27 Nisan 2024 Cumartesi

ÇİFTÇİ BU SEFER BALTAYI TAŞA VURDU

Doğumevi Hastanesinin boşaltılmasına ilişkin yazdıkları yazıları ve Vali'nin ilçeyi ziyaretinde Tavuk Çiftliğini ziyaretini eleştiren AK Parti İlçe Başkanına Tekin Bayramdan cevap geldi.

Isparta
AK Parti Yalvaç İlçe Başkanı ve İGM üyesi Osman Çiftçi’nin, İl Genel Meclisinde Tekin Bayram’ın Doğumevi Hastanesinin tahliyesini istediği resmi yazı ve Vali Memduh Oğuz’un geçtiğimiz hafta ilçeyi ziyareti sırasında Bayram’ın da ortağı bulunduğu Yakut Tavuk Çiftliğini gezmesini eleştirmesi üzerine Başkan Bayram açıklamalarda bulundu.
ÖNCE ARAŞTIR SONRA KONUŞ
Belediye Başkanı Tekin Bayram, mülkiyeti belediyeye ait olan ve 1997 yılından bu yana Yalvaç Devlet Hastanesi tarafından kullanılan Doğumevi binasının tahliyesine ilişkin resmi yazı yazdıklarını doğruladı ve şöyle konuştu: “Huzurevi olarak inşa edilen ancak Yalvaç Devlet Hastanesine yapılan protokolle 10 yıllığına kiralanan binanın kira süresi 2007 yılında dolmuştur. İl Sağlık Müdürlüğü 3 Mayıs 2007 tarihinde belediyeye yazdığı resmi yazıda kira süresinin dolduğunu 6 ay önceden ihtar edilmediği takdirde kiranın 1 yıl otomatikman uzayacağını bildirmiştir. Buna istinaden o tarihte görevde bulunan belediye yönetimi Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğüne yazdığı resmi yazıda encümen kararı ile binanın 5 bin lira yıllık bedelle kira süresinin uzatılmasını uygun bulduğunu bildirmiştir. 2009 yılında göreve geldiğimizde 31 Ağustos 2009 tarihli bir yazı yazarak kira süresinin dolduğunu yeni bir protokol yapılması halinde kirayı uzatacağımızı aksi halde binanın boşaltılmasını talep ettik. Bu yazışmalar 2007 yılında görevde olan AK Parti yönetiminden bu yana devam etmektedir. Belediye olarak biz bunu yapmak zorundayız. Belediye malını korumak, hakkını savunmak belediye yönetiminin görevidir. İl Genel Meclisi toplantısında söz alarak bu konuyu gündeme getiren ve Sümerbank’ta bulunan makinelerin sökülmesinde sıkıştırılmam üzerine misilleme yaptığımı ima eden Çiftçi’ye şunu sormak istiyorum. Ben kapıya zabıtayı, polisi dikip hastaneyi tahliyeye mi kalkıştım. Yıllık 1 TL gibi bir rakamla kira sözleşmesini uzatmam söyleniyor. 2007 yılında belediye encümeninin 5 bin lira bedel belirlediği bir yeri 5 yıl aradan sonra 1 TL’ye nasıl indiririm. 3 yılda 5 resmi yazının yazıldığı bir yer için nasıl kalkıp misilleme yapıyor dersiniz?
DYP’DEKİ GÜNLERİ GİBİ SANIYOR
Osman Çiftçi kendi senaryosunu yazıyor kendi oynuyor. DYP’de yaptıklarını AK Partide de yapmak istiyor ama buna milletvekilleri izin vermeyince de böyle olaylarla günü kurtarmaya çalışıyor. Yalvaç’ta AK Parti gerçek partililerden oluşmuyor zaten.
BÖYLE NEREYE KADAR GİDERİZ?
İlçeye cezaevi gibi önemli bir yatırım geliyor. Bu konuda Allah’ı var, Haydar Kemal Kurt çok çaba sarfetti ama o gitti işler durdu. Plan ve Bütçe görüşmeleri öncesinde konuyu ilçenin belediye başkanı olarak yeniden hatırlatmış olmamda ne var? Kıyametler koptu. Ne olurdu çıkıp, ‘Belediye Başkanımızın da takip ettiği cezaevi hükümetimiz tarafından programa alınmıştır. İlçemize hayırlı olsun emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz’ denilseydi. Bu kısır çekişme ile bu ilçe nereye kadar gidecek.
” VALİYE AĞIR İTHAMLAR YAKIŞIKSIZ  Başkan Tekin Bayram, Vali Memduh Oğuz’un Yalvaç’ı ziyaret etmesi ile ilgili yapılan eleştirilere de değinerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Osman bey, Vali bey konusunda çok ağır ithamlarda bulunuyor. Valiler tarafsız olmak, herkesi, siyasi partilerin tamamını kucaklamak zorunda. Sayın Valimizde bu kucaklama çerçevesinde Yalvaç’a gelmiş ülkeye katma değer kazandıran tesisleri gezmiş ve incelemede bulunmuştur. Onda 1 hissesi bana ait olan Tavuk Çiftliğini nasıl ziyaret eder şeklindeki ithamlarını yakıştıramıyorum. Tesis devlete şu an ayda 25 bin, yılda 300 bin lira katma değer kazandıran bir tesistir. Bu nedenle Sayın Vali tarafsızlık ilkelerini tam manasıyla yapmış o tesisi gezerek bu ilke ile hareket etmiştir. Sayın Vali’ye ne İl Genel Meclisi üyesi sıfatıyla ne ilçe başkanı sıfatıyla laf söylemeye hakkı yoktur. Bu, Sayın Çiftçi’nin devlet terbiyesi almadığını gösterir. Böyle insanlarında iktidar partisinin ilçe başkanlığında bulunmasını doğru bulmuyorum.”
ÇİFTÇİ NE DEDİ?
AK Parti İlçe Başkanı Osman Çiftçi, Başkanın hastane binasının tahliyesini istemesinin Sümer Halı Fabrikası ile bağlantısının olduğu yönündeki ısrarlarını sürdürerek, ‘Devlette resmi prosedür bitince yazı yazmak zorundadır. Buna sözümüz yok ancak protokol yapmaya gelince fahiş fiyatlar istiyorsa ben bunda art niyet ararım. Tekin Bayram’ın derdi beni sıkıştırırsanız bende sizi sıkıştırırım şeklinde karşı hamle yapmaktan başka şey değildir’ dedi.
NURETTİN ARIKAN / YALVAÇ ÇINARALTI GAZETESİ 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR