19 Nisan 2024 Cuma

Eğirdir Gölü kıyılarından izmarit topladılar

Eğirdir Gölü kıyılarından izmarit topladılar

Isparta

Isparta’nın Eğirdir İlçesinde ‘Dünya Tütünsüz Günü’ münasebeti ile öğrenciler tarafından Eğirdir Gölü kıyılarından izmarit topladılar.

31 Mayıs, tütün ürünü kullanımının sağlık ve diğer zararları konusunda toplumda farkındalık oluşturmak, tütün ürünü kullananlara bırakmaları yönünde bilinç kazandırmak ve sağlıklı yaşam davranışlarını geliştirmek amacıyla Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Dünya Tütünsüz Günü” olarak ilan edildi. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 31 Mayıs Günü “Dünya Tütünsüz Günü” olarak amaca yönelik çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü Etkinlikleri kapsamında "İzmarit Değil Tohum At", "Zehire Değil Gıdana ve Geleceğine Yatırım Yap", "Çocuklarına Zehir Saçan Tütün Tarlası Değil Oksijen Salan Ormanlar Bırak"  temiz gıda ve su kaynaklarına dikkat çekmek üzere “Doğaya Daha Yakından Bak!” sloganıyla illerde yer alan koru, orman, deniz ya da göl kenarındaki izmaritlerin doğaya verdiği zararları ön plana çıkaracak izmarit toplama etkinliği gibi gönüllük faaliyetleri düzenlenmesi hedeflenmektedir.

Bu kapsamda Eğirdir İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından bugün  saat 12.00’da Turan Yazgan Anadolu Lisesi 9.sınıf öğrencileri ile Eğirdir İlçesi  Yazla Mahallesi plaj bölgesinde izmarit toplama farkındalık faaliyeti yapıldı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Isparta 218

02 Haziran 2023 Cuma 06:01

Kanunlara göre yere çöp ve tütün atmanın cezası var . Öncelikle evinizin salonuna çöp atıyor musunuz ? Hayır o zaman çevreye de çöp atamazsınız ! Çöp ve izmarit atan birini görünce fotoğrafını çekin ve zabıtaya verin . Yada görevli çağırın direk cezai işlem uygulatın . Kanun açık bulamayan çevre müdürlüğünden yada zabıtadan kanunun fotoğrafını çeksin alsın .

Dutturu dünya ekobir istifa

31 Mayıs 2023 Çarşamba 16:05

Ekobir gorevlileri maas alsin izmaritleride copleride her firsatta ogrwncilwr toplasin oh ne guzel dunya

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR