HABER/Gizem SARIKAYA- Isparta’da 6 yıldır Pet Shop işleten İsmet Örmeci, Haziran ayı itibariyle bir grup evcil hayvan mamasına ortalama yüzde 25 zam geldiğini söyledi.
Evcil hayvan mamalarındaki artışında en büyük kalemin nakliyeden kaynaklandığını belirten Örmeci, bu durumun satışları da etkilediğini söyledi. Örmeci, açıklamasında; “2024 yılına girmemizle birlikte Reflex, Lider, Enjoy evcil hayvan mama gruplarında yaklaşık yüzde 40’lık bir artış yaşanmıştı. Haziran ayında ise Purina gruplarında yüzde 25’lik bir artış söz konusu. Yaşanan fiyat artışları satışları da etkiliyor. Haziran’dan önce 1 kilo proplan kedi maması 230 liraya satılırken, zamla birlikte şu an 300 liradan satışa sunuluyor” şeklinde konuştu.
vatandaş
01 Temmuz 2024 Pazartesi 08:34birileri işini biliyor.mama vermektense uyutmaya kalkıyor.
Ali
01 Temmuz 2024 Pazartesi 01:47Yuh bu nasıl artış? Hayvan sevgimiz ayrı bir şey ama MAMA LOBİSİNİN de oyuncağı olmam kardeşim.
Asgari ucretli reis hayranı
30 Haziran 2024 Pazar 23:56Evcil hayvanlar da mama yemesin , kuru ekmek soğan yesinler . Mama yemeyiz ama reisi yedirmeyiz
ISPARTALI
30 Haziran 2024 Pazar 19:44Eyvah, eyvah gitti gene belediyenin 3 -5 arsası daha.