24 Nisan 2024 Çarşamba

Eğirdir Gölü için özel makine geldi

Eğirdir Gölü için özel makine geldi

Isparta

EĞİRDİR Gölü limanında, balıkçı ve gezinti teknelerinin çıkışını zorlaştıran otların temizlenmesi için çalışma başlatıldı.

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde bulunan Türkiye'nin 3. en büyük gölü ve 2. en büyük içme suyu rezervi olan Eğirdir Gölü limanında balıkçı ve gezinti teknelerinin çıkış yapmasını zorlaştıran otların temizlenmesi için Eğirdir Belediyesi tarafından çalışma başlatıldı. Gölde bulunan otların temizlenmesi için özel bir makine suya indirildi. Temizlik çalışmalarının 3 gün süreceği öğrenildi.

Eğirdir Balıkçılık Kooperatifi Başkanı Ayhan Küçükköse, "Limanımız için çok güzel bir şey, bu makineyi getirenlerden Allah razı olsun. Gerçekten tekneler limanda yürüyemiyordu ottan, sularımız sığlaşınca, derinlik azalınca. İnşallah gölümüzde yağmurlar bol olur. Yoksa bu otlar kesildikten 1 ay sonra tekrar büyür. Tekrar makine getirmek zorunda kalırız. Hem görünüm olarak hem temizlik olarak liman en azından tertemiz görünüyor" dedi.

Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, "2022 yılı içerisinde özellikle liman içi bölgemizde bir otlanma söz konusu oldu. Tabii ki bir doğal dengedir ama hem burada su ürünleri avcılığı yapan hem de tekne turu yapan vatandaşlarımızın biraz işini zorlaştırıyordu. Bir de görsel olarak da iyi bir görüntü değildi. Beyşehir Belediye Başkanımız ve Konya Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'müzün destekleriyle Konya Milli Parklar Müdürlüğümüze ait bir iş makinesini bugün getirerek liman içinde bir temizlik yapmaya başladık. Gerçekten makine bizim beklediğimiz verimi veren faydalı olacak bir makine. İnşallah liman içerisinde gerekli temizliği yapar vatandaşlarımızın hem kullanımına hem de görsel anlamda rahatlamış oluruz" diye konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Veli gök bişeyler yap

03 Temmuz 2022 Pazar 20:49

Göl günlük olarak su seviyesi düşüyor sen uyuyorsun Bi şeyler yap artık koltuk kaplama

Sevtap

02 Temmuz 2022 Cumartesi 16:08

Otlar zararli ot olmamakla gole faydasi olan sizler golun kurumamasina ozen gosterin.Yillarca bakimsuzliktan bitmis durumda..Baska illere gidip bakin

Burkiş

02 Temmuz 2022 Cumartesi 11:46

Koca ülke farketti Eğirdirimizin güzelliğini diziler çekiliyor. Ama biz hala kıymetini anlayamadık. Yazık çok yazık

Süleyman

02 Temmuz 2022 Cumartesi 05:35

Ne teknik ama adamlar anında yapıyor abi

Eğirdirli

01 Temmuz 2022 Cuma 22:55

Plaj mahvoldu eskiden çadır kuracak yer olmazdı , Türkiye'nin her yerinde çadır ve bungalow işleri aldı yürüdü , bizde hala 30 40 senelik yutonglar , içi rezalet , hizmet yok , sıcak su bile yok , oysa ki göl temiz olsa , plaj ve uygun alanlarda modern kamp alanları oluşturulsa Egirdire çok faydası olur , birde yabancıya 5 liraya soda satmasa esnaf o da iyi olur ,

Mamati

01 Temmuz 2022 Cuma 22:41

Kim bu millet için zerre miktarı hizmet ederse ona teşekküru borç biliriz teşekkürler eğridir bu zamana kadar değerini bulmadı bu nimetten faydalanmanızı canı gönülden isterim önce sinek sinek sinek

Ahmet

01 Temmuz 2022 Cuma 22:09

Onlar zararlı ot değil gölün akciğer leri

Kovada

01 Temmuz 2022 Cuma 19:54

Kovada Gölüne götürsünler makinayı orası da bitik durumda

gegege

01 Temmuz 2022 Cuma 19:35

temizleniyo ne demek ,,,, balıklar yemiyo mu bu yosunları ,, sen keyif yapcan diye balıklar ne yicek ,,, ALLAH sanki boşuna yarattı da sen akıllısın iyilik seversin aman ne iyisin de yosunları pislik ilan edip temizliyon ,,,, ..... !!!!

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR