Tam 17 yıl önce bugün yaşanan Isparta’daki uçak kazasında ölen yolcular arasında Süleyman Demirel Üniversitesi'ne, konferans vermek üzere Isparta’ya gelmekte olan bilim insanları da bulunuyordu.
SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi'nce düzenlenen, ''fizik'' konulu bir konferansa katılmak üzere Atlasjet uçağına binen ve hayatlarını kaybeden yolcular arasında, Boğaziçi Üniversitesinden Dünyaca ünlü fizikçi Prof. Dr. Engin Arık, Araştırma Görevlisi Özgen Berkol Doğan, Yüksek Lisans Öğrencisi Engin Abat ile Doğuş Üniversitesinden Prof. Dr. Şenel Fatma Boydağ, Doç. Dr. İskender Hikmet ve Araştırma Görevlisi Mustafa Fidan da bulunuyordu.
Nükleer fizikçiler, Isparta'da yapılan kongreye geliyorlardı. Uçak kazasında yaşamını yitiren 6 nükleer fizikçiden 3'ü Boğaziçi Üniversitesi'nde, 3'ü ise Doğuş Üniversitesi'nde görev yapıyordu. Yaşamını yitiren 6 fizikçiden 2'si alanlarında uzman olan profesörlerdi.
Bilen birisi
30 Kasım 2024 Cumartesi 11:16Bu kazada kaybolan prf Dr arık in laptop ve çok değerli evraklar olan çanta hâlâ bulunmadı, bir söyleme göre,kaza anında herkesten önce yağma için dağa çıkan çingenelerin elinde olduğunu söylenmişti o aralar.
elif elmas
30 Kasım 2024 Cumartesi 11:13bu bir cinayetti ve hala aydınlatılamadı