25 Nisan 2024 Perşembe

DAVRAZ KAYAK MERKEZİ'NDE ARTIK RUHSATIN YOKSA YASAK

DAVRAZ KAYAK MERKEZİ'NDE ARTIK RUHSATIN YOKSA YASAK

Isparta

ISPARTA Valisi Ömer Seymenoğlu, kış turizmin gözdesi Davraz Kayak Merkezi'nde, Turizm İşletme Belgesi olan tesisler dışında ruhsatı olmayan seyyar satıcılar hakkında yasal işlem başlatılması hususunda gerekli birimlere talimat verdi.

Vali Seymenoğlu imzası ile yayınlanan bildiride ise; "İlimizin kayak turizmi açısından dışarıya açılan penceresi konumunda olan ve tanıtımında büyük payı bulunan bu merkeze ilimiz dışından çok sayıda ziyaretçi geldiği için herhangi bir olumsuz durumun yaşanmaması için; Turizm İşletme Belgesi olan tesisler dışında hiçbir yerde açık-pakette alkol satışına izin verilmemesi, söz konusu alan, Bakanlar Kurulu Kararıyla turizm alanı olarak belirlendiğinden dolayı bu alanda Turizm Amaçlı Sportif Faaliyetler Yönetmeliği ve diğer ilgili mevzuat hükümleri açısından gerekli izinler alınmamış zipline, snowtubing, salıncak vb. faaliyetlere izin verilmemesi, gelen ziyaretçilerin tatillerini rahat geçirebilmeleri için İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı Bulunmayan işletmeler ile günübirlik tesisler dışında bulunan alanlarda seyyar olarak çalışan (fotoğraf çekimi, ayaküstü yemek satışı yapan yerler, kayak satışı ve kiralama vb) kişi ve işletmelere izin verilmemesi, işbu durumlarda aykırılığı tespit edilen işletmelere gerekli yasal işlemlerin yapılması hususunda gereğini rica ederim"  

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Kerimoğlu

02 Ocak 2020 Perşembe 09:45

Tamam yasaklansın ama Davraz da ücretler fahiş artı otopark parası alınıyor her yer çamur içinde.

ıspartalı

02 Ocak 2020 Perşembe 09:11

otoparkları bi düzenleyin .bu kadar zor mu.millet il dışından geliyor çamurun içine iniyor.o kadar kilit taşı ihalesi yapıyorsunuz.birde milleti cumartesi pazar çekecek eğlenceler düzenleyin.

bir bilen

01 Ocak 2020 Çarşamba 22:39

1 ocakta gittik. ve kayak yapılan yerlerin tamamı özel idarenin miş güya. ve tarlalara araba otoparkı adı altında arabayla girişte 10 TL haraç almaya başlamışlar. giriş parası aslında. otopark ****. girdinmi alıyorlar birazdan çıkacağım dediğinde içeri almıyorlar. deli dumrul misali. vatandaşa herşeyi çok görüyorlar.

sav

01 Ocak 2020 Çarşamba 18:53

hayırdır adil bey kuyrukta sıkıntı var galiba ,soyleyin duzeltelim

memet

01 Ocak 2020 Çarşamba 11:40

erciyesi araştırın. nasıl bir sosyal şenlik var görün. milleti 1 tane kalitesiz sucukekmekciye muhtaç etmeyin.

Yavuz yavuz

01 Ocak 2020 Çarşamba 00:33

Oda guzel tamam da ruhsatli yerlerde fiyatlar tavan normal yurdum insanina agir geliyor giriste basliyor tezgah parasi olan gelsin olmayan ne halt yerse yesin yani

Ispartalı

31 Aralık 2019 Salı 21:46

Antalyadan tur otobüsü doldurmuş yolcuyu davraza gelmiş. Bagajında mangal ve çay ocağı yediriyor içiriyor parayı cebe indiriyor. Davraza ne bırakıyor çöpünü ve sıkışırsa üç lira verip girdiği tuvalete bıraktığı. Bu mantıkla davraz gelişemez.

esnaf

31 Aralık 2019 Salı 19:50

geçen seneki seyyar , sucuk ekmeği 15 tl den kakalayan seyyar satıcı da orda olmaz umuyorum.

..

31 Aralık 2019 Salı 18:01

Girişte alınan saçma bağışada son verilir İnşallah

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR