20 Nisan 2024 Cumartesi

Dün kaldırılan uygulama, bugün yeniden yürürlüğe alındı

Dün kaldırılan uygulama, bugün yeniden yürürlüğe alındı

Isparta

Türkiye'de önceki gün alınan kararla birlikte toplu etkinlik, seyahat, kamu ve özel işyerleri ile okullarda aşısız ve aşı süreci tamamlanmamış kişiler için getirilen negatif PCR testi zorunluluğu kaldırılmıştı. 81 ile gönderilen yazıda da kararlar duyuruldu. Ancak bugün PCR testleriyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Valiliklere gönderilen yeni yazıda uçakla şehirler arası seyahat edecek olan aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde korona geçirmemiş kişilerden PCR testi istenilmesine devam edileceği ifade edildi.

"YANLIŞ ANLAŞILMALARI GİDERMEYE YÖNELİK DÜZENLENDİ"

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliklerine gönderilen genelgeye göre, aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişilerin, belirli alanlara girişlerinde veya toplu ulaşım araçlarıyla seyahatlerinde azami 48 saat öncesine ait negatif PCR testi ibrazına dair uygulama, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün yanlış anlaşılmaları gidermeye yönelik değerlendirmelerine uygun şekilde yeniden düzenlendi.

"SEYAHATLERDE PCR TESTİ İSTENMEYE DEVAM EDECEK"

Genelgede, aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişilerden, PCR testi istenecek ve istenmeyecek durumlar belirtildi. Buna göre, huzurevi, bakımevi, sevgi evleri ile ceza ve tevkif evlerinin aşısız veya son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş çalışanları, belirlenen durumlarda ceza ve tevkif evlerindeki tutuklu ve hükümlüler, yurt dışına seyahat edecek kişiler (seyahat edilecek ülkenin belirlediği kurallar doğrultusunda) için PCR testi ile tarama yapılmasına devam edilecek.

"KONSER, SİNEMA VE TİYATRO'DA ZORUNLULUK YOK"

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün değerlendirmesi uyarınca uçakla şehirler arası seyahat edecek olan aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişiler için de PCR testi uygulaması sürecek. Aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişilerden, konser, sinema ve tiyatro gibi etkinliklere katılacaklara, Milli Eğitim Bakanlığı okullarında görev yapmakta olan personele (öğretmen, servis şoförü, temizlik personeli vb.), tüm kamu ve özel iş yerlerinde çalışanlar ile kamu ve özel kurumlar tarafından düzenlenen öğrenci kamplarına katılacaklara ise PCR testi ile tarama yapılmayacak.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Eğirdirli Ali

17 Ocak 2022 Pazartesi 15:40

Uçak PRC testi şart... Otobüsle seyahat da PRC testine lüzum yok.... Öyle anlaşılıyor, değil mi?

AŞI+MASKE+MESAFE

17 Ocak 2022 Pazartesi 14:30

aşı olun aşı başka türlü geçmeyecek bu virüs bi türlü anlayamadınız aşı karşıtları ne kafa yaşıyorsunuz anlamak zor. inşallah korona olur geberir gidersiniz

Isparta

17 Ocak 2022 Pazartesi 09:27

Halk salak ya söylediklerinizi yanlış anlıyor.Yanlıştan döndük demeliydiniz.

NOLDU YA YİNE KIVIRDINIZ

16 Ocak 2022 Pazar 20:18

İktidarın bir tane milletin yararına doğru yaptığı birşey yazın and olsun onun altından bile bir çapanoğlu vardır sizler yediğiniz kazıkları yapılan adaletsizlikleri bile hizmet diye yutturmaya devam ederseniz sırtınızdan semer kı çı nızdan kırbaç eksik olmayacak yahu akşam dedikleri sabah sabah dediklerinin akşam foyası meydana çıkıyor tabi haberleri ve dünyayı A haber ve atv gibi yandaş kanallardan izlerseniz ülkeyi güllük gülistanlık sanırsınız birde trolseniz avukatlığınıda yaparsınız

Vatandaş

16 Ocak 2022 Pazar 20:15

Türkiye cumhuriyeti vatandaşı isen uçağa binmek için pcr aşı vs olması lazım, mülteci, Suriyeli, Afgan yada turist isen herşey serbest bişeye gerek yok.

.......

16 Ocak 2022 Pazar 19:34

sehir ici toplu tasimalar dada asili asisiz var neyin.zorunlulugu ne yapmaya calisiyorsunuz anlamos deilim carsida pazarda toplu kalabalik yokmu deli aklina geleni yaparmis o hesap

Hukuk 761129

16 Ocak 2022 Pazar 19:06

HABERİ LÜTFEN NET ŞEKİLDE DOGRU VERİN DÜNKÜ GENELGE AYNI ŞEKLİ İLE KALDIRILMADI GEÇERLİ SADECE UÇAK SEYAHATLERİ VE HUZUR EVLERİ CEZAEVLERİNDE PCR- OLACAK. VE BU ZORUNLUDA OLAMAZ TEMELİ YOK ÇÜNKÜ ANAYASAL OLARAK. '' Mesela: BİR ADAM MASKEDE TAKMIYORUM PCR. TESTİDE OLMUYORUM DESE HİÇ KİMSE POLİS KOLLUK VB..BİŞEY YAPAMAZ ZATEN BU UYGULAMA ANAYASA 13-17 VE 23 E TAMAMEN AYKIRIDIR NET BİR ŞEKİLDE. VE BU KONUDA VERİLMİŞ PEK ÇOK YARGI KARARLARI MEVCUT. T.C. BİR HUKUK VE ANAYASA DEVLETİDİR NOKTA .

Vatandaş

16 Ocak 2022 Pazar 18:41

Akılla alarmı ediliyor anlamıyorum. Cilki çıktı psikoloji manya oldu millet adı illet soyadı sapret

Hayret

16 Ocak 2022 Pazar 18:25

Şimdi uçakla gidecek olan kişi test vermedi ama aynı kişi gideceği yere özel otosuyla birkaç saat gecikmeli gitti ozaman virüsü oraya taşımayacakmı yapmayın Allah aşkına bu millete zulüm yapılıyor küresel şeytanların tuzağına düşmeyin

Pcr

16 Ocak 2022 Pazar 16:59

Basit düşünmek gerekirse aşısızlar uçağa, otobüse binemediğine göre tüm dünyada virüsün, varyantların ve omikronun yayılmasına aşılılar neden olmuş olmuyor mu?

Aşılı

16 Ocak 2022 Pazar 16:37

Aşılı ile aşısız aynı otobüs yada uçakta olmasının ne zararı var. Sonuçta aşılı olsanda bulaşıyor bu virüs aşısız olsanda!!!

Vatandaş

16 Ocak 2022 Pazar 16:36

İnsanlar bu kadar olaya rağmen hala pcr ve aşı sıvısını sorgulamıyor ya pes diyorum.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR