11 Mayıs'ta yapılacak olan ITSO seçimlerine az bir süre kala ITSO'da başkan adayları teker teker açıklanmaya başladı. ITSO'nun eski Başkanı Eyüp Avcular ekibiyle birlikte basının karşısına çıkarak adaylığını açıkladı.
1995 - 2005 yılları arasında ITSO Başkanlığı yapan İşadamı Eyüp Avcular, düzenlediği basın toplantısı ile adaylığını açıkladı.
Mayıs ayında yapılacak olan ITSO Seçimlerinde mavi liste ile yarışa katılacaklarını söyleyen Eyüp Avcular, "Bizler yeni, genç bir ekip olarak tecrübemiz ve gençlerin dinamizmi ile bu seçimlerde mavi liste ile adayız. Ispartamızın ekonomik, ticari, sanayi, sosyal ve kültürel yönden gelişimi için genç ekibimizle elimizi değil vücudumuzu taşın altına koyduk. Kartvizit için değil, Isparta'ya hizmet için varız" dedi.
İCRAATLARINI VE YAPACAKLARINI ANLATTI
1995 - 2005 yılları arasında ITSO Başkanlığı döneminde yaptığı icraatları anlatan Avcular, göreve seçilmeleri durumunda yapacakları çalışmaları da kamuoyu ile paylaştı.
Avcular, yaptığı ve yapacağı çalışmaları şöyle sıraladı;
ISPARTA TİCARET BORSASINI KURDUK
Görevde bulunduğumuz 1995-2005yılları arasındaki icraatlarımızdan bazılarını hatırlamanız bakımından sizlerle paylaşmak istiyorum. Odamız TOBB’a ve Sanayi Bakanlığı’na 1996’da müracaat ederek Isparta’da senelerdir kurulmayan Isparta Ticaret Borsasının ilk yönetimini oluşturarak 1.1.1997’de kurmuş ve borsa çalışmalarına maddi ve manevi destek vermiştir. TOBB’un 30 kişilik ticaret ve sanayi odaları konseyine bölgemizi temsilen eyup avcular seçilerek görev yapmıştır.
ISPARTA HALI İHTİSAS GÜMRÜĞÜNÜ KURDUK
Isparta’ya halı ihtisas gümrüğü kurularak el halılarının tüm Türkiye’ye girişi yalnızca ısparta’dan yapılması sağlanmıştır.
BAGEV VAKFINI KURDUK
Türkiye’nin ilk ve tek bölgesel ekonomik kalkınma vakfı; bagev 1997’de (batı akdeniz ekonomisini geliştirme vakfı), odamızın öncülüğünde bölgesel güç birliği oluşturmasıyla gerçekleşmiştir. Isparta-antaya-burdur odaları, borsaları, üniversiteleri ortaklığında 1999’da vakıf (bagev) haline getirilmiştir ve bugün bu vakıf batı akdeniz kalkınma ajansı (baka) olarak görev yapmaktadır.
ISPARTA BÖLGESEL KALKINMA RAPORUNU YAYINLADIK
Bagev (batı akdeniz ekonomisini geliştirme vakfı) tarafından hazırlanan bölgesel kalkınma raporu (ısparta’nın ilk sanayi envanteri) 6 başlık altında 2 ciltlik kitap olarak yayınlanmıştır.
TEDAŞ ELEKTRİK DAĞITIM İHALESİNE KATILDIK
Bölgemiz elektrik dağıtımının özelleştirilmesinde 1997’de yapılan 60 milyon usd’lik ısparta-burdur-afyon-uşak ihalesine odamız öncülüğünde halkın katılımıyla oluşturulan bölgesel güç birliği adına ısparta ticaret ve sanayi odası olarak teklif verilmiştir. Başlangıçta en uygun bulunan teklifimizin değerlendirme sırasında değiştirilen kriterler nedeniyle uygun bulunmamasına karşı açtığımız davalar sonucu ihale iptal olmuştur.
YOLSUZLUK BİTMEDEN YOKSULLUK
BİTMEZ YÜRÜYÜŞÜNÜ YAPTIK
2001 krizine sebep olan yolsuzluk ve hortumculuklara karşı odamız öncülüğünde türkiye cumhuriyeti tarihinde ilk defa sanayici, tüccar, esnaf, işçi, halk kol kola yürüyerek ‘yolsuzluk bitmeden yoksulluk bitmez’ yürüyüşünü 10.000 kişinin katılımıyla gerçekleştirmiştir. Seçim sistemi ve siyasi partiler kanununun değiştirilmesi için imza kampanyası yaptık. Seçim sistemi ve siyasi partiler kanununun değiştirilmesi için 2001’de yapılan kampanyada toplanan 76 bin imza tobb başkanı rıfat hisarcıklıoğlu’nun desteğiyle türkiye gündemine taşınmıştır.
ÇOK ORTAKLI HALKA AÇIK ŞİRKETLERE
DESTEK İÇİN HİSSE ALIMI YAPTIK
Odamız tarafından ısparta’da kurulu 250 ve üzerinde ortağı olan halk ortaklığı şirketlerini desteklemek amacıyla hisse alımı yapılmıştır.
O.S.B’YE DESTEK VERDİK
Süleyman demirel organize sanayi bölgesine katılım payı olarak 1996 yılında maddi ve manevi destek sağlanarak organize sanayi faal hale getirilmiştir.
DERİ O.S.B.’Yİ KURDUK
15 yıldır kangren haline gelen deri organize sanayi bölgesi’nin altyapı ihalesi yapılarak 2005 yılında fabrikaların yapılması aşamasına gelinmiştir.
Isparta deri organize sanayi bölgesine her türlü engellemelere rağmen maddi ve manevi destek sağlanarak deri organize sanayi bölgemiz kurulmuştur.
TEŞVİK ÇALIŞMALARI YAPTIK
Isparta’nın teşvik kapsamına alınmayışı nedeniyle odamız tarafından sektörel bazda teşvik alınması için çalışmalar aralıksız yürütülmüştür.
ISO 9001 KALİTE BELGESİ ALDIK
Odamız ıso 9001 kalite belgesi alma çalışmalarını bitirip kurumsallaşma vizyonunu tamamlamıştır.
TEKMER’İ KURDUK
Odamız öncülüğünde kosgeb ve süleyman demirel üniversitesi işbirliği ile üniversite içerisinde teknolojik araştırma merkezi (tekmer) kurulmuş olup bilgisayar dahil tefrişatı odamızca yapılmıştır.
ÜYELERİMİZE ARGE’DEN 900 BİN EURO DESTEK ALDIK
Isparta’da faaliyet gösteren 12 firmanın kosgeb’e sunduğu ar-ge projeleri ile firmalara 900 bin euro’luk destek sağlanmıştır.
TEKNOKENT KURULUŞUNU BAŞLATTIK
Odamız ve süleyman demirel üniversitesi ortaklığında teknokent kurulumu çalışmaları başlamıştır. (kurulumu gerçekleştirildi)
KOSGEB SİNERJİ MERKEZİNİ KURDUK
Türkiye’nin ilk kosgeb tip 2 sinerji merkezi (kobi destek ve geliştirme merkezi) odamız bünyesinde kurulmuştur. Üyelerimize KOSGEB’den destek sağladık. KOSGEB saha çalışmaları tamamlanıp, 120 firmaya destek sağlanmıştır.
EL HALILARININ İTHAL HALIYA KARŞI KORUNMASINI SAĞLADIK
El halılarının ithal halılara karşı korunmasını sağlamak üzere halı ithalatında emsal fiyat uygulaması başlatılmış, fon uygulanması işleme koyulmuştur.
ÜYELERİMİZE VAP EĞİTİMİ SAĞLADIK
Odamız ile milli prodüktivite merkezi arasında yapılan ısparta verimlilik artırma projesinde (vap) 980 sanayici, işadamı ve temsilcilerine eğitim verilmiş ve saha çalışmaları yapılmıştır. Proje odamız tarafından finanse edilmiştir. Bu kapsamda mpm (milli prodüktivite merkezi) türkiye’de ilk defa şirketlere ve odamıza kurumsallaşma, vizyon geliştirme seminer ve eğitimlerini verimliliği artırma projesi (vap) kapsamında yapmıştır.
SÜLEYMAN DEMİREL O.S.B.’Yİ KURDUK
1995’de göreve geldiğimizde mahkeme kararıyla durdurulmuş olan süleyman demirel organize sanayi bölgesi’nin 1996’da mahkemeleri lehimize sonuçlandırılıp altyapısı yapılmış, elektriği getirilmiş ve 30 çalışır fabrikası ile faal hale gelmiştir. Çeşitli engellemelere rağmen 200 hektardan 600 hektara büyütme çalışmaları tamamlanmış olup çevre bakanlığı’na sunulmuştur.
ANKARA ETİMESGUT KARA HAVACILIK
OKULUNU ISPARTA’YA KAZANDIRDIK
Isparta süleyman demirel havalimanı’nın atıl durumdan kurtarılması için ankara etimesgut kara havacılık okulunun uzun yıllardır süren ısparta’ya nakil çalışmalarında odamızın uzun yıllar baştan sona takibi ve tobb başkanı sayın rıfat hisarcıklıoğlu’nun desteğiyle ulaştırma bakanı sayın binali yıldırım’ın uygun görüşleriyle kesinlik kazanmış ve ilimize kazandırılmıştır.
A.B.’DEN 230 BİN EURO HİBE ALDIK
Isparta’daki işsizlik sorununun çözümüne katkıda bulunmak amacıyla 260 işsiz kadın ve gencin istihdamı için avrupa birliği’ne ısparta kilimcilik eğitim ve geliştirme projesi sunularak kabul edilmiş ve 230 bin euro’luk hibe kredisi desteği sağlanmıştır.
YAYLA TURİZMİ GELİŞTİRME PROJESİNİ YAPTIK
Avrupa odalar birliği (eurochambers) projesi kapsamında barselona (ispanya) ticaret ve sanayi odası ile ortaklaşa ısparta yayla turizmi geliştirme projesi başlatılmıştır.
ÜYELERİMİZE VİZE KOLAYLIĞI SAĞLADIK
Üyelerimizin yurtdışına çıkışları için konsolosluklara gitmelerine gerek kalmadan ticari vizeleri odamız tarafından alınması sağlanmıştır.
ITSO HABER GAZETEMİZİ AYLIK OLARAK YAYINLADIK
ITSO haber gazetemiz aylik olarak yayin hayatına başlamıştır. Www.itso.org internet sitemiz kurularak güncel olarak faaliyete devam etmiştir.
ÜYELERİMİZE YENİ BİRİMLER AÇTIK
Odamız birinci katında ar-ge merkezi, avrupa birliği bürosu, kosgeb kobi geliştirme, kosgeb internet kafe faaliyetleri üyelerimizin hizmetine sunulmuştur.
Göller bölgesi ticaret merkezi arazisinin alınmasını sağladık
Göller bölgesi ticaret merkezi kurulması için o.s.b yanındaki
GÜÇLENEN BİR ITSO BIRAKTIK
1995’de göreve geldiğimizde hiç bir projeyi gerçekleştirebilecek güçte değilken, görevden ayrıldığımız mart 2005’de, bütün projeleri gerçekleştirebilecek maddi ve manevi güçteydi” dedi.
DOĞALGAZ DAĞITIM İHALESİ
Eyüp Avcular, görevi devrettikleri 2005 yılında gündemlerinde yer alan projelerde bahsetti. Avcular konuşmasında; “Güç birliği doğalgaz a.ş. olarak ısparta şehir içi doğalgaz ihalesine yüzde 70 halka açılmak kaydıyla girilecek.
ELEKTRİK DAĞITIM İHALESİ
Güç birliği elektrik dağıtım a.ş. adı altında yüzde 70’i halka açılmak üzere elektrik dağıtım ihalesine girilecek
AB AKREDİTASYON
Odamızın avrupa odaları seviyesinde hizmet verebilmesi için tobb ve avrupa odalar birliği’nin uyguladığı akreditasyon programı odamızda uygulanacak.
HIZLI TREN
1997’de istanbul-ankara-antalya fizibilitesi yapılan hızlı tren projesinin gerçekleşmesi için çalışmalara devam edilecek.
OSB’YE DOĞALGAZ ELEKTRİK SANTRALİ
Süleyman demirel organize sanayi bölgesine doğalgaz elektrik santrali kurulması için her türlü çalışma ve destek verilecektir.
KARA HAVACILIK OKULU
Ankara güvercinlik’te bulunan kara havacılık okulu’nun ısparta’ya taşınmasında her türlü desteğe devam edilecek.
KARACAÖREN ELEKTRİK ÜRETİM İHALESİ
Karacaören-1 elektrik santralinin özelleştirmeye çıkarıldığı zaman yüzde 70 halka açık şekilde ihalesine katılınılacaktır.
DERİ OSB ARITMASI
Kurulmuş olan deri osb’nin arıtma tesisi projesi çalışmaları tamamlanacaktır.
TEKMER
Resmiyeti tamamlanmış olan tekmer’in sdü hudutları içerisinde bulunan hazır haldeki binasının resmi açılışı gerçekleştirilecektir.
TEKNOKENT
Sdü ile birlikte gerçekleştireceğimiz göller bölgesi teknokent’in kurulum ve işletme aşamasına gelmesi için gerekli çalışmalar en hızlı şekilde yapılacaktır.
TEŞVİK
Isparta’nın teşvik kapsamına girmesi için burdur ile ortak başlatılan çalışmalar devam ettirilecek ve gerekli girişimler başbakanlık ve bakanlıklar düzeyinde devam ettirilecektir.
ISPARTALI SANAYİCİ İŞADAMLARI DERNEĞİ
İstanbul’da kurulma aşamaları sürdürülmekte olan ıspartalı sanayici ve işadamları derneği kurulumu nisan 2005’de gerçekleştirilecek, derneğin faaliyetlerini sürdürmesi için her türlü destek verilecektir.
AB KREDİLERİ
Avrupa birliği’nin devlet planlama teşkilatı aracılığı ile verdiği kobi’ler arası bölgesel farklılıkları gidermek için hibe kredilerinden faydalanmak amacıyla il bazında büyük ekonomik projeler sunulacaktır” dedi.
GÖREVİMİZ
Eyüp Avcular konuşmasının son bölümünde ise 11 mayıs 2013’de göreve gelmeleri halinde yapacakları projelerden bahsetti. Avcular; “Oda aidatı toplamak, fuarlara katılmak ve yurtdışı gezileri düzenlemek haricinde, birinci olarak üyelerimize vazifemiz olan; üyelerin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlerine uygun olarak gelişmesini sağlamak, mensuplarının birbirleri ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak üzere mesleki disiplin, ahlak ve dayanışmayı korumak ve üyeleri ile sürekli sıcak temaslarda bulunmak.
TEŞVİK
Teşvikte hak ettiğimiz bölgeye alınmak için gerekli çalışmaların yapılması
KARA HAVACILIK OKULU İLE İLGİLİ SANAYİLEŞME
OSB’ye kara havacılık okulu ile ilgili yan sanayi fabrikaları getirilmesi çalışmalarının yapılması ve sektörel bazda destek verilmesi ( metal, yazılım, elektronik vs. )
ISPARTA EKONOMİSİNİ GELİŞTİRME
Isparta ekonomisini,sanayisini, ticaretini ve ihracatını geliştirmek için başbakanlık ve bakanlıklar düzeyinde çalışmalar yapılması.
GÖLLER BÖLGESİ TİCARET MERKEZİ
OSB yanında alınan 75 bin m2 alana göller bölgesi ticaret merkezinin yapılması
KARA HAVACILIK OKULUNA DESTEK
Bitmekte olan kara havacılık okulu’na odamızca her türlü desteğin verilmesi
DEREBOĞAZI YOLU
Isparta-antalya dereboğazı yolunun duble yol olması çalışmalarının devamı için destek verilmesi
TOBB’DA GÖREV ALMAK
Bölgemize daha hızlı hizmet getirebilmek için tobb kurullarında görev almak.
ISPARTA LOBİSİ
Isparta dışındaki şehirlerimizde lobi faaliyetlerini sürdürülebilir şekilde hızlandırmak.
YENİ ITSO BİNASI
Odamıza yakışır yeni bir hizmet binası inşa edilecektir.
ISPARTA GÜNDEMİ
Isparta kamuoyunu meşgul eden ve ısparta gündemini oluşturan projeler (hava yolu, kara yolu ve demir yolu) birinci önceliğimiz olacak, ısparta ekonomisine ve gelişimine katkı sağlayacak her türlü proje, yatırım ve girişimlerde ısparta ticaret ve sanayi odası bir nefer gibi katkı ve destek sağlayacak, bunu yaparken de tüm bürokrasi kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve üniversite ile işbirliği içinde olacaktır”

