Domates üretimiyle ön plana çıkan Isparta'nın Deregümü köyünde domates fideleri toprakla buluştu. 700 dekar alana dikilecek yaklaşık 1 milyon domates fidesinin hasadı ise Temmuz ayında başlayacak. Bu sezon yaklaşık 10 bin ton rekolte bekleniyor.
Vali Ömer Seymenoğlu, Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz ile birlikte domates fidanlarının toprakla buluşturulduğu seralarda incelemelerde bulunarak, Köy Muhtarı Ali Toprakçı, üreticiler ve çalışanlarla sohbet etti.
Vali Seymenoğlu, domates fidanlarını yakından inceleyerek üreticilere bereketli bir sezon geçirmeleri temennisinde bulundu.
Deregümü köyü Muhtarı Ali Toprakçı 2022 tarım sezonun 10 günce başladığını belirterek, 700 dekar alanda dikimi yapılan domates fidanlarından 10 bin ton rekolte beklediklerini söyledi. Toprakçı ayrıca üretilen domateslerin iç piyasanın yanında yurt dışına da ihraç edildiğini ve milli ekonomiye önemli ölçüde katma değer sağladığını sözlerine ekledi.
Vali Seymenoğlu ve Milletvekili Gökgöz Deregümü’nde köy kahvehanesinde vatandaşlarla da bir süre yeni sezon üzerine sohbet etti.
Vali Ömer Seymenoğlu çiftçilere tarım arazilerini boş bırakılmaması çağrısını Deregümü köyünde yineledi. Vali Seymenoğlu; “Ekilmedik dikilmedik hiçbir toprak parçamız kalmasın. Çünkü üretim hepimiz için gerekli bir durum. Yeni istihdam ve katma değer yaratmak adına atalarımızdan kalan topraklarımızı işlemeye devam edelim, işlemediğimiz zaman o verimli topraklar özelliğini zaman içinde kaybeder. Topraklarımızın ekilip dikilmesi adına devlet olarak desteklerimiz devam edecek” dedi.
Domatesin işlenip paketlenmesi amacıyla hasat sezonuna kadar köyde kurutma ve paketleme tesisleri hizmete alınacak. Vali Seymenoğlu ve Milletvekili Gökgöz tesisin kurulacağı yerde incelemelerde bulundular.
750 dekarlık alanda sebze üretiminin yapıldığı köyde bu yıl ilk defa 14 dekarlık serada salatalık üretimine geçildi. Vali Seymenoğlu ve Milletvekili Gökgöz salatalık serası da incelediler.
Köyde örtü altında üretilen ve yüzde yüzü ihraç edilen diğer bir katma değer ise karanfil. Isparta merkezinde halen 1500 dekarlık alanda kesme çiçek tarımı gerçekleştiriliyor.
Köyde önemli ölçüde halen geleneksel yöntemlerle bağcılık da yapılıyor. 2000’li yılların başında yaklaşık 1500 dekar olan üzüm bağları, örtü altı tarıma geçilmesi ile birlikte bu günlerde 150 dekar civarında. Deregümü köyünde halen 50 yıllık üzüm bağları mevcut.
gabakcı
26 Nisan 2022 Salı 15:18Beş sene içinde deregümüde toprak kalmaz her yer betonlaşır ıspartayı yöneten kişiler ne kadar iyi tarım arazisi varsa imara açtılar
anasını alıp giden çiftçi
26 Nisan 2022 Salı 13:46çiftçiye ananıda al gel diyorlar artık.
Köyden Musa
26 Nisan 2022 Salı 10:22Dikilen fidelerin tanesi 10 lira... Çarşıda 1 liraya satılanlardan değil..
Salih
26 Nisan 2022 Salı 01:40Yat ve gemicilere mazot ucuz veriliyor, fakat deli gibi üretin denilen gariban çiftçiye neden verilmiyor? Üretici böyle teşvik edilmez.
Misafir
25 Nisan 2022 Pazartesi 22:33Isparta'da domates fiyatı yüksek.
Hadsiz
25 Nisan 2022 Pazartesi 19:30Gerçek olamaz ? Dövdümü ziraat odası başk gerçekten sevgi evi çocugunu ?
Vatandaş
25 Nisan 2022 Pazartesi 16:35Ziraat odası başkanı okul basıp (IYAŞ Selçuklu Ortaokulu) sevgi evinde kalan kimsesiz kız çocuğunu herkesin gözü önünde dönmüştür. Okul idaresi olayın üzerini kapatmaya çalışıyor. Basın olarak kızımıza sahip çıkalım.
Koltuk sallanıyor
25 Nisan 2022 Pazartesi 16:05Sayın valimize teşekkür ederiz. Tarım il müdürü sonunda makam arabalarından inerek sahaya çıkabilmiş. Sağ olun var olun sayın valim. Son olarak il müdür yardımcısı il müdürlüğünün otoparkini sadece kendi arabası için kullanıyor. Beş vakit abdest namazında ama vatandaşın park edecek alanı kapatıp sadece kendi arabasına park ediyor. Kul hakkı değil mi bu. Vatandaş ve diğer personel park edecek yer bulamıyor. Yazık çiftlik gibi kullanıyorlar koca devlet dairesini
Ahmet
25 Nisan 2022 Pazartesi 16:04Velilerin vali siz insan içine çıkamıyor larmı sayın valim lütfen kendinizi siyasete alet etmeyiniz bürokratlar biz vatandaş lar ivlcin siyaset üstüdür