Isparta’nın Sütçüler ilçesinde geleneksel hale gelen Dut ve Pekmez Festivali, bu yıl 32’nci kez düzenlenecek. Sütçüler Belediyesi öncülüğünde organize edilen festival, 25-26 Temmuz 2025 tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Festival hazırlıklarının başladığını duyuran Sütçüler Belediye Başkanı İsmail Yurdabak, bu yılki etkinliklerin de büyük bir coşku ve birlik ruhuyla geçeceğini belirtti. Başkan Yurdabak, yaptığı açıklamada, “İlk günkü heyecanıyla festivalimizi bu yılda birlik ve beraberlik içerisinde tüm hemşehrilerimiz ve misafirlerimizle büyük coşku ve heyecanla kutlayacağız. Tüm hemşehrilerimiz ile festivalimizde, Sütçülerimizde buluşmak dileğiyle,” ifadelerine yer verdi.
Her yıl binlerce kişinin katıldığı Dut ve Pekmez Festivali, yöresel ürünlerin tanıtılmasının yanı sıra, kültürel etkinlikler, konserler ve halk oyunlarıyla da bölgeye renk katıyor. Festival, aynı zamanda Sütçüler’in doğal ve kültürel zenginliklerinin tanıtılmasına da katkı sağlıyor.