19 Nisan 2024 Cuma

Emre Mahallesi Spor Kompleksinde ilk maç

Emre Mahallesi Spor Kompleksinde ilk maç

Isparta

Isparta Belediyesinin spor alanındaki yatırımları hızla sürerken, yapımı tamamlanan Emre Mahallesi Spor Kompleksindeki ilk maç Sütçülerspor ile Gülspor arasındaki özel karşılaşmayla oynandı. Tesisi ve sahayı çok beğendiklerini belirten futbolcular, “Isparta bu tesisler sayesinde altyapıdan yetişen gençlerle iyi futbolcular çıkartabilir. Isparta’mızda saha eksiliği vardı, bu saha iyi oldu. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dediler.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in göreve gelmesinin ardından şehre spor yatırımları kazandırılmaya devam ediliyor. Mahallelerde 20 semt sahasının aydınlatmalarıyla birlikte tamamlanmasıyla birlikte sporcuların, spor kulüplerinin ve vatandaşların kullanabilmeleri için Emre Mahallesi Spor Kompleksi inşa edildi. Emre Mahallesi Gökçay Mesirelik alanı bölgesinde gece aydınlatmasıyla UEFA standartlarında sentetik çim saha, 2’li tip giyinme odası ve 500 kişilik çelik tribün yapıldı. Ayrıca saha etrafına açık ek tribün yapılacak.

Emre Mahallesi Spor Kompleksi’nin tamamlanmasının ardından ilk maç Sütçülerspor ile Gülspor arasında oynandı. Bu özel karşılaşmayı Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, AK Parti YSK Temsilcisi, Isparta Milletvekili Recep Özel, Sütçüler Belediye Başkanı İsmail Yurdabak, Muhtarlar Derneği Başkanı Gökhan Büyükleblebive çevre mahalle muhtarları da taraftarlarla birlikte tribünden takip etti.

Dostluk havasında geçen maçın ardından Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, sporcuları ve hakemleri tebrik etti.

Sütçülerspor ve Gülspor futbolcuları Emre Mahallesi Spor Kompleksi’ni beğendiklerini belirterek, şehrin böyle bir tesise ihtiyacı olduğunu söylediler. Futbolcular, “Stat ve saha güzel. Gençlerin spora yönlendirilmesi için bu yatırımlar önemli. Isparta bu tesislerle altyapıdan yetişen gençlerle iyi futbolcular çıkartabilir. Isparta’mızda saha eksiliği vardı bu saha iyi oldu. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” görüşlerinde bulundular.

Muhtarlar Derneği Başkanı ve Keçeci Mahallesi Muhtarı Gökhan Büyükleblebi, Emre Mahallesi Spor Kompleksi’nde amatör takımların antrenmanlarını yapabildiği gibi maçlarını da oynayabileceklerini söyledi. Bu sezon amatör ligi maçlarının Emre Mahallesi Spor Kompleksi’nde oynanabileceğini ifade eden Büyükleblebi, “Ispartaspor’umuzun altyapısı 15-17-19 yaş grubu deplasmanlı ligi de burada oynanabilecek.  Mutluyuz. Gökçay Mesirelik Alanı altında halka açık bir tesis kazandırıldı. Başta başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti YSK Temsilcisi, Isparta Milletvekili Recep Özel de Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in göreve gelmesinin ardından spor ile alakalı altyapı eksikliğinin tespit edildiğini belirtti. Daha önceleri bu durumu dile getirdiklerini söyleyen Özel, “Sağ olsun başkanımız buna el attı. Gençlik ve Spor Bakanımızla görüşmemizde 20 semt sahasının yapılmasıyla alakalı bakanlık ve Spor Toto da katkıda bulundu. Burası da güzel tesis oldu. Emre Mahallesi Spor Kompleksi olarak geçiyor. Bugün de burada 1. Amatör Ligde mücadele eden Sütçülerspor ile Gülspor’un hazırlık maçını izlemeye geldik, hem de sahaya bakalım istedik. Bu tür tesislerin, spor komplekslerinin artması spora olan ilginin artması,  Isparta’nın sporcu merkezi olması noktasında uzun yılların eksikliğini giderdik. Bu konuda Isparta halkı adına Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Çünkü bir takım bağımlılık ve kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmanın yolu spordan geçiyor. Mahallelerde bu tesisleri arttırmamız gerekiyordu. Bunun meyvesini almamızın mutluluğunu yaşıyoruz. Sahamız spor camiamıza, kulüplerimize hayırlı, güzel sporcularımızın yetişmesine de vesile olsun” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

EMRE SPORLU

31 Ekim 2022 Pazartesi 20:51

Emre spor için yapılmış bir stad var ama bilin bakalım ne eksik Ozan başkan ve ekibi Emresporu özledik çaresiz bekliyoruz

VATANDAŞ

04 Ekim 2022 Salı 15:21

YORUM TAKİBİ YORUMCU SEN ZATEN KENDİNİ YAZMIŞSIN DAHA KİMİ BEKLİYON VATANDAŞ HERŞEYİ TAKİP EDİYO SEÇİMDE GEREGİNİ YAPACAK MERAK ETMEYİN. SİZ TAKİP EDİN.

Hakan

04 Ekim 2022 Salı 11:53

Tesis işi tamam bu işi severek yapabilecek profesyonellere ihtiyac dogmusdur.....

yorum takibi

04 Ekim 2022 Salı 10:52

kadrolu muhalefetin yorumlarını bekliyoruz

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR