28 Mart 2024 Perşembe

Elma üreticilerinin sorun ve taleplerini dinledi

Elma üreticilerinin sorun ve taleplerini dinledi

Isparta

Isparta’da elma hasat sezonu açıldı. İyi Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur da Eğirdir’deki elma bahçelerinde üreticilerle bir araya geldi. Onların sorun ve taleplerini dinleyen Milletvekili Cesur, 4,5 yıldır üreticinin sorunlarını meclise götürdüklerini ancak tüm taleplerinin reddedildiğini söyledi.

Isparta’da elma hasat sezonu başladı. Türkiye’deki 4 elmadan birinin üretildiği Isparta’da üreticiler hasat heyecanı yaşıyor.

İyi Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur da artan girdi maliyetleri nedeniyle sıkıntılı günler geçiren üreticiyle bir araya geldi.

Eğirdir ilçesine bağlı Çayköy’de üreticilerle birlikte elma toplayan Milletvekili Cesur, üreticilerin sorunlarını sürekli meclise taşımalarına rağmen AK Parti iktidarı tarafından reddedildiğini belirterek, “Şimdi hasat zamanı gelelim burada hep işçilerimizle hem elmacılarımızla, elma üreticimiz ile sizler Isparta'nın velinimetisiniz. Isparta halkı ve asil Türk milleti sizlerin fedakarca yaptığı bu kadar zor şartlara rağmen bu güzer pırlanta değerindeki bu güzel elmalarımızı dünyaya gönderdiğimiz, övündüğümüz elmalarımızı hâlâ kazandırdığınız için sizlere müteşekkiriz. Ben de Isparta halkı adına size teşekkür ediyorum önce Isparta Milletvekili olarak. Ama sıkıntılarınız olduğunu biliyorum. 4 buçuk yıl oldu meclise gireli. 4 buçuk senedir sürekli önergeler veriyorum. Araştırma önergeleri reddediyor. Soru önergeleri veriyoruz. Şimdi de bu sene senelerdir kötüye giden girdi maliyetlerindeki artış ve ondan sonra da sizlerin sıkıntıları bu sene had safhaya gelmiş vaziyette. Yani bu genel ekonominin de çok kötü yönetilmesiyle mazot fiyatları, yem fiyatları, gübre fiyatları bütün yaz boyunca arkadaşlarımla beraber Isparta’nın köylerini gezdim. Sadece elma üreticisi değil. Gül zamanı gül üreticisi, karanfil zaman karanfil, daha geçen hafta domates üreticileri ile beraberdim. Hem Burdur’da, hem Söğüt'te, hem de Deregümü’de. Üretici genel olarak çok zor duruma düşürüldü. Türk milleti yoksullaştı, yoksullaşırken her zaman en çok maalesef Türk köylüsü ve çiftçisi yoksullaşıyor. Zenginleşirken de en az payı ve en geç maalesef son dönemlerde Türk köylüsü alıyor. Bunların hepsinin farkındayız. Şimdi ben çözüm arıyorum. Hem ben hem partim çözüm önerilerimizi senelerdir sunuyoruz. İnşallah bunları da gelip yerine getireceğiz. Ama daha seçim falan yok buraya niye geldik? Sizin için yapabileceğimiz ne varsa bütün mekanizmaları harekete geçirelim ki biraz bu kış çok zor geçecek. Bu kış biraz nefes alabilelim sizle diye geldik. Sizleri dinleyeceğim, kağıdım kalemim de burada bunları yetkililere ulaştıracağız. Umarım sesimizi duyarlar. Bunun için geldim. ” ifadelerinde bulundu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Atacan

05 Ekim 2022 Çarşamba 16:43

Üreticşnin sorunu Eğirdir gölünün kuruması dır

üretici alinin babası

05 Ekim 2022 Çarşamba 12:46

yalakanın iyisi efendisi yellendiğinde derin nefes alanmış.

Geçiborlulu Raşit

05 Ekim 2022 Çarşamba 10:59

İyi parti 2 vekil çıkaracak Ispartadan ama sen olursan çok zor. Beyaz kürkünü al git nere gidersen. İyi partinin yükselişine engel olma.

Üretici Ali

05 Ekim 2022 Çarşamba 09:15

Haa siz gelince kg mını 20 lira, 30 liramı edeceksiniz tani.... Geç bunları, geç... Allah bereket versin, çok iyi kazanç var elmada. İnkar eden, nankördür.. Sen de boşa nefes tüketme.

Kunduracı

05 Ekim 2022 Çarşamba 08:10

Seçimler yaklaşınca mı Elma üreticilerine gidilir? Diyelim sorunları ver: İlaçlamadan elma üreticileri etkilenip erken ölümlere yönelik sağlık sorunları var. Peki ne yayacaksınız?

Yahya Demir

05 Ekim 2022 Çarşamba 00:14

Elma üreticilerin durumu gayet iyi. Bir elma üreticisi olarak Rabbime şükürler olsun elma sayesinde paraya para demedik. Elma üreticisi de kazanmıyorum derse nankördür.

Mahoninin teyzesi

04 Ekim 2022 Salı 18:16

Ezan dinmez bayrak inmez ey cuhape ve ip

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR