26 Nisan 2024 Cuma

Ek Ödemede Taban Ödemeler mutlaka revize edilmelidir

Ek Ödemede Taban Ödemeler mutlaka revize edilmelidir

Isparta

Sağlık Bakanlığının ek ödeme yönetmeliğini değerlendiren Türk Sağlık Sen  Isparta Şube Başkanı Hayrettin Çiçen, bu yönetmelikten sonra ek ödemede taban ödemelerin revize edilmesi gerektiğini kaydetti. Çiçen’in konuya ilişkin yaptığı açıklaması şöyle:

“Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği yayınlanmış ve sabit ek ödemenin yanına taban ödeme ve teşvik ek ödemesi getirilmiştir.  Ek ödemede taban bir ödemenin belirlenmesi olumlu bir düzenleme olmuştur.  Taban ödemeler meslek mensuplarına göre 10 Bin TL’den 250 TL’ye kadar çok geniş bir aralıktadır.

Özellikle hemşire, ebe, sağlık memuru, sağlık teknikeri gibi sağlık hizmetleri sınıfında görev yapan arkadaşlarımızın ve THS, GİH, YHS gibi sınıflarda görevli olarak bakanlığa bağlı sağlık kurumlarında görev yapan personeller için belirlenen taban ödeme ücretlerinin 800-250 TL arasında olduğu görülmektedir.

Sağlık Bakanlığı personelinin yaklaşık %80’ini oluşturan personeller için belirlenen taban ödemelerin hem hakkaniyet açısından sorunlu hem de günümüz şartları açısından oldukça düşük bir rakam olarak belirlendiği gözükmektedir.

 Belli bir fayda sağlama yerine sadece taban ücretleri olsun diye belirlenen bu rakamların mutlak suretle revize edilmesine ihtiyaç vardır.

Bunun yanı sıra çalışanların döner sermaye sisteminde sadece sabit ek ödemeye mahkum edildikleri ve performans ödemelerinin trajikomik bir hal aldığı gibi şimdide sadece taban ek ödemeye mahkum edilmeleri gibi bir sistem oluşturulmamalı teşvik ek ödemelerinin her personele makul bir gelir sağlayacak düzeyde verilmesi adına da finansal çalışmalar yapılmalı, bu durum kurumların ve bakanlığın önceliği olmalıdır.

Söz konusu ek ödeme yönetmeliği dışında kalan bakanlık merkez teşkilatı, Hudut Sahilleri Genel Müdürlüğü ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunda hekim ve eczacında dışındaki personel ve diğer çalışanlar içinde yapılacak düzenlemeler ile ilgili de bir an önce bilgi verilmelidir.

Söz konusu yönetmelikle ilgili kapsamlı bir çalışma Genel Merkez mevzuat birimimiz tarafından yürütülmekte olup çalışan aleyhine olan düzenlemeler ile ilgili de gerek başvuru ve görüşmelerle diyalog süreci gerekse hukuki süreçler titizlikle yürütülecektir.”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

biraz saygı

15 Ağustos 2022 Pazartesi 11:58

Bu memlekette hak aramak birilerini çiğnemek, aşağılamak, yukardan bakmakla olmamalı, her çalışanın emeğinin hakkı ve sosyal hakları kazanımları en ideal neyse ondan olsun. herkes huzurlu mutlu işini üretsin. Bu olmuyorsa da çalışanların hak arayışlarına saygı duyulmalı...

DOĞRUCU DAVUD

14 Ağustos 2022 Pazar 14:38

SEN ÜNİVERSİTE SINAVINDAİLK 20000 NE GİRİP TIP KAZANAMA SONRA DA İLK BEŞYÜZBİNE GİR SAĞLIKLA İLGİLİ YARDIMCI PERSONEL DİYE TANIMLANAN BÖLÜMLERDE OKU SONRA DA KENDİNİ DOKTORLA KIYASLA...MALPRAKTİS DAVASI AÇILAN ,TEDAVİYİ ONAYLAYAN DOKTOR OLSUN SEN HİÇ ETLİYE SÜTLÜYE KARIŞMA SONRA KENDİNİ BİR TUT...TİYORSA OKURSUN TIP O HAKLARA SAHİP OLURSUN...DÜNYADA DA BUNLAR GİBİ YSP BULAMAZSIN...HASTALARI OLDUMU HOCAM HOCAM DİYE ARARLAR...ADLİYE DE HAKİMLE KIYASLAYABİLİR Mİ KENDİNİ MÜBAŞİR YA DA YAZI İŞLERİ

Hacı

14 Ağustos 2022 Pazar 14:16

Bu ülkede en fazla ücret sağlıkçı eğitmen polis ve askere verilmeli diyanete vekile işçiye değil.

DİNGİLLEEEER

14 Ağustos 2022 Pazar 13:40

Diyanet personeli zam alınca sesleri çıkmayan dangalak takiyeci çakma milliyetçiler doktor maaşlarını tartışıyor gitmeyin lan doktora gidin bir hocaya okutup üfledin nasılsa çiftçi köylü esnaf emekçi öğrenci derdiniz tasanız yok dingiller millet sizler gibi iktidar sırtından geçinemiyor trol bozuntuları sizi lan sizler varken milletin düşmana ihtiyacı yoktur

kara hilal

14 Ağustos 2022 Pazar 12:51

ya aç gözlüler yaaaaa... bi doymadınız gitti. tin tin erdal sende bi açıklama yap gari. erdal keyifler iyi mi erdal!

dogru soyler

14 Ağustos 2022 Pazar 12:10

vatandaş cahil olduğunu düşünerek anlatıyorum, hekimler olmasa o hastanelerin kapısından dahi içeri giren olmaz. memlekette yeri dolmayacak tek meslek hekimlik. burada söylenen 14 kat fark bir algı. toplam ele geçen arasında 2-3 kat fark var hepsi o kadar. doktorlar artık hastanelerden istifa ediyorlar diye verilmiş bir parmak bal bu fazlası değil.

Uzman hekim

13 Ağustos 2022 Cumartesi 22:38

Hasta ile ilgili Bütün riski hekim alıyorsa , şiddete daha çok hekim uğruyor ise , bir uzman hekim sayılı sınavlardan geçip 23 yıl okuduktan sonra bu ünvana ulaşıyorsa elbette ysp ile aldığı maaşta fark olacak hayrettin çiçen , bakıyorum sabit dönerlerde hekim dışı sağlık personeline bu kadar zam yapıldığı zaman sesin bu kadar çıkmıyordu

Vatandaş

13 Ağustos 2022 Cumartesi 19:14

Uzman doktor bozuntusu hemşireler olmasa doktorlar bir hiçtir,ne doktorlar tanıyorum iğne yapmasından acizler.

Ispartalıyım

13 Ağustos 2022 Cumartesi 18:00

Sağlık çalışanlarının 2 yıllık zorlu pandemideki özverili çalışmaları gözardı edilmemeli ,maaşları daha iyi seviyelere getirilmeli ,diyanet,eğitimcilere de aynı şekilde kısaca maliye yi direk bu meslek gruplarına bağlayalım olsun bitsin

Uzman doktor

13 Ağustos 2022 Cumartesi 15:18

Kesinlikle düzenleme gelmeli hemşire ile uzman doktor arası 14 kat far çok azdır. Hemşire hanım alıyorsa doktor 140 almalı en az

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR