26 Nisan 2024 Cuma

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücretlileri heyecanlandıran sözler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücretlileri heyecanlandıran sözler

Isparta

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı canlı yayında asgari ücrete yapılacak ara zamla ilgili konuştu. Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak zamla ilgili hesaplamaların sürdüğünü belirten Erdoğan, "Bugüne kadar olduğu gibi yine bütün emekçilerimizi enflasyona karşı koruyacak tedbirleri alacağız ve bu yönde bütün gerekli adımları da atacağız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Temmuz ayında yapılacak asgari ücret zammıyla ilgili konuşan Erdoğan, milyonları heyecanlandıran sözler sarf etti. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, temmuz ayında yapılacak asgari ücret güncellemesinde vatandaşı enflasyon karşısında mağdur etmeyeceklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"En düşük emekli maaşını biz 7 bin 500 liraya çıkardık. Bu rakamı artırmanın çalışmalarını arkadaşlarımız yapıyor. Belirlenen süre temmuz ayıdır. En düşük memur maaşını da 22 bin seviyesine yükseltme sözü verdik. EYT'lilerin de tüm haklarını verdik devam ediyoruz. İlk maaşlarını aldılar güle güle harcasınlar.

"TEMMUZDA GEREKLİ ADIMLARI ATACAĞIZ"

Temmuz ayında asgari ücrete ilişkin hesaplamalar sürüyor. Biliyorsunuz bu Asgari Ücret Komisyonunun toplanıp çalışmasıyla belirleniyor. Bugüne kadar olduğu gibi yine bütün emekçilerimizi enflasyona karşı koruyacak tedbirleri alacağız ve bu yönde bütün gerekli adımları da atacağız.

"ENFLASYON TEK HANEYE İNDİRECEĞİZ"

Enflasyon da şu an düşüş eğilimine girdi ve enflasyonu tek haneli rakamlara inşallah yine biz indireceğiz. Ekonomik programımız planlı şekilde işliyor. Burada tabii bir gerçeği ifade etmem lazım. Başbakanlığım döneminde biz faizi 4,6'ya, enflasyonu da 6,2'ye indirmiş bir hükümettik. Biz bunu yaptık. Bizim deneyimimiz, tecrübemiz buna yeter. Seçimin ardından da inşallah piyasalarda rahatlamayı, ekonomide büyümeyi, yatırımlarda artışı hep birlikte göreceğiz. Bundan kimsenin endişesi olmasın."

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

CHP’li ym

28 Mayıs 2023 Pazar 06:52

Yaparsan sen yaparsn reis

Mdöner,e cevap

27 Mayıs 2023 Cumartesi 19:20

O zaman oyuna sahip çık memnun değilsen sebebep olanları değiştir memnunsan çeneni kapa şikayet etme..ağlamayı bırakın oyunuzun gücünü kullanın..

Enflasyon tek hane öyle mi

27 Mayıs 2023 Cumartesi 18:45

Pardon da 20 senedir enflasyonu neden düşüremediniz ki ayrıca maaşlardaki dengesizlik de cabası

Mdöner

27 Mayıs 2023 Cumartesi 11:09

Nasıl bir vicdan nasıl bir adalet.bir yerde iş garantisi olmayan çok çalışan mobing gören biri 8.500 alsın.diger tarafta devlet iş garantisi olan rahat çalışan nerdeyse 3 katı maaş alsın.bunu biri anlatsın arkadaş ama anlatamaz.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR