25 Nisan 2024 Perşembe

Çevre Haftası Eğirdir’de coşkuyla kutlandı

Çevre Haftası Eğirdir’de coşkuyla kutlandı

Isparta

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün bulunduğu hafta artık tüm Türkiye’de “Çevre Haftası” olarak kutlanıyor. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için önemli mesajların verildiği Çevre Haftası kutlamalarında aynı zamanda çevre kirliliği konularına da dikkat çekilerek duyarlılık oluşturulması amaçlanıyor. Hafta dolayısıyla Isparta’da da çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Çevre Haftası kapsamında Eğirdir’de, Eğirdir Kaymakamlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve Eğirdir Belediyesi tarafından bir program düzenlendi. Programa Vali Aydın Baruş, Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Abdullah Borca, Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Öğrencilerden Örnek Davranış

Etkinlikler Isparta’nın gözbebeği Eğirdir Gölü çevresinde öğrencilerin çevre temizliği yapmasıyla başladı. Onlarca öğrenci göl etrafında uzunca bir yürüyüş yaparak çevrede gördükleri atıkları topladılar.

Ardından ilçe merkezindeki program alanına geçildi. Burada öğrenciler tarafından bir birinden güzel gösteriler düzenlendi. Sırasıyla; anaokulu öğrencileri tarafından atık malzemelerden oluşturulan kostümlerle defile sunumu, halk oyunu , taekwondo ve jimnastik gösterileri sunuldu. Gösteriler izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü.

“Burada yaşamakla çok şanslısınız”

Programın ardından bir konuşma yapan Vali Baruş, gösterileri hazırlayan tüm öğrencilere teşekkür ederek “Eğirdir Gölü ve Eğirdir ilçesi Isparta ve Türkiye’nin incisi. Bizim için gerçekten çok önemli bir değer. İnsanın yaşama sevincini, ciğerlerinin her tarafına çekerek hissedildiği böyle güzel bir ilçeye sahip olmakla, burada yaşamakla çok şanslısınız. Çünkü insanın temiz toprak olmadan, temiz su olmadan, temiz hava olmadan yaşamını idame ettirmesi mümkün değil. Bu bilinçle hareket edersek, suyumuzu kirletmeden, toprağımızı kirletmeden, havamızı kirletmeden yaşamımıza devam edersek yaşam bizim için bir sevinç haline gelir, zevk haline gelir.

“Sıfır Atık projesi Türkiye’ye çok büyük katkılar sağlamaya devam ediyor”

Sayın Cumhurbaşkanımızın kıymetli eşleri Emine Erdoğan hanımefendinin himayesinde ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde yürütülen Sıfır Atık projesi Türkiye’ye çok büyük katkılar sağlamaya devam ediyor. Bu projenin en önemli getirilerinden birisi doğaya bıraktığımız her atığın hesabını verebilmemiz. Yani doğaya zarar verebilecek, yüzyıllar boyunca o zararı giderilemeyecek olan atıkların geri kazanımı ve insan yaşamında, ihtiyaçlarını da tekrar kullanılması çok önemli.

“Temiz su içebilmemiz için Eğirdir Gölü’nün temiz olması lazım”

Biraz önce sevgili çocuklarımız çok güzel bir defile yaptılar. Doğaya atık olarak bırakabileceğimiz maddelerden, eşyalardan gerçekten çok renkli görüntüler sundular. Buradaki amaç yeni yetişen nesillerimizin çevre konusunda duyarlı olması ve yaşamını sürdürürken, ihtiyaçlarını giderirken çevreye saygı duymasını öğrenmesini içeriyor. Bizim çocuklarımızın bu bilinçle yetişmesi bize büyük cesaret veriyor. Eğirdir için inşallah önümüzdeki süreçte çok daha sağlıklı günler gelecek, çok daha güzel günler gelecek. Yeter ki gönlümüzü, doğamızı, ormanını koruyalım. Temiz su içebilmemiz için Eğirdir Gölü’nün temiz olması lazım. Yine Eğirdir Gölü eşsiz manzarasıyla, çevresindeki güzelliklerle birlikte oluşturduğu eşsiz bir ortamla dışarıdan gelen ziyaretçilere çok güzel manzaralar sunuyor ve gelen ziyaretçilerimiz burada gezerek vaktini güzel bir şekilde değerlendirerek yaşamanın sevincine bir kez daha erişiyorlar. Turizm açısından da Eğridir Gölü bizim için çok önemli” dedi.

Halk Eğitim Merkezi Stantları Göz Doldurdu

Vali Baruş ilçede son olarak Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi kurslarında yıl boyunca ortaya çıkarılan eserlerin sergilendiği stantları gezdi. Geri dönüşüm, keçe, deri, ahşap, el işi stantlarında bulunan eserleri dikkatlice inceleyen Vali Baruş kursiyer ve öğreticilerle bir süre sohbet etti.

Bir 16 kişi görseli olabilir

Bir 10 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 9 kişi, dövüş sanatları yapan insanlar ve yazı görseli olabilir

Bir 4 kişi, yol ve yazı görseli olabilir

Bir 7 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 6 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 5 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 11 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 5 kişi ve şunu diyen bir yazı 'Deniz ÃNG Deri Tasarı 10' görseli olabilir

Bir 6 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 11 kişi görseli olabilir

Bir 7 kişi ve yazı görseli olabilir

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ıspartalı

06 Haziran 2023 Salı 21:20

Çünür tepesine de bekleriz.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR