28 Mart 2024 Perşembe

E-ticarette artık daha bilinçliyiz

E-ticarette artık daha bilinçliyiz

Isparta

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği bünyesinde oluşturulması hedeflenen Esnaf Dijital Değişim, Dönüşüm, Destek Ofisi ve esnafın dijitalleşmeye ve dönüşüme uyum sağlayabilmesine yönelik yol haritasının belirlendiği toplantılara katılan esnaflar “e-ticaret konusunda artık daha bilinçliyiz. Bizlere yön veren bir çalışma oldu” görüşünü ilettiler 

Isparta’da küçük ve orta ölçekli işletmelerin hızlı ve maliyeti fazla olmayan dijital dönüşüme adapte olabilmeleri için, Esnaf Odaları Birliği bünyesinde dijital değişim dönüşüm destek ofisi açılması hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda SDÜ ile işbirliği yapılarak yol haritası belirleniyor. Esnafın değişim ve dijitalleşmeye uyum sağlamasına yönelik toplantıların üçüncüsü Birlik binasında yapıldı. Toplantıda SDÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Prof Dr. Zihni Tunca ve Dr. Öğretim Üyesi Ertan Beceren tarafından imalat ve perakende sektöründe faaliyet gösteren mobilya ve tuhafiyeci esnafına uluslararası sürdürülebilir e ticarette dikkat edilmesi gereken kurallar anlatıldı.

SÜRDÜRÜLEBİLİR E-TİCARET

SDÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Prof Dr. Zihni Tunca, e ticaretin esnaflar için stratejik öneme sahip olduğunu belirterek “Esnaf Odaları Birliğimizin üniversitemizle işbirliğine giderek düzenlemiş olduğu esnafın dönüşüme ve dijitalleşmeye uyum sağlamasına yönelik projenin eğitimlerinin ikinci etabındayız. Geçtiğimiz hafta Ertan Hocamız dijital dönüşüm açısından değişim mühendisliğinin önemine değinmişti. Bugün genel olarak dijital dönüşümün esasını oluşturan e ticaret konusunda stratejik olarak neler yapmamız gerektiği konusunda eğitim çalışması yürüteceğiz. Sürdürülebilir e ticarette dikkat edilmesi gereken kurallar hakkında bilgi verilecek. Bu bağlamda yapacağımız eğitimlerden alacağımız geri dönüşümle birlikte ilerleyen dönemde dönüşüm ofislerinin daha verimli çalışmasını sağlayacağız” dedi.

BAŞKAN TURAL’A TEŞEKKÜR ETTİLER

Toplantıya katılan esnaflar da düzenlenen eğitim toplantıları ve kurulması planlanan destek ofisinin kendilerine yol gösterdiğini belirterek Birlik Başkanı Ahmet Tural’a teşekkür ettiler. Esnaflar “Özellikle pandemi sürecinde durma noktasına gelen ticaretimizi sürdürülebilir kılmak için dijitalleşmeyi önemsiyoruz. Burada verilen eğitimler de oldukça faydalı oldu. Satışlarımız nasıl artırabiliriz. İşi bir kademe ileriye nasıl götürebiliriz konusunda hocalarımız bizleri bilgilendiriyor. E-ticaret konusunda artık daha bilinçliyiz. Bizlere yön veren çalışma oldu.  Bu noktada esnafın yanında olan Birlik Başkanımız Ahmet Tural’a aynı zamanda hocalarımıza teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundular.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR