20 Nisan 2024 Cumartesi

Daha güzel ve daha iyi hizmetleri yapmaya devam edeceğiz

Daha güzel ve daha iyi hizmetleri yapmaya devam edeceğiz

Isparta

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, eşi Şadiye Başdeğirmen ile birlikte S.S. 18 Nolu Halk Otobüsleri Kooperatifi tarafından verilen birlik ve dayanışma yemeğine katıldı. Başkan Başdeğirmen, kooperatif yönetimi, üyeleri, şoförler ve ailelerine 3,5 yıllık görev süresi içerisinde yapmış olduğu hizmetler ve yatırımlar hakkında bir sunum yaptı. Görev süresi içerisinde 2 yıllık pandemi dönemine rağmen önemli hizmetler ve yatırımları şehre kazandırdıklarını aktaran Başkan Başdeğirmen, “Daha güzel ve daha iyi hizmetler ile yatırımları önümüzde kalan 1,5 yıl içerisinde şehrimize kazandıracağız” dedi.

S.S. 18 Nolu Halk Otobüsleri Kooperatifi tarafından birlik ve dayanışma yemeği düzenlendi. Kooperatifin Fatih Mahallesi’ndeki yerleşkesinde düzenlenen yemeğe Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, eşi Şadiye Başdeğirmen, belediye meclis üyeleri, kooperatif esnafı, şoförler ve aileleri katıldı. Yemek öncesinde Başkan Başdeğirmen, katılımcılara 3,5 yıllık görev süresi içerisinde yapmış oldukları hizmetleri ve yatırımları anlatan bir video izletti ve sunum yaptı.

S.S. 18 Nolu Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in göreve geldiği 3,5 yıllık süre içerisinde Isparta’yı Türkiye’nin en mutlu şehri yaptığını söyledi. Daşdöner, “Geleceğin Isparta’sının mimarı çok kıymetli halk otobüsü esnafına her zaman hamilik yapan, çok değerli belediye başkanı ve ekibine birlik ve dayanışma yemeğimize katılıp bizleri yalnız bırakmadığı için şahsım ve üyelerim adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, birkaç hafta önce halk otobüsleri esnafıyla buluştuğunu ve buluşmada esnaf ve ailelerinin de katılımıyla bir toplantı yapılmasını ve bu toplantıda şehre yapılan hizmetler ve yatırımların anlatılmasını istediklerini söylediler. Başkan Başdeğirmen, “O gün Hacı Yağız ağabeyimiz yemeği kendisinin vermek istediğini söyledi. Akşam yemeğini ikram eden Hacı Yağız ağabeyimize çok teşekkür ediyoruz. Allah bol kazançlar versin” dedi.

Pandemi döneminde birçok esnafın sorun yaşadığını belirten Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, çekilen sorunların en zorunun halk otobüsleri esnafına ait olduğunu dile getirdi. Başkan Başdeğirmen, “Bu sürede bazı esnaflar işyerlerini kapattılar, bazı esnaflar çalışanlarını ücretsiz izine çıkardı. Ama sizlerin kapatma ve işçi çıkarma şansınız yoktu, mecburen otobüslerin tekerlerini döndürmek zorundaydınız. Daha sonra akaryakıtta fiyat artışları yaşanmaya başladı. Müşteri az da olsa Gülcü Mahallesine gitmek zorunda olsan bu otobüs oraya gitmek zorundaydı. Sizler kamuya hizmet eden insanlarsınız. Bu hizmeti sürdürmek için çok mücadele verdiniz. Maliyet artışları sizleri etkiledi. Faruk başkan ve ekibine teşekkür etmek istiyorum. Sizlerin sorunlarıyla ilgili bizimle o kadar çok mesai harcadılar ki, ben de nakliyeyi bilen bir esnaf olarak mazotun ne kadar yandığını, karşılığını ne kadar alıp alamadığımızı çok iyi bilen birisiyim. Sizleri iyi anlayan bir kişi olarak bu konunun çözülmesi için meclisimizde görüşmeler yaptık. Meclis üyelerimizin bize destek vermesiyle sizleri rahatlatacak çareler bulduk. Meclisimizde aldığımız kararlar gereği zor günlerinizde yanınızda olduk” şeklinde konuştu.

Halk otobüsleri esnafının Isparta halkına hizmet ettiğine değinen Başkan Başdeğirmen, “Sizler kontağı kapatır ve çalışamaz duruma gelirseniz sorun yaşanır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşuyla ülkeler arasındaki gücüyle çok güzel imkanlar tanınmaya başlandı. Bunu diğer ülkelerle, Avrupa ülkeleri ve bizden daha zengin olan ülkelerle mukayese ediyoruz. Bugün meclisinde battaniye dağıtılan ülkeler var. Bugün evlerinde gaz bulamayıp, kışın yakamayacağını düşünen insanların ülkelerini terk ederek kışı başka ülkelerde geçirmeyi hesap yapanlar var. Bunlar pandemi döneminde bizim gönderdiğimiz maske ve tıbbi malzemelere ihtiyacı olan dünyanın en büyük, en zengin ülkeleri. Şuanda bütün dünya etkileniyor, biz de etkileniyoruz. Akaryakıt, gaz, enerji fiyatları yükseliyor. Akaryakıt fiyatları diğer ülkelerdeki kadar bizde yükselmiyor. Doğalgaz fiyatları da diğer ülkeler kadar bizde yükselmiyor. Bunun sebebi sayın Cumhurbaşkanımızın diğer ülkelerle olan ilişkilerinden kaynaklanıyor. İnşallah akaryakıt daha da düşecek ve sizler çok daha güzel imkanlarla ticaretinizi yapacaksınız” görüşlerinde bulundu.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi yönetimi, üyeleri ve şoförler ile ailelerine 3,5 yıllık süre içerisinde şehre kazandırılan hizmetler ile yatırımlara ilişkin sunum yaptı.

ITKM sözümüzü yerine getirdik

Sunumuna yıllarca şehrin kangren haline dönüşmüş sorunu ITKM ile başlayan Başkan Başdeğirmen, bu sorunun uzun yıllar basın ve diğer yerlerde sıkça konuşulduğunu söyledi. Seçim öncesinde ‘ITKM sorununu ortadan kaldıracağız’ şeklinde söz verdiklerine değinen Başdeğirmen, “Bugün bu sorunu çözdük. 25 yıldır bitmeyen bir hayal, yılan hikayesi, aşkımız ITKM gibi bitmesin gibi sözler artık unutuldu. ITKM’yi de unuttuk, artık Meydan AVM ve Belediye Kültür Merkezini konuşuyoruz” diye konuştu.

TOKİ konutları yapılıyor

Dar gelirli vatandaşlara devletin TOKİ aracığıyla konutlar yaptığını belirten Başkan Başdeğirmen, göreve geldikten sonra 1002 konutun inşaatının başladığını ve konutların yapımlarında sona yaklaşıldığını söylerken, yeni yapılacak konutlarla bu sayının daha da artacağını belirtti.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Antalya’dan Isparta’ya gelince Sav bölgesindeki kokunun herkesi rahatsız ettiğini, bu koku problemini de çözdüklerini anlattı.

450 araçlık otopark yapacağız

Subay lojmanlarının yanına otopark yapacaklarını açıklayan Başkan Başdeğirmen, lojmanların duvarlarının iç kısmında kalan yerle ilgili tapu devrinin gerçekleştiğini ve oraya 450 araçlık yeraltı otoparkı yapılacağını aktardı. Otopark için proje hazırlığının olduğunu dile getiren Başdeğirmen, “Otoparkımız için ihaleyi yapıp bu yıl yapımına başlamak istiyoruz. İstanbul Caddesindeki park sorununu da bu otoparkla kaldırmış olacağız” dedi.

Geleceğimize yatırım yapıyoruz

Spor ve gençlik merkezleri yatırımlarından bahseden Başkan Başdeğirmen, şehre 20 semt sahası kazandırdıklarını dile getirerek, çocukların sokakta top oynayabileceği alanlar olmadığını ve geleceğe bir altyapı bırakmak için bu tesislerin kente kazandırıldığını ifade etti. Başkan Başdeğirmen, “Çocuklarımız bilgisayar ve diğer elektronik cihazlarla vakit geçiriyorlar. 44 mahallemizin 20 farklı yerine semt sahalarını yaptık. Bunlardan bir tanesi de bu mahallemizde. Oraların akşam aydınlatmaları da var. Çocuklarımız burada vakit geçiriyorlar. Kirazlıdere’ye çıkarken sağ tarafta Emre Mahallesi Spor Kompleksi inşa ettik. İlk maçta yapıldı, çok güzel bir saha oldu. Fatih Mahallesi’ne de UEFA standartlarında, Atatürk Stadyumu’nun büyüklüğünde bir halı saha, kapalı spor salonu ve yüzme havuzu inşa ediyoruz. Ayrıca gençlik merkezleri yaptık. Bunlardan bir tanesi Fatih Mahallesi’nde. Bu gençlik merkezlerinde çocuklarımız ders çalışacaklar ve etkinlikler yapacaklar. Çocuklarımızı orada elektronik bilgilerle daha ileriye götürmeye çalışacağız.” ifadelerinde bulundu.

Şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve gazi ailelerimiz bizim için çok önemli

Şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri için dernek binası inşa ettiklerini belirten Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “         Bugün bu topraklar şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış topraklar. Gazilerimizin uzuvlarını kaybetmeleriyle kazanılan topraklar. Bizim için şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve gazi ailelerimiz çok önemli. Göreve geldiğimde kendilerini ziyaret ettim. Gaziler derneği Kunduracılar Sitesi’nin 5’inci katındaydı, yaşlılarımız yukarı çıkmakta zorlanıyordu. Şehit ailelerimizde binalarında zorluk yaşıyorlardı. Dernek başkanlarımız ‘bu yerler bize yakışmıyor’ demişlerdi. O zaman mahcup oldum ‘buralar size değil bize yakışmıyor’ demiştim. Bu bizim ayıbımızdı. Siz canınız, kanınız ve her şeyinizle vatanı kurtarmak için mücadele vermişsiniz ama biz sizi 20 metrelik bir dernek binasında yaşamaya mahkum etmişiz. Böyle bir şey olabilir mi? O gün karar aldık. Fatih Mahallesi’ne 1000 metrekare arazisi olan 4 katlı binayı yapıp, teslim ettik. Temizliğini de biz yapıyoruz, sorunlarını da biz gideriyoruz. Bu bizim için önemliydi. 24 ilden örnek projeyi almak için geldiler, verdik” görüşlerinde bulundu.

GES’te Türkiye’de ilk sıradayız

Isparta’nın belediyeler arasında Türkiye’de 6.6 Megavat Güneş Enerjisi Sistemlerine sahip tek il olduğunu kaydeden Başkan Başdeğirmen, “Herkes şuanda proje aşamasında. Biz her ay GES’lerden belediyemize ciddi anlamda gelir elde ediyoruz” dedi.

Başkan Başdeğirmen, geçen kış mevsiminde şehrin son yılların en yoğun kar yağışını aldığını ve enerji hatlarında bazı sorunların olduğunu belirtti. O dönemde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in 2 kez Isparta’ya geldiğini dile getiren Başkan Başdeğirmen, hizmetler ve yatırımlara ilişkin sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın Cumhurbaşkanımız da burayla çok ilgilendi. Şirket altyapıyı güçlendirmek için harekete geçti. Çok ciddi bir yatırımla 200 kilometre enerji hattını yer altına aldılar. Bu sırada asfaltlarımız parçalandı, kaldırımlarımız bozuldu. 2 bin noktada bu çalışma yapıldı. Her gün gece gündüz çalışarak yollar ve kaldırımlarda tamiratlarımızı yapıyoruz. Bu memlekete yapmış olduğumuz en önemli yatırımlardan bir tanesidir. Bunlar daha sonra fark edilecek hizmetlerdir. Bana diyorlar ki ‘belediye başkanları altyapının karşılığını alamaz. İnsanlar altyapıyı bilmez, kapatırsın unutulur.’ Hiç kimse bana oy da vermese bu memlekete yapılacak hayırlı işleri yapmaya ve güzel hizmetleri sizlerin emrine getirmeye hazırım.

Türkiye’de ilk kez bir köye doğalgaz geliyor

Yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde merkez köylerimize doğalgaz hizmeti geliyor. Ankara’ya gidip gelip, almış olduğumuz izinler köylerimize doğalgazın gelmesini sağladı. İlk olarak Deregümü köyüne doğalgaz geliyor. Doğalgaz firmasının sahibi ‘Başkanım Türkiye’de ilk kez bir köye doğalgaz veriyoruz’ dedi ve bu da Deregümü’ye geldi. Ondan sonra Yakaören, Kayı ve Diyadin’e gelecek. Bir ay içerisinde altyapı olarak buralara girecekler. Daha sonra Aliköy, Büyük Hacılar, Küçük Hacılar ve Bozanönü’ne gelecek. Allah’ın izniyle Türkiye’deki ilkleri yapmaya devam edeceğiz. Vatandaşımızı Cumhurbaşkanımızın getirdiği her türlü modern, faydalı işleri sağlayacağız.

Önümüzdeki yaz Andık Deresi’nde buluşacağız

Kirazlıdere geçen yıl 30 Ağustos’ta açıldı. Daha önce oraya kimse gidemezdi çünkü uygun bir yer değildi. Oraya çok güzel bir yatırım yaptık. Vatandaşımız Kirazlıdere’yi sevdi. Kirazlıdere de Isparta’mıza yakıştı. Oradan Andık Deresi’ne geçiyoruz. Önümüzdeki yaz Andık Deresi’nde beraber buluşacağız. 2 tane şelale, taş duvarlar, eğlence yerleri, dinlenme yerleriyle çok güzel oluyor.

Millet Bahçesi’nde sona doğru

Tren Garımız aktif çalışırken, oradaki alanı Millet Bahçesi olarak kullanacağız.  Kasım ayı gibi kullanıma açılması planlanıyor. Orada bir cami yapıyoruz. Şehir Hastanesi’nin gidebileceği bir cami yok. Orada okullar var, DSİ, Milli Eğitim Müdürlüğü var. Onun için oraya ahşap ve taştan çok güzel bir cami yapıyoruz.

Koçtepe’ye giderken sol taraftaki 110 bin metrekarenin tahsisini aldık. Oraya Millet Ormanı, Macera Parkı yapıyoruz. Onun da ihalesine çıkacağız.

Çünür Tepesi’ne yeni proje

Çünür Tepesi Hazine’nin malıydı. Orayı satın aldık, şuanda burası belediyenin gayrimenkulüdür. Projeleri başladı, burayı yeni bir piknik alanı haline getiriyoruz. Kirazlıdere, Andık Deresi, Millet Bahçesi ve Çünür Tepesi. Şehrimize 4 yeni mesirelik alanı kazandırmış olacağız.

Isparta’mızın gülen yüzü haline geliyorlar

Isparta’mızda tarihi eserlerin hepsini ele aldık. Üzüm Çarşısı’nda 11 dükkanı yaptıktan sonra 24 dükkanı da bitirdik. Kısa sürede 24 işyerini teslim edeceğiz. Bu binalar Isparta’mızın gülen yüzü haline geliyor. Damgacı Sokak’ta restorasyon yapıyoruz. Toplamda 90 evden 29 evin ihalesini yaptık. 21 tanesi bitmek üzere. Oraları Isparta’mızın cazibe merkezi haline getiriyoruz. Aya Payana Kilisesi’ni Koku Atölyesi haline getiriyoruz.

Her an her vatandaşımızın yanındayız

Yaşlılarımızın her an yanındayız. Göreve geldiğimizde 1 ambulansımız vardı bunu 4’e çıkardık. Yaşlılarımızı istedikleri yere götürüyoruz, şehir fark etmiyor. Evden çıkamayan, bakıma ihtiyacı olanlara yardımcı oluyoruz. Yaşlılarımız ne istiyorsa onu yapıyoruz. Yatalak hastamız varsa, hastanelerdeki gibi elektrikli, kumandalı yataklar aldık belediyeye. Vatandaş aradığında o yatakları kuruyoruz, teslim ediyoruz. Yatağın işi bitince alıyor başka bir hastaya veriyoruz. Bu hizmet başka bir yerde yok. Engellerimizin de her zaman yanlarındayız. Akülü araçlar dağıtıyoruz. Görme engellilerimizin hayatlarını kolaylaştırıcı ürünler veriyoruz. Engellerimiz lavabolarını kullanamıyorsa kullanabilecekleri hale getirdik. Odalarını kullanamıyorlarsa veya kaldırımdan içeri giremiyorsa hepsini yapıyoruz. Yeter ki bize haber verilsin. Evi olmayanın evini yeniliyoruz. Çandır’da evi yanan ve hasar gören toplam 19 evi Isparta Belediyesi olarak yaptık ve tadilattan geçirdik. İlçelerde, köylerde, şehir merkezinde evi yandı yapma gücü yoksa oralara gidip evlerini yaptık. 1 yıl içerisinde 11 ev yaptık. Kayı köyünde 29 günde evi yapıp bayrama yetiştirdik. Yüce Rabbim meclis üyelerimizle bize bu görevi vermiş. Meclis üyelerimizle, ailemle, eşimle nerede ihtiyaç sahibi varsa hepsinin arkasındayız. Bunlar sosyal belediyeciliktir, her an her vatandaşımızın yanındayız.

Yaşlılarımız çok mutlular

Evlerimizde yaşlılarımız var. İşe gittiğimizde evde yalnız kalıyorlar. Yaşlılarımıza yeni ortamlar oluşturduk. Yaşlı Destek Merkezi kurduk. İsteyenleri sabah alıyoruz, yemeklerini yediriyoruz, sohbet ediyorlar, akşam evlerine bırakıyoruz. O kadar mutlu ve memnunlar ki, yaşlılarımıza bu hizmeti veriyoruz.

Engellilerimize büyük bir tesis kazandıracağız

EngellilerGençlik ve Yaşam Merkezi yapıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteğiyle bu merkezi yapacağız. Engellilerimizin eğitim alabilmeleri, rehabilitasyon sağlayabilmeleri ve tedavilerini olabilmeleri için büyük bir tesis kuruyoruz. İçerisinde yüzme havuzundan her türlü hizmetin olacağı engelli merkezi yapıyoruz.

Ispartaray Projesinde süreç işliyor

Ispartaray için 50 metrelik yola ihtiyacımız vardı. Bunun için 2 yıl uğraştık. Orası Büyük Ova içerisindeydi. Bunun peşini bırakmadık ve aldık. Devlet Demiryolları ekibi Isparta’ya geliyor. Ispartaray’ın projesini hazırlıyorlar. Daha önce de birkaç kez gelmişler ve zemin etütlerini yapmışlardı. Planlar hazırlandı, hatların nereden geçeceği hesaplandı. Pazartesi ekip gelecek ve Ispartaray’ın son noktalarını koymaya çalışacaklar. ‘Ispartaray ne oldu’ diyorlardı. Bu projeler kolay değil. 2 yıllık pandemi süreci bizim her şeyimizi etkiledi. Allah’ın izniyle verip de yapmadığımız hiçbir sözümüz kalmayacak”

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, sunumunu “Daha güzel ve daha iyi hizmetler ile yatırımları önümüzde kalan 1,5 yıl içerisinde şehrimize kazandıracağız” diyerek noktaladı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Dr merve ö.

04 Ekim 2022 Salı 01:56

Durmak yok sen nasil bir cahilsin ya asvalt kimin zamaninda yapilmis bilmessin baskan bu gune kadar isparta icin ne yapmiss ele avuca sigcak bilmessin ulkenin durumunu bilmessin sen ne ayaksin ya

Halk halk

03 Ekim 2022 Pazartesi 23:40

Her zam istediklerinde verdin başkan garibanın yanında değil zengin hat sahiplerini kolladın hiç eli boş dönmediler senden tabi yiyeceksin yemeklerini hakettin çünkü. Ama unutma o garibanların oyu hat sahiplerinin oyunu 10 a katlar seçimde görüşmek dileğiyle sırf bu yüzden 5 oyumu geçen dönemden eksik say

Hakikat Acıtır

03 Ekim 2022 Pazartesi 18:18

40 cm kar yağışını afet diye nitelendirmek Türkiye'nin doğu illerine hakarettir.2022 yılında İspartamızı tüm Türkiye'ye tanıttınız ,Aedaş le beraber.4 gün sustunuz sonra da afet afet nidalarıyla beceriksizliğinizi kapatmak için uğraştınız.Sanki hiç İspartaya bu kadar kar yağmadı.İstemediğiniz reklam da yine Türkiye sizi tanıdı.Utandınız mı hayır(Türkiye nin en iyi başkanı)

DURMAK YOK

03 Ekim 2022 Pazartesi 18:06

HALKOTOBÜSLERİNE YAKIN ZAMANDA ZAM VAR DEMEKTİR. ŞÜKRÜ BEY SEÇİM ZAMANINDA VERDİĞİN SÖZLERİ TUT ÖNCE EN PAHALI OTOBÜS ISPARTADA BUNDA BAŞARI ŞÜKRÜ BEYİN TEBRİKLER. DURMAK YOK ZAMA DEVAM

DOĞRU KONUŞANI 9KÖYDEN KOVARLAR

03 Ekim 2022 Pazartesi 17:52

DURMAK YON DENİLEN ZÂD ASFALTI SAYIN YUSUF ZİYA GÜNAYDIN YAPTI(YÜKSEK MİMAR)

Şükocan

03 Ekim 2022 Pazartesi 16:38

Güzel hizmetler nereye yapıldı , daha güzelleri aynı yere mi yapılacak.

Durmak yok

03 Ekim 2022 Pazartesi 16:37

Daha düne kadar çamur içindeydik şuan asvalt olmayan yer kalmadı durmadan çalışan üreten sayın vekillerimizin ve belediyemiz var. Isparta alınan hizmetler olarak çoğu büyük ili geride bıraktı.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR