20 Nisan 2024 Cumartesi

Cesur'un gündeminde uyuşturucu vardı

Cesur'un gündeminde uyuşturucu vardı

Isparta

TBMM Genel Kurulu’nda Tütün, Tütün Mamulleri Ve Alkol Piyasasına İlişkin Kanun Teklifinin görüşmelerinde söz alan İYİ Parti Milletvekili Dr. Aylin Cesur; sigara ve alkol bağımlılığının uyuşturucunun giriş kapısı olduğuna dikkat çekerek, iktidarın bu alanda uyguladığı politikaları eleştirdi.

Türkiye’nin uyuşturucu konusunda hem hedef hem de transit ülke konumunda olduğunu belirten Milletvekili Cesur; ülkenin bu duruma gelmesinde, kayıt dışı ve kara paranın önünü açan Varlık Barışı adı altında çıkarılan yasal düzenlemelerin etkisini anlattı.

Konuşmasında konuya dair sunduğu verilerle artan uyuşturucu kullanımının, toplum sağlığı ve güvenliği açısından büyük tehlike arz ettiğini anlatan Cesur, İYİ Parti olarak bu konuda sundukları Meclis Araştırma Önergelerinin her defasında iktidar tarafından reddedildiğinin altını çizdi.

Halihazırda yoksulluğun halkın geniş kesimlerini etkilediğini dile getiren Milletvekili Aylin Cesur, temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayan vatandaşların ve özellikle gençlerin ülkenin geldiği durumdan son derece endişeli ve mutsuz olduğunu ifade etti.

Milletvekili Cesur konuşmasında; 

Bakalım durum nasıl ve nasıl bu hale geldik?

Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi’nin “2021 Dünya Uyuşturucu Raporu” verilerine göre Türkiye;

-En fazla kokainin yakalandığı ülke!

-En çok eroinin ele geçirildiği üç ülkeden de biri!

-“Avrupa Uyuşturucu Raporu 2022: Trendler ve Gelişmeler” raporunda yer alan verilere göre;

Türkiye’de ele geçirilen uyuşturucu miktarı pek çok türde tüm Avrupa’da yakalanan uyuşturucuyu geride bırakmış durumda.

-Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın 2022 Türkiye Uyuşturucu Raporu ise, Türkiye’nin uyuşturucu konusunda hem hedef hem de transit rota niteliği taşıdığına işaret ediyor.

Peki bu tablo neden ve nasıl ortaya çıktı, ne oldu Türkiye’de? Söyleyelim;

-İktidar, ekonomiyi yönetemeyince, döviz ve sıcak para ihtiyacını karşılamak için vergi muafiyetleri, kaynağı belli olmayan paranın önünü açan uygulamaları devreye soktu.

-2016’dan beri düzenli Varlık Barışı adı altında yasalar çıkarılıyor. Bu yasal düzenleme, ülkeye giren ve sisteme sokulan paranın kaynağının sorulmayacağını taahhüt ediyor.

-Ülkemiz; OECD Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine Yönelik Mali Eylem Görev Gücü’nün yayınladığı son rapora göre; Suriye, Ürdün, Yemen, Mali gibi ülkelerle birlikte gri listede.

-Ve sonuçta, para politikasında başarısız olan iktidarın bu tercihleriyle ülkemizin kapıları maalesef inanın çok üzülerek söylüyorum, suç çetelerine açılmış oldu.

-Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın 2020 raporuna göre, 15 yaş altı uyuşturucu kullanım oranı yüzde 0.4’ken; 2021 raporunda yüzde 14.

-Yine, 2020'de 15-19 yaş arası kullanım oranı yüzde 11.7’yken 2021’de aynı yaş kullanım oranı yüzde 37.4.

-Uyuşturucu bağımlılığı tedavisi görenlerin yüzde 47.8'i 19 yaş altı yani ortaokul ve lise çağında.

Ortada çok büyük bir toplum sağlığı ve güvenliği sorunu var ve biz İYİ Parti olarak halkımızın, özellikle gençlerimizin uyuşturucunun pençesinde zarar görmelerinden, zehirlenmelerinden endişeliyiz. Bu konudaki önerge ve tekliflerimizi maalesef reddettiniz.

Halkımız yoksullukta eşitlendi. İnsanlar temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor. 7’den 70’e herkes mutsuz, endişeli ve kaygılı. İşte ülkeyi getirdiğiniz nokta bu.

2019’da 49,8 milyon kutu antidepresan satılırken, 2020’de bu 54,6 milyon, 2021’de 59,6 milyon kutu olmuş.

Birleşmiş Milletler Dünya Mutluluk Raporuna göre, Türkiye 146 ülke arasında 112. sırada; mutsuzuz yani.

Süfli heveslerle ülkemizi terk etmiyorlar gençlerimiz. Ve bu durumda sizler değil, onlar sizin ülkeyi getirdiğiniz bu duruma içleri acıyarak bakıyorlar.

Bu nedenle biz başta genel başkanımız Meral Akşener olmak üzere İYİ Parti olarak milletimizin refahı ve ülkemizin bekası için, gençlerimizin sorunlarını öncelik alıyoruz ve çözümlerimiz hazır. Lafta değil bunlar, temel ilkelerimizle güvence altında hazır. Ve kaynak mı? Öncelikle ülkenin kaynaklarını Suriyelilere değil, bu ülkenin gençlerine ayırmak için önce Suriyelileri göndereceğiz. Sonra sizin yönetimlerinizi ve bizi bu hale getiren politikalarınızı geride bıraktığımız Türkiye’de, yavaş yavaş İYİ’leşeceğiz.

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Mahoni

01 Aralık 2022 Perşembe 21:47

Zagor çok cahilsin mal geldin mal gideceksin su yalan dünyada biraz çabala belki buzbeynine oksijen gider

EĞİTİMSİZLER

01 Aralık 2022 Perşembe 15:44

YALANCI REZİL RUSVA OLSUNKİ:ISPARTADA chp,ip li olupta suriyelileri işinde çalıştıran lar VARDIR ÖZELİKLE SENİRKENT ilçesinde .araştırın yalancıyı RABBİM HER 2 CİHANDA REZİL ETSİN.ıspartanın YERLİSİNEDE SENİN ĞİBİLERİNE REY YOKTUR.özal demirel babanızı kendi memleketinde yendi

tarık

01 Aralık 2022 Perşembe 15:00

Sağolun vekilim, siz olmasanız bu sorunu gören yok, sağolsun şarkikaraağaçlı Cemil başkan isa yalçınbaşkan sizin sözünüzden çıkmıyorlar, meral hanımın sözünden çıkmıyorlar ıspartamız için mücadele veriyorlar

Suç işleri bakanı

01 Aralık 2022 Perşembe 14:25

Bu kilicdaroglunun tüm suç örgütleriyle fotoğrafı varmış, Uyuşturucu mafyası, dolandırıcı, ne kadar kirli işler varsa liderleriyle resmi var diyorlar .(ironidir)

mamati

01 Aralık 2022 Perşembe 13:15

evet haklısınız sayın vekilim ibb nin cenaze taşıyan aracın içindeki uyuşturucudan mı başlasak sakın ha ibb biim belediye deme hdp bile sahiplendı ibb yi

ZAgor mahni savlu gripinin sünnetçisi

01 Aralık 2022 Perşembe 12:24

haydi akmhpci kardeşler mısırlı suriyeli afganlı din ümmet kardeşimize iş aş verelim,onları evimize alalım karınlarını doyuralım,esedin sisinin eline vermeyelim,bu solcu cöhapeliler onları gönderecekmiş,kahrolsunlar,

Beyinsiz yasli dayi

01 Aralık 2022 Perşembe 12:22

Hayat pahaliliginin sebebi cehape , marketler, çiftçi, dış güçler, lokantalardir. Reis herseyi ucuzlatiyor kilicdar zam yapıyor. Adam namaz kılıyor daha ne yapsın.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR