27 Temmuz 2024 Cumartesi

Emniyet uyardı: sahte SMS ve e-postalara dikkat

Emniyet uyardı: sahte SMS ve e-postalara dikkat

Isparta

Isparta İl Emniyet Müdürlüğü, banka ve kripto para borsası şirketleri gibi kurum ve kuruluşların isim, logo veya kısaltmaları kullanılarak gönderilen sahte SMS ve e-posta içeriklerine itibar edilmemesi konusunda uyarıda bulundu.  
Yapılan açıklamada; “Vatandaşlarımızın güvenliği için; Şüpheli bağlantılara tıklamamaları, Kişisel bilgilerini (T.C. kimlik, GSM numaraları, kart bilgileri vb.) paylaşmamaları, Resmi kurum ve kuruluşlar, banka ve kripto para borsası şirketlerinin resmi uygulamaları/internet siteleri dışındaki bilgilendirmelere itibar etmemeleri önemle rica olunur. Halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak, suç işlenmesini önlemek ve suçluların yakalanmasını sağlamak için ekiplerimiz çalışmalarına devam edecektir” ifadelerini yer verildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ali

27 Mayıs 2024 Pazartesi 22:16

İşin özeti instagram yada facebook üzerinden insanlara ağır iftiralar atan yurt dışı sahte hesaplara ne zaman sira gelecek.Bu hesapları kuranlar elini kolunu sallaya sallaya dolaşsın ne güzel dünya be

Hakan

27 Mayıs 2024 Pazartesi 18:05

Internette gezinirken hiç bir siteye izin vermeyin. Asla ve asla Play Store ve App Store den başka uygulama yüklemeyin. Banka dahi olsa hiçbir mesaj linkine tıklamayın. Önemli ise bankanın numarasını arayın. Gece yatarken wifi, mobil veriyi kapatın. Yüklü uygulamaları gözden geçirin, verilen izinleri tekrar kontrol edin.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR