28 Mart 2024 Perşembe

Cennet annenin ismi Eğirdir Bilim Sanat Merkezi’nde yaşayacak

Cennet annenin ismi Eğirdir Bilim Sanat Merkezi’nde yaşayacak

Isparta

Isparta’nın Eğirdir İlçesinde İşadamı Mustafa ERDOĞAN tarafından yaptırılan Bilim Sanat Merkezi’nin açılış töreni gerçekleşti.

Saat 10.00’de Eğirdir Yazla Mahallesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yanında gerçekleşen programa Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Isparta Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Eğirdir Cumhuriyet Savcısı Nusret Baler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Evren Taşdemir, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Fatih Türkmen, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclisi Üyeleri, ilçe protokolü, okul müdürleri ve öğrenciler ile çok sayıda davetli katıldı.

Eğirdir Milli Eğitim Müdürlüğü yanında yapılacak olan 3 katlı, 2500 metrekare alanda temeli atılan ve 24 etkinlik alanı, 12 adet atölyesi ve 7 adet derslik ile çatı katında gözlem kulesi atölyesi bulunan ‘Cennet Erdoğan Bilim ve Sanat Merkezi’ temel atma töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ve halk oyunları ekibinin gösterileri ile başladı.

İşadamı Mustafa ERDOĞAN’ın oğlu Mehmet ERDOĞAN yaptığı konuşmada; ‘Kıymetli misafirler Cennet Erdoğan Bilim ve Sanat merkezi okulumuzun temel atma törenine hoş geldiniz.

Ana fruit ailesi olarak eğitimin her zaman destekçisiyiz kaymakam bey ve belediye başkanımızın önerileri doğrultusunda Eğirdir’e BİLSEM okulunun yapılmasının faydalı olacağı düşünülmüştür, bizde aile büyüğümüz babaannemiz Cennet Erdoğan’ın ismini böyle bir projede yaşatmak istedik en kısa sürede okulumuzu tamamlayıp çocuklarımızın eğitime başlaması için elimizden geleni yapacağız, her zaman eğitimin destekçisi olmaya devam edeceğiz, okulumuz Eğirdir’imize hayırlı uğurlu olsun, Allah utandırmasın.’ İfadelerini kullandı.

Isparta İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur yaptığı konuşmada; ‘Sayın kaymakamım, sayın belediye başkanım, protokolümüzün değerli mensupları temel atma törenimize hoş geldiniz. Isparta’mızı genelde göller şehri, güller şehri olarak tanımlarız ama aynı zamanda bir ‘eğitim şehri’ tarihin bütün süreçlerinde en kaliteli eğitimi Isparta’mız vermiştir. Özellikle son zamanlarda yapılan bir takım yatırımlarla da eğitim altyapılarımız daha güçlü hale geldi. Donanımlarıyla modern eğitim kurumlarına sahip olduk. Yine ilçemizde aslında son 2 yıldır mevcut yapıların güçlenmesi ve eksik kalan kurumlarında tamamlanmasıyla birlikte Eğirdir’de inşallah önümüzdeki yıl itibariyle bir çok eğitim kurumunu tamamlamış olacağız. Tabi bugün bura da istisnai bir kurum açıyoruz, BİLSEM bizim il merkezinde bir tane ilçelerimizde bu yıl açılmasıyla beraber 4 tane olacak, bu kurum çocuklarımızın özel yeteneklerinin ortaya çıkmasını sağlayacak eğitim serüvenidir. Özellikle son 2 yıl içerisinde merkez BİLSEM’deki hareketlilik ilçelerimize de yayılacak, eğitime güzel yatırımların yapıldığını hep birlikte görüyoruz. 26 projenin uygulandığı matematik olimpiyatları gibi bir çok alanda bu tip başarıları bu okullarımızda görüyoruz. İnşaallah kalan şu süre içerisinde bu binamızın yapılmasıyla birlikte bu eğitim başarılarına ciddi katkıda bulunacak, inşaat alanında aslında bir atölyemiz vardı, biz dedik ki meslek lisemize de bir atölye ihtiyacımız var, sağ olsun Mustafa bey onu da biz yaparız, dedi. Neredeyse tamamlanmış bir atölyemiz var, hayırseverimizin katkısıyla yapıldı kendisine şükranlarımı arz ediyorum. Bu iş bir para işi değil gönül işi, eğitime gönüllü olduğu zaman insanlar mutlaka imkan sağlıyorlar, inşallah cennet annemizin ismi yaşayacak ben bu vesileyle bütün paydaşlara teşekkür ediyorum, sayın kaymakamımıza ve belediye başkanımıza özellikle teşekkür ediyorum.’ İfadelerini kullandı.

Son olarak kürsüye gelen Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik; ‘Değerli belediye başkanım, sayın çok kıymetli il müdürüm ve çok değerli hayırsever ailemiz Erdoğan ailesi, çok değerli mesai arkadaşlarım Kıymetli öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz bugün hakikaten çok hayırlı ve güzel bir gün için burada birlikteyiz. Ve bugün burada sizlerle birlikte olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Aslında yağmur altında beklerken bugün böyle gerçekten de hayırla müsemma güneşli bir günde güneşe bir adım atıyoruz. İnşallah bunların da devamı gelir. Biliyorsunuz gelişmiş ülke olabilmek için eğitim vazgeçilmez bir değer. Dolayısıyla bugün Eğirdir'imizde de Bilim Sanat Okulumuzun temel atma töreninde sizlerle birlikteyiz. BİLSEM merkezi önerisiyle Mustafa Bey'e gittiğimizde Erdoğan ailesine gittiğimizde, hakikaten çok olumlu karşıladılar. Bizler burada üstün yetenekli öğrencilerin yetişeceğini ifade ettiğimizde sınavla seçilecek öğrencilerin burada eğitim göreceğini ifade ettiğimizde, kendisi de üstün yetenekli bir insan olarak ayrıca bir mutluluk duydu. Kesinlikle de öyle. Mustafa Bey hakikaten Üstün yetenekli bir deha, ilçemiz için ve kelimenin tam anlamıyla hakikaten bir hayırsever. Yani sadece bu okulumuz için söylemiyorum. Evlerimizle ilgili her türlü istekte her zaman yanımızda olmuşlardır. Allah onlardan razı olsun. Ve biliyorsunuz Bilim Sanat Merkezi için yola çıktık. Ama az önce Milli Eğitim Müdürümüz de ifade ettiler. Hemen yan tarafta bir de atölye binası ihtiyacımız var, dediğimizde, hemen onu da yan yana yapalım dediler ve onun atölye binasının içinde de ayrıca dört tane atölye dersliği var, öğretmen odası var, çeşitli birimler var. Dolayısıyla ‘Bilim Sanat Merkezleri’ için yola çıktık, ama yanına hemen bir atölyede yapıverdiler. Benzer hayırların ilçemizde özellikle eğitim noktasında devam edeceğine hiç kuşkum yok. Mustafa bey gibi çok hayırsever insanlarımızın Eğirdir'de olduğunu biliyorum, İnanıyorum. Teşekkürlerimi arz ediyorum sizlerin huzurun da, İlçemiz ve sizler adına. Böylece annemizin de adını yaşatacak, Cennet bir mekan olmasını diliyorum, bu noktada da desteklerini esirgemeyen yine İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Belediye Başkanlığımıza ve diğer paydaşlarımıza ve tabii ki Erdoğan abimize tekrar çok teşekkür ediyorum. Hepinize saygılar sunuyorum.’ İfadelerini kullandı.

EĞİRDİR BELEDİYE BAŞKANI VELİ GÖK TEŞEKKÜR ETTİ.

Böyle güzel bir eğitim kurumunun ilçemize kazandırılmasında kendilerini kırmayan başta İşadamı Mustafa Erdoğan ve Erdoğan ailesine teşekkür eden Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, bu tür yatırımların artarak devam edeceğini ifade ederek, başta Eğirdir Kaymakamımıza, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum, dedi.

Bir 6 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 6 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 4 kişi ve kürsü görseli olabilir

Bir 6 kişi görseli olabilir

Bir 15 kişi görseli olabilir

Bir 11 kişi ve dirndl görseli olabilir

Bir 9 kişi, kalabalık ve yazı görseli olabilir

Bir 5 kişi görseli olabilir

Bir 9 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 3 kişi görseli olabilir

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR