Haber/Nurettin ARKAN - Isparta Özel Sürücü Kursları Dernek Başkanı Mehmet Emin Çelik, eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi için tanınan sürenin 31 Temmuz 2025 tarihine kadar uzatıldığını söyledi.
Başvuruların 31 Temmuz 2025 tarihine kadar tamamlanması gerektiğini belirten Başkan Çelik, ehliyet yenileme işlemi için gerekli belgeleri sıraladı. Başkan Çelik, açıklamasında;
“Eski tip sürücü belgesi olan sürücüler, 2016 yılından bu yana ehliyetleri değiştirmek için bakanlık uzatmalar yapıyor. Son tarih ise 31 Temmuz 2025. Bu tarihe kadar eski tip ehliyetlerini yeni tip ehliyetleriyle değiştirmek zorundalar. 31 Temmuz 2025 tarihine kadar aile hekiminden bir sağlık raporu, 2 tane biyometrik fotoğraf, bankaya 15 lira sürücü belgesi yenileme ücretini yatırıp nüfus müdürlüklerinden randevu alarak ehliyetlerini değiştirebilirler. Son güne kalmamaları iyi olur çünkü bir yoğunlaşma oluyor. Bu şekilde eski tip sürücü belgesi olanlar dikkat etsinler. 31 Temmuz’dan sonra değiştirmeye çalıştıklarında 7 Bin 423 lira cezası vardır. O cezayı ödedikten sonra ehliyetlerini yenileyecekler. Cezaya kalmamak için 31 Temmuz tarihini beklemeden şu günlerde ehliyetlerini yenilesinler” dedi.
B SINIFI EHLİYETİ 20 BİN LİRA OLABİLİR
Başkan Çelik, yaz döneminin yaklaşmasıyla birlikte B sınıfı ehliyet ücretlerinin Haziran ayı itibariyle 20 Bin liraya çıkabileceğini belirtti.
Başkan Çelik; “Şu anda yaz dönemi, yoğunlaşma başladı sürücü kurslarında. Şu an fiyatlar B sınıfı için 15 Bin liradır. Muhtemelen Haziran ayından sonra bu fiyat 20 Bin civarına çıkacaktır. Özellikle üniversite sınavı sonrası için bekleyen kursiyerler Mayıs-Haziran dönemlerinde mutlaka kurslara yazılsınlar. Çünkü üniversite sınavından sonra yazıldıklarında ehliyetlerini almaları Eylül sonu, Ekim başını buluyor. Bu tarihte doğal olarak kursiyerler üniversiteyi kazanıp başka illere gideceklerinde sıkıntı yaşayabiliyorlar. Tekrar Isparta’ya gelip direksiyon sınavına girmek zorunda kalıyorlar” diye ifade etti.
ÖZEL SÜRÜCÜ KURSLARI 2025 YILI TABAN FİYAT LİSTESİ
B Otomobil - B Otomatik - B Engelli 15 Bin
M -A1 - A2 11 Bin
A 13 Bin
100 Ceza 11 Bin
Muaf B 12 Bin
Muaf A1 - A2 8 Bin
Muaf A1 (125 cc) 6 Bin
Muaf A 10 Bin
Muaf D (otobüs) 12 Bin
Muaf C (kamyon, çekici) 12 Bin
Muaf CE (tır) 12 Bin
Özel Direksiyon Dersi (1 ders saati ücreti) Bin 800
Direksiyon sınavında başarısız olup, 2 ve üzeri direksiyon sınavına girecek kursiyerin 2 ders saati maliyeti: 2 Bin lira
Saruman
04 Mayıs 2025 Pazar 17:52Soygunun adı kurs olmuş, Isparta'da herşey pahalı
Nasıl eğitim veriyorsunuz
04 Mayıs 2025 Pazar 14:56Nasıl sürücü kurslarında eğitim veriyorlar???ortalık acemi bayan sürücülerle dolu.!!