvanlar için insaflı olsunlar yüzde 30 zam ne ya el insaf

TARİHE NOT: DÜŞTÜM

31 Mayıs 2023 Çarşamba 16:29

bu konularla ilğilenmiyoruz.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR