29 Mart 2024 Cuma

CHP Milletvekili Aday Adayı Nermin Karahan'dan açıklama

CHP Milletvekili Aday Adayı Nermin Karahan'dan açıklama

Isparta

CHP Milletvekili aday adayı Prof. Dr. Nermin Karahan, basın açıklaması yayınladı.

SDÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Isparta Burdur Tabib Odası Eski başkanıyım.

Neden Aday oldum: Bu topraklarda 15 bin yıldır insan yaşıyor. Bizler Türk milleti olarak hep bu topraklardayız. Çağlar boyu süren kavimlaer göçü Anadolu topraklarında harman oldu.BazenHİTİT oldu bazen SELÇUKLU oldu. BazendeOSMANLI  oldu.. 1923 den sonra TÜRKİYE CUMHURİYETİ  oldu. Bu topraklarda yaşayan insanlar kendi uygarlığını kendi kültürünü yaratarak  TÜRKİYE CUMHURİYETİ   anayasasında   tanımlanan ‘’ Vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes TÜRKTÜR. Noktasına geldi. Yıllardır bu ülkede etnik olarak inanç, cinsiyet olarak olarak bu toplumu bölmeye çalıştılar.O kadarki ulaştığımız kutuplaşma tehlikeli hale geldi.. 

Ve biz diyoruzki hertürlü ayırımcılığın ötesine geçip

Birleşe birleşe kazanacağız. Türk milleti olarak tek yürek olacağız. Aydınlık geleceğe birlikte kulaç atacağız.  Ülkeyi ortak akılla yöneteceğiz. Bilim ve fenden uzaklaşmayacağız. Hiçbir vatandaşımızı ötekileştirmeyeceğiz. Yurdumuzda derin bir yoksulluk vardır. Gençlerde geleceğe olan umut kaybı vardır.  Yoksulluk gelecek kuşaklara miras kalmayacaktır. Yoksulluğa son vereceğiz. İşte bunun yolu üretimden geçer.  Bunun yolu büyük düşünme ile mümkün olur. Bütün dünyada üretim sektörleri innovasyon adı verilen  sürekli teknolojik  kendini yenileme  yeniliklerden den yolaçıkarak üretim yapmaktadır. Yurdumuzdada bütün kurumlarda teknolojik yenilikler yapacağız.

 Ülkemizde en büyük sorunlardan biri alt yapı sorunudur. Tarım Hayvancılık sanayi, teknoloji, inşaat, makine , kentleşme    alanlarında var olan alt yapı değerlendirilecek ve eksiklikler çağımıza uygun bir şekilde tamamlanacaktır. Son 20 yılda ülkemiz kültür sanat ve bilim alanında  önemlierozyona  uğramıştır. kültür sanat ve bilimde istediğimiz arzu ettiğimiz gelişmeyi gösteremediğimiz gibi  geride kaldık. Bu ülkede müzik bile yasaklandı. Tiyatro ve mizah suç haline getirildi.  Gülmeyi Unutturdular Gülmeyi. İşte bu nedenle siyasete girmeye karar verdim.

ŞİMDİ NE YAPMALI :

Ülkenin ana sorunları teker teker  ele alınarak parlementoda çözüme kavuşturulacaktır. Gerek parti programı gerekse 6’lı masanın milli mutabakat metni  rehberimiz yol göstericimiz olacaktır.

ISPARTAMIZA GELİNCE :

 20 yıl yeni bir fabrika yeni bir iş alanı kurulmadığı gibi var olanda ya kapatılmış yada başka illere taşınmışır.  Toplam 1800 kapasiteli Devlet hastanesi,  SSk hastanesi Doğumevi yıkılımış yerine ülkeyi batıran 650 yataklı şehir hastanesi kurulmuştur. Sümerbank tesislerine yapılan bu şehir hastanesine de  devlet tarafından milyonlarca dolar kira, işletme bedeli ödenmektedir.Hastane kapılarında yığılmalar her geçen gün artmakta ilaç ve tedavi için vatandaştan yüksek meblalar istenmektedir. Biz iktidara geldiğimizde sağlık kamunun olacak, ücretsiz olacaktır.  Isparta'da tarımda meyveciliğe dayalı faaliyetleri sürdürmektedir.  Ancak çiftçi kendi kaderine terkedilmiş vaziyette kendi ürününü pazarlayamamaktadır. Son zamanlarda Eğirdir gölünde kuraklık sonucu  gölneredeyse kuruma noktasına gelmesi nedeniyle artan yeraltı kuyuları büyük bir kaos neden olmuştur.  Ortak akılla yeniden planlama yapılacak üretim artışı kooperatifler ve pazarlama organizasyonu ile halkın refahı arttırılacaktır. Tarım alanında Isparta'yı ortaya çıkaran bir diğer faktör de çiçekçiliktir. Gül ve gül yağı üretiminde belli noktalara gelinmiş sonra lavanta üretimindede aşama kaydedilmiştir. Bu durum hiçbir şekilde yeterli, değildir.  Bu üretilen ürünleri değerlendirmek katma değer kazandırmak marka değeri olan kozmetik sanayi kurulup dünyaya açılmak gerekmektedir.  Ayrıca Taze Çiçek üretimi yaygınlaştırılıp ikinci bir istihdam ortamı yaratılacaktır. Isparta turizm için büyük bir ekonomik değere sahiptir. Deniz güneş kum üzerine kurulmuş turizm boyutlarını aşmalıyız.  Tüm dünyanın ilgisini çeken tarihi eserlerimiz en güzel doğal kaynaklarımız, yaylalarımız, ormanlarımız, gül ve lavanta bahçelerimiz turist çekmek için önemli bir potansiyeldir. Her şeyi yeniden planlayıp bu sektörde yeni işimkanlarıyaratmamız gerekiyor. Partimizin ana hedeflerinden birisi de Aile Sigortasıdır. Aile sigortası yoksulluğu açlığı ortadan kaldıran çocuklarımızın sağlıklı büyümesi için güvenli bir yoldur. Bu noktadan hareketle kadınlarımızın gerek el emeği gerek tarımsal gerekse se hayvancılıktaki çalışmaları kooperatifler kanalı ile yeniden organize edilecek yaratılan artı değer kadınlar arasında pay edilecektir. ( PAZAR lardagörüyoruz süt sağan yoğurt yapan bağda bahçedede sebzeleri üreten kadınlar)

Son yıllarda yaşanan Korona virüs salgını pandemisi  200 bin cana malolmuştur. Eğğer koruyucu sağlık hizmetleri etkin hale getirilseydi bu can kaybını asgari düzeye indirebilirdik. Bu nedenle aile hekimliğini koruyucu sağlık hizmetlerini güçlendireceğiz. Yaşadığımız son Kahramanmaraş merkezli 11 ilde gerçekleşen büyük deprem sonunda 50 binden fazla insan öldü. İlgililer ve yetkililer ancak 3 gün sonra ortada göründüler.  Yunus Emrenin bir değişinde:

Bir garip ölmüş diyeler

Üç gün sonra duyalar

Soğuk su ile yuyalar

Söyle garip bencileyin 

Soğuk su ile  bile yuyamadan binlerce cenazeyi apartopar gömdüler. Isparta deprem kuşağında olan bir ilimizdir. 1914 yıllarının başlarında Isparta'da olan depremde 4 bin insanımız öldüğü söyleniyor. O yıllarda Isparta'nın  25 bin nüfusu vardı. Şehrimiz gittikçe düz ovanın ortasına doğru yayılmaktadır. Birçok mahallemizde 3 katlı 4 katlı yığma binalar mevcuttur. Şehrimizde ilçe ve köylerimizde yerleşim yerlerinin tamamının zemin etüdleri yaptırılarak mevcut binaların güçlendirilmesine kent merkezlerinde devlet destekli kentsel dönüşümlerin gerçekleştirilmesi iktidara geldiğimizde mutlaka yapacağımız işlerden biridir. Ispartamız bunca güzelliklerinin yanında üzüntü verici bir olayla karşıkarşıyadır. Isparta uyuşturucu kullanımında Türkiyede ilk 5 sıradadır. Çocuklarımız dönüşü olmayan uyuşturucu bağımlılığına kurban gitmektedir. Sokaklarda Torbacı kovalayarak bu sorunu çözülmez.  Toptan bir mücadele gerekmektedir. Uyuşturucuyu ülkemize sokan yayan teşvik eden çeteleler uyuşturucu baronlarını ortadan kaldırarak suyun baştan keseceğiz. İlimizde 85 bin öğrencisi olan 2 üniversite vardır. Bu üniversitelerde sayısalı geçip yüksek kaliteye ulaşan bir bilim üretmek zorundayız. Buna özel önem vereceğim. Üniversiteyle sanayi kuruluşları, tarım kuruluşları, ekonomik kuruluşlar, arasında güçlü bir işbirliği sağlanacaktır.  Sizlere Tolstoy’un bir sözünü hatırlatmak isterim: Bir kişi acı çekiyorsa canlıdır. Başkalarının acısını çekiyorsa insandır. Yıllardır yurdumuzda başkalarının acısını hissetmeyen bir yönetimle karşı karşıyayız. Biz cumhuriyet halk partisi olarak yurttaşlarımızın acısına da sevincine de ortak olacağız. Güzel günlere çok az kaldı 14 Mayıstan sonra her şey çok güzel olacak. Bu mücadeleyi hep birlikte kazanacağız. Sen Ben yok Biz varız.

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

öyle

23 Mart 2023 Perşembe 09:22

chpkkya oy çıkmaz güzel memleketimden

Şanışer

23 Mart 2023 Perşembe 08:36

Bu ülkenin böyle kadınlara ihtiyacı var.

Onur

23 Mart 2023 Perşembe 05:38

Sıkıntıların çoğu liyakatla gelmeyen akademisyenlerin elinde eğitim gören kişiler. Bu binaları yapan, kontrol eden kimler? Tanıdığım 100 kişiden sadece 2 yada 3 kişi liyakatla akademisyen oldular. Diğerleri hep torpil. Hele SDÜ, dönen dolapları herkes biliyor. Allah memleketimize yardım etsin. Bıktık artık torpilden, hak yenilmesine razı olunmasından, tüm partilerden, sendikalardan. Hepsi nerdeyse aynı. Allah'ım sen bizi bu namertlere muhtaç etme. Bıktık süslü cümlelerden.

bjk

23 Mart 2023 Perşembe 02:32

türkiye cumhuriyetini hdp liler duymasın prof hanımefendi elenirsiniz

Harde

22 Mart 2023 Çarşamba 22:27

Hitit oldu Selçuklu oldu OSMANLI oldu cumhuriyet oldu tek hdp li olmadı gizli ortağınız hakkında da bilgi veriniz lütfen

Harde

22 Mart 2023 Çarşamba 22:25

Hitit oldu Selçuklu oldu OSMANLI oldu cumhuriyet oldu tek hdp li olmadı gizli ortağınız hakkında da bilgi veriniz lütfen

Fetih 1453

22 Mart 2023 Çarşamba 21:55

Sen pandemi dönemini yaşamadın heralde şehir hastaneleri yapılmasaydı sağlık sistemi çökmüştü. Görmüyor musun pandemide Avrupa ülkeleri ne haldeydi. Allah REİS ten razı olsun. Şehir hastanelerini yaptığı için. 5 yıldızlı otel

Barbaros032

22 Mart 2023 Çarşamba 21:38

Birleşe birleşe chdpkk oldunuz haberiniz yok bugün afrinde, suriyede, ırak ta sudanda, somalide, katarda afkanistan, bosna, kosava birçok yerde mücadele veren terörü tam bittiği dönemde sırtınızı dayadığınız hdp her yerde hortladı sokaklar yavaş karışıyor nefret dili yükseliyor o yüzden insanımız 2 kg pataesin hesabını yaparken chdpkk arkadaki büyük oyununu görmesi gerekir hükümet 11 ilimizi ayağa kaldırmaya çalışırken gayesi devlet millet olmayanların gayesini iyi görün sonramız olmaz

Spartalı

22 Mart 2023 Çarşamba 21:21

Türk olmanın, kendini Türk hissedebilmenin ne kadar güzel ve değerli olduğunu inşaallah HDP li dostlarınıza da belletirsiniz.

Köydeki

22 Mart 2023 Çarşamba 20:40

Akademisyenler den yönetci olmaz

Vatandaş

22 Mart 2023 Çarşamba 20:40

El kadar peynir 200 lira olmuş, kiralar 7 bin lira olmuş, 1 litre süt 20 liraya dayanmış, 15 li yumurta 40 liraya dayanmış araç muayenesi 1200 lira araç sigortası 3000 lira aç karnını zor doyuruyorçocuğuna bir gelecek bırakmaktan aciz gelmiş burada aktrollük yapıyor. chpkk ymış boş teneke seni. Hdp ile de ittifak yapacağız tüm partilerle ittifak yapıp tekmeyi basacağız sizin gibi boş beleşlere 2 ayınız kaldı. Paralı troller sizi.

Sdü

22 Mart 2023 Çarşamba 18:06

Genel olarak tüm aday adayları için akademisyenlerden bir şey olmaz halk ile uyum kurmaları seçilincede burnundan kıl aldırmazlar.

Sdü

22 Mart 2023 Çarşamba 18:05

Genel olarak tüm aday adayları için akademisyenlerden bir şey olmaz halk ile uyum kurmaları seçilincede burnundan kıl aldırmazlar.

Sedai

22 Mart 2023 Çarşamba 17:59

basarilar

görünen köy klavuz istemez

22 Mart 2023 Çarşamba 16:31

chpkk birleşerekmi kazanacaksınız

inadına rte

22 Mart 2023 Çarşamba 16:02

recep tayyip erdoğan

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR