26 Nisan 2024 Cuma

Deregümü Köyü’ne sosyal tesis ve elektrik isteniyor

Deregümü Köyü’ne sosyal tesis ve elektrik isteniyor

Isparta

Deregümü Köyü Muhtarı Ali Toprakçı, köyün dağlık bölgesinde yaklaşık 50 tane vatandaşın bulunduğunu, bu bölgeye AEDAŞ tarafından elektrik çekilmesini istedi.

Muhtar Toprakçı sözlerine şu şekilde devam etti; ‘Köyümüzün Değmen üstü diye anılan bölgesinde, yaklaşık 50 tane vatandaş yazlık olarak kalıyor. Biz muhtarlık olarak, içme suyu şebekesini çektik. Şu an tek sıkıntımız, AEDAŞ’ın bu alana 1 Kilometrelik bir ana şebeke hattı çekmesi lazım. Vatandaşlarımızdan bu bölgeye, tek katlı evler yapmak isteyen var ama elektrik olmadığı için ev yapmıyorlar. AEDAŞ’tan ve yetkililerden bu bölgeye 1 Kilometrelik bir elektrik hattı çekilmesi bizim için son derece önem arz ediyor.

Toprakçı, Deregümü Köyü’nün Isparta’nın en büyük köyü olduğunu belirterek, bir sosyal tesis yapılması gerektiğini söyledi.

Toprakçı; ‘Deregümü Köyü, 2 Bin 500 nüfusu ile Isparta’nın en büyük köyü. Aynı zamanda köyümüz ticaret ve üretim ile ilgileniyor lakin böyle bir köyün sosyal tesisi maalesef yok. Biz bu durum için görev süremiz boyunca uğraştık ama maliyetli bir iş. Çok amaçlı bir sosyal tesis, bu seçim döneminde olur ya da seçimden sonra seçilecek milletvekillerimiz bu konu ile ilgili bize yardımcı olurlarsa sevinirim. Deregümü Köyü’nde bayram yemekleri ve festivaller oluyor. Tesis olmaması sebebi ile çok sıkıntı çekiyoruz. Bizim de katkılarımız ve devletimizin iş birliği içinde çok tesisi kurabilirsek, bunun dışında bir sorunumuz olmayacak. Deregümü Köyü halkı, üretmekten ve yaşantısından memnun. Elektrik ve sosyal tesis sorunumuz çözülürse, şükür kendi işimizi götürürüz’ dedi.  (Gizem Sarıkaya)

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

peytın

16 Haziran 2023 Cuma 18:52

deregümülüler zengindir herkes para toplasa kendisi bile yaptırırlar

Turhan

03 Haziran 2023 Cumartesi 21:57

Ağzı olan konuşuyor bilgisi olmayıp fikri olan insanlardan çekiyoruz ne çektiysek..

Gökhan toprakcı

03 Haziran 2023 Cumartesi 21:42

İt ürür kervan yürür burada neden haddi olmayan insanlar yorum yapar ki herkes işine baksın kimse fikir vermesin

Olay

03 Haziran 2023 Cumartesi 21:21

İt ürür kervan yürür. !!!

Olay

03 Haziran 2023 Cumartesi 21:19

İt ürür kervan yürür.!!!

Şöyle bi bakmaya geldim

03 Haziran 2023 Cumartesi 18:00

Helal olsun muhtarım..Meyve veren ağacı taşlarlar burda isim vermeden yorum yazan acizlere kulak asma kimse olmasa yanında 2500 nüfuslu köy emrinde

Boş Beleş

03 Haziran 2023 Cumartesi 13:18

Boş beleş konuşuyorsun.tarım arazilerine ev yaptırdığın kişilerden aldığın çukkaları kullan.köylü bizim köy zengin diyordu.milletin parasını boşa harcamayın.deregümü ıspartanın içerisinde.sen Basrinin atına bakıyorsun ya. basri senin işi halleder.

Mıhtar

03 Haziran 2023 Cumartesi 13:02

Her seradan 10 binlira bavış alsan senin iş çözülür mıhtar herşeyi de devlerden beklememek lazım devletin işi çok yoğun bu aralar

Derbeder

03 Haziran 2023 Cumartesi 12:47

Muhtar ıspartanın her mahallesinde sanki sosyal tesis mi var ? Boş boş konuşup rüzgar yapma.

ar

03 Haziran 2023 Cumartesi 12:22

Deregümü Isparta nın içi zaten, ayrı bir sosyal tesise ne gerek var? Isparta nın her mahallesine sosyal tesis mi yapılıyor.

Selamün aleyküm

03 Haziran 2023 Cumartesi 10:48

Basrinin yanina gideceksin muhtar, sana ak partili vekiller bile yardım etmemesi lazım, çok sevdigin Basri ni yanina

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR