Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdür Yardımcısı Dr. Beyhan Oktar, Isparta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen, Şube Müdürü Uğur Kurt ve Biyolog Nisanur Çiçek, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan’ı ziyaret etti. Ziyarette, Eğirdir Gölü’nün korunması ve rehabilitasyonuna yönelik Bakanlık tarafından gerçekleştirilen ve planlanan faaliyetlerde üniversitemizin bilimsel katkılarından bahsedildi.
Eğirdir Gölü’nün bölge ve ülke açısından büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, gölün korunması ve eski ekolojik dengesine kavuşturulması için yapılacak çalışmalarda Süleyman Demirel Üniversitesi olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.
Son yıllarda yağış rejimindeki azalma ve kuraklığın etkisiyle su seviyesi hızla düşen Eğirdir Gölü’nün biyolojik kirliliğe karşı korunması ve rehabilitasyonu amacıyla, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum liderliğinde açıklanan Eğirdir Gölü Eylem Planı kapsamında çeşitli çalışmalar başlatıldı. Bu faaliyetler, Üniversitemiz Su Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şehnaz Şener, Uzaktan Algılama Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Erhan Şener, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İskender Gülle ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Ömer Erdoğan tarafından hazırlanan bilimsel raporlar doğrultusunda ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü koordinesinde yürütülüyor.
Eğirdir Gölü’nün dip çamur temizliği için gerçekleştirilecek fizibilite çalışması ise Prof. Dr. Şehnaz Şener’in proje yürütücüsü olduğu bir ekip tarafından sürdürülüyor. Proje ekibinde MAKÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. İskender Gülle, SDÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Beyhan, SDÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağlayan Balkaya, SDÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erhan Şener, ISUBÜ Dr. Öğr. Üyesi Ömer Erdoğan ve Eğirdir Belediyesi Yüksek Jeoloji Mühendisi Abdullah Ünsal yer alıyor. Bu çalışmalar, Eğirdir Gölü’nün ekosisteminin korunması ve eski sağlığına kavuşması açısından önemli rol oynuyor.
Limno
06 Ekim 2024 Pazar 09:11Su bütçesi düzelmediği sürece, yapılan işler boşadır. Dip çamuru ve Su bitkisi temizleme ile, gölü kurtaramazsınız.
Müh
05 Ekim 2024 Cumartesi 10:55DSİ gibi koskoca barajlar yapan KOSKOCA kurum ne iş yapar bu arada?
hüseyin taştekin
05 Ekim 2024 Cumartesi 10:24egiden borca yıllardır çivi çakmadan gitti bu şehre onca şikayetten kurtardılar göz göre göre her yer moloz her yer çöp atılırken kılını kıpırdatmadı ne zaman arasan hep messcitte derlerdi.maaş aldığı işle ilgilenmektense mescitte ibadetle geçirdi günlerini.sonuç ORMAnın dumanı sarar şehri her yer yapı dolu ama muhterem dünyevi işlerle uğraşmadı
Hasan Kartal
05 Ekim 2024 Cumartesi 01:04Günaydın Sdü su ürünleri fakültesi, öğretim üyeleri, Çevre ve şehircilik bakanlığı mensupları.yıllardır nerelerdesiniz. NTV nin haberleri etkili oldu herhalde.
şakire çay yok
04 Ekim 2024 Cuma 20:01ziyaret resim sohbet muhabbet gezi foto haber ... ve 15i
sakıp
04 Ekim 2024 Cuma 19:49laf kalabalığından başka bir şey yok.....
Bilen kişi
04 Ekim 2024 Cuma 19:10Bildiğim kadarıyla şenerler 20 yıldır bu konuda çalışıyor, her yerden çıkıyorlar. Acaba bunca senedir bir çözüm yokmu? Başka bu konuda uzman mı yok yoksa. Yazıktır günahtır artık yeni yüzler yetmiyor, liyakat lazım. Eğirdir çalışan Tübitak yapan hocalar niye yok?
Çerez
04 Ekim 2024 Cuma 19:10Yine çerezler yenilmiş, fotoğraflar çekilmiş
Komodin necmi
04 Ekim 2024 Cuma 18:27Mesai saatlerinin büyük kısmı ziyaret ve foto çekimi ile geçiyor. Herkes görünür olmak için çıldırıyor.
Nkac
04 Ekim 2024 Cuma 17:26Önce sulama suyunun kapalı sısteme alın öyle resım çekının basın Bi poz verin dıyoe belediye eğlene paralarını suya harcayon