Isparta Belediyesi şehirde bulunan tüm camilerde bakım, onarım ve çevre düzenlemeleri çalışmaları gerçekleştiriyor. Bu kapsamda eksiklikleri bulunan camilerin, çevre düzenlemeleri, şadırvanları, abdesthaneleri, tuvaletleri yenileniyor.
Bugüne kadar çok sayıda caminin bakım, onarım ve çevre düzenlemesini gerçekleştiren Isparta Belediyesi, çalışmalarına Keçeci Mahallesinde bulunan tarihi Hızırbey Cami ile devam etti. Çalışmalar kapsamında caminin yan tarafında bulunan açık alanın zemin döşemeleri değiştirildi, abdesthane ve tuvaletlerin akan çatıları yenilenirken, iç tadilat çalışmalarına devam ediliyor.
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, tarihi Keçeci Hızırbey Camiinde gerçekleştirilen bakım onarım ve çevre düzenlemelerini inceledi. Mahalle sakinleri ve cami cemaati yapılan çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür etti. Başkan Başdeğirmen, şehirdeki tüm camilerin çevre düzenlemeleri, bakım ve onarımlarına ilişkin çalışma yaptıklarını dile getirirken, Keçeci Hızırbey Camiinin ilk yapımının 1325 yılına dayandığını ifade ederek, “Bu camilerimize, tarihi yapılarımıza sahip çıkmamız lazım. Tarihi yapılarımıza, camilerimize gereken bakım ve onarımı yapmak zorundayız. Tarihimizin de ayakta kalması lazım. Bu camimizin de bakım ve onarıma ihtiyacı olan yerlerini yapıyoruz. Çok iyi bir bakım çalışması oldu.” dedi.
Tarihe ve ibadethanelerin bakım ve onarım ile çeşitli ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik yapılan çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür eden mahalle sakinleri ve cami cemaatinden Soner Sarışahin de, “25 yıldır bu mahallede oturuyorum. Camimiz uzun yıllardır hiç tadilat görmemişti. Başkanımız sağ olsun, camimizin bütün ihtiyaçlarıyla ilgilendi. Çok güzel bir şekilde bakım ve onarımı yapıldı. Camimiz şehrimizin en eski camilerinden birisiydi, bayağı yıpranmıştı, şu anda çok güzel bir şekle geliyor. Mahalle sakini olarak ben çok mutlu oldum. Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum” görüşlerinde bulundu.
Yapılan çalışmalardan duyduğu mutluluğu dile getiren ve Başkan Başdeğirmen’e teşekkür eden mahalle sakinlerinden İsmail Kılcı da, “Camimiz uzun süredir böyle bir hizmet görmemişti. Belediye Başkanımız diğer alanlarda yapmış olduğu faaliyetleri mabetlerimize de gösterdiği için çok teşekkür ederiz. Uzun zamandır oluklar akıyordu. Başkanımız camimizin her tarafına tamirat ve tadilat yaptırdı” ifadelerinde bulundu.
Keçeci Hızırbey Cami karşısında 51 yıldır sobacılık yapan Memiş Yılmaztürk de, “Mahallemizin geçmişini çok iyi bilirim. Camimize bugüne kadar çok büyük bir yatırım olmamıştı. Başkanımızdan Allah bin kere razı olsun, çok güzel oldu, şahsım ve mahalle adına teşekkür ederim. Eski Kur’an Kursu olarak kullanılan alanımız vardı. Çatısı akıyordu, olukları kırılmıştı. Çeşmeler arızalıydı, şu anda bunların tamamı yapılıyor. Yerlerde taş döşemesi yapıldı, harika oldu” ifadelerinde bulundu.
Isparta Muhtarlar Derneği Başkanı ve Keçeci Mahallesi Muhtarı Gökhan Büyükleblebi de, şehrin genelindeki camilerde başlatılan bakım, onarım çalışmalarının mahallelerindeki camide de başladığını söyledi. Büyükleblebi, “Kur’an Kursu olarak kullanılmış binamızın çatısı yıllardır çökük vaziyetteydi. Biz sadece çatımızın yapılmasını beklerken, bunun talebinde bulunmuşken, çeşmelerinden, tuvaletlerinden, musalla taşımızın olduğu yerler her yer yapıldı. Camimizin etrafındaki hasar gören tüm duvarların tamiratları yapılıyor. Camimizin tarihi bir özelliği de var, başkanımız gece ışıklandırmalarıyla da bu tarihi camimizin görselliğinin de güzelleşeceğini söyledi. Bu çalışmalar en kısa sürede tamamlanacak. Bu yenileme çalışmaları güzel bir şey, buralar halkımızın, cami cemaatinin kullandığı yerler. Kötü görünüm olması kullanan vatandaşlarımız için olumsuzdu. Şahsım, mahalle sakinlerim ve muhtarlar derneği olarak çalışmalardan dolayı belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
idiot suriyeli
12 Nisan 2021 Pazartesi 08:37Suriyeli hem cahilsin ayni zamanda embesil, Aklın yok fikrin var
su sorunu
11 Nisan 2021 Pazar 17:24Şehrin içme ve kullanma suyu sorununu ne zaman ve nasıl çözeceksiniz?
Karaparti
11 Nisan 2021 Pazar 16:23Akape geldi camileri kapattı, Ramazan ayında camiye gidemeyeceğiz . :))
SURİYELİ
11 Nisan 2021 Pazar 13:34MİLLET AÇ AÇ DİYENLER. yıllık TÜRKİYE TOPLUMUNUN YAPTIĞI HER TÜRLÜ ISRAFA BAKSIN .KAÇ FABRİKA,KAÇ, KM YOL,KAÇ KİŞİ BESLENİYOR. ENSENİZDEN KONUŞMAYIN HALKI YALANLARLA PROVAKE ETMEYİN. TÜRKİYE TOPLUMU ISRAFÇIDIR.. sokaklarda YEMEK,EKMEK ISRAFI VAR İKEN ĞİDEYE NİYE ZAM YAPILDI DİYE ŞİKAYET ETME HAKKINA SAHİP DEĞİLSİNİZ KEŞKE 10000 TL OLSA.BEN OKUMUŞ CAHİLLERİ BAŞIMA TAC YAPMAM ve siyasete merdiven basamağıda olmam.
Asgari ucretli
11 Nisan 2021 Pazar 12:21Camilerde Neredeyse 2 adet görevli var çoğunluğu temizlik işleri ile ilgilenmiyorlar nasıl olsa Belediye temizlik yapıyor diye Allah iman şuur versin bazıları ek iş yapiyor asıl görev lerini ikinci sıraya koyuyor lar
Ucuz siyaset bırakın artık
11 Nisan 2021 Pazar 10:14İktidarınıza ait belediyeleriniz har vurup harman savurup ödenemeyecek borclanmalara gidince sattıkları yada devrettikleri camilere ne diyelim millet okul yaptırıyor cami yaptırıyor siz ise halkı yıllarca borca sokup yol havaalanı köpruler inşaatlar yaptırıyorsunuz hizmet verirkende kazıklıyor hesap vermeye gelince devlet sırrı diyorsunuz ucuz siyasetiniz hele inanç siyasetiniz sizi bitirecek
Vatandaş
11 Nisan 2021 Pazar 08:16Çürür HZ ALİ CAMİ TUVALETİ B.K GOTURUYOR ECDAT ONCE ... HACET ,HAMAM,KUTUPANE yapar bunlar yapılan yerleri boyuyorlar Öskanlar alt geçit olduğu gibi BBirakin reklami
ALLAH 2 YÜZLÜ İNSANLARDAN KORUSUN
11 Nisan 2021 Pazar 05:52KİMLERİN ÜMİDİNİ KIRDIYSANALLAHDA SENİN ÜMİDİNİ KIRACAKNE OLUYOR BANA DEMENEDEN OLUYORDEOYALANMA PEŞİNDESİN VAZGEÇİLMEZ SANMASIN KİMSE KENDİNİ.
Murat
11 Nisan 2021 Pazar 04:21Milletin parası ile başkalarının dūkkanını restore etmekten,camileri restore etmekten vazgeç.Diyanet en fazla būtçeden pay Alan bir bakanlık o yapar.Sen şu metro olayinka yönel,halk ekmek olayına yönel,gençler işsiz onlara 20 kişilikte olsa bir atölye aç.Göstermelik işleri bırak.
Komutan logar
11 Nisan 2021 Pazar 00:20Vali bey geziyor , Belediye başkanı bey geziyor esnaf odası başkanı bey geziyor. Ticaret odası başkanı pideye zammı açıklıyor kimseden çıt yok bravo
Abdullah AYDIN
11 Nisan 2021 Pazar 00:01Başdeğirmen'in ne olursa olsun kasist yapma kararlılığından vazgeçmemesi lazım. Tamam başka şeylerle de uğraşsın ama asli vazifesi olan kasist yapma işini kafasından silmemesi lazım. Kasistçi başkan yoluna devam et.
Vatandaş
10 Nisan 2021 Cumartesi 23:53Okullara ve bilime sahip çıkalım demezler.Çünkü ekmek dinde
Ali
10 Nisan 2021 Cumartesi 22:15Cami yerine bir de fabrika açmakla, istihdam yaratmakla, işsiz ümitsiz binlerce Ispartalı gençle ilgilensen. Oyumu alamazsın ama belki hayır duamı alırsın.
JAMER MİKSER
10 Nisan 2021 Cumartesi 20:54BİR ŞEHRİN İNSANLARININ MEDENİYETLİ OLUP OLMAMADIĞINI ANLAMAK İÇİN: ŞEHRİN CAMİİ HELALARINA BAKMAK LAZIMDIR.
Ali doğru
10 Nisan 2021 Cumartesi 19:53Her fırsatta ekmeğiyle saatiyle oynadığın esnafına da sahip çık sayın Başkan