27 Temmuz 2024 Cumartesi

Bu yıl sezon erken başlayabilir

Bu yıl sezon erken başlayabilir

Isparta

Havaların aniden soğuması ve Davraz’a yağan erken kar bu yıl sezonun erken başlayabileceğinin sinyali olarak gösteriliyor. Eğer Davraz Kayak Merkezi’ne yeterli kar yağarsa sezon geçtiğimiz yıllara göre bu yıl en az bir ay önce açılabilir.

Bu yıl kış erken bastırdı. Aniden soğuyan havalar ve yüksek yerlere yağan kar kışın çok sert ve çetin geçeceğinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Davraz Dağının eteklerine azda olsa yağan kar eğer önümüzdeki günlerde daha da çok olursa kayak merkezinde sezon erken başlayabilir. Önceki yıllarda Ocak ayını bulan Davraz Kayak Merkezi’ndeki sezonun bu yıl Aralık ayında başlayabileceği belirtiliyor. Bunu zaman gösterecek.

DAVRAZ KAYAK MERKEZİ’NDE BU YIL BİRÇOK YENİLİK VAR

Bilindiği gibi Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı ve il Genel Meclis Başkanı Serkan Keskin Isparta’nın incisi durumundaki Davraz Kayak Merkezi’ndeki önemli eksikliklerin giderilmekte olduğunu ve bu kış döneminde Davraz Kayak Merkezi’nde yoğun bir yerli ve yabancı turist yoğunluğu beklediklerini açıklamıştı.

8’ER KİŞİLİK GONDOLLAR YENİSEZONDA HİZMETE GİRECEK

Keskin, Davraz Kayak Merkezi’nde yıllardır telesiyejde yaşanan yoğunluğun artık ortadan kalkacağını ve yeni sezonda 8’er kişilik gondolların devreye gireceğini ifade etmişti. Yeni gondolların montaj çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Keskin, “Saatte 1500 kişi kapasiteli gondol sistemini devreye sokacağız. Gondol telesiyej sisteminin devreye girmesiyle artık geçmiş yıllarda yaşanan uzun kuyruklar olmayacak.  Davraz Kayak Merkezi bu yıl daha çok misafir ağırlayacak. Biz Davraz Kayak Merkezini Isparta’nın dışa açılmış bir penceresi olarak görüyoruz. İl Özel İdaresi olarak bu merkezimize çok güzel tesisler kazandırdık ve kazandırmaya devam edeceğiz. Allah izin verirse ve kar yağışı beklenen düzeyde olursa yeni kış döneminde Davraz Kayak Merkezi çok hareketli günlere ev sahipliği yapacak ve binlerce misafirimizi ağırlamış olacağız” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

DAVRAZ’DA İKİNCİ MEKANİK TESİS HİZMETE AÇILACAK

Bu arada Vali Aydın Baruş, geçtiğimiz günlerde düzenlenen Gastronomi ve ve Turizm Çalıştayı’nda yaptığı konuşmada Davraz Kayak Merkezi ve turizm çalışmalarına ilişkin şu bilgileri vermişti:

“Yürüttüğümüz çalışmalardan biri de Davraz Turizm Merkezi'ndeki telesiyej çalışması. İnşallah bu yıl ikinci mekanik tesisimizi de hizmete alacağız ve saatteki taşıma kapasitemizi 2500 kişiye çıkartacağız. Diğer taraftan alternatif turizm alanlarının Isparta’ya kazandırılması için de çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu manada özellikle karavan turizmi için Eğirdir Belediyesi ve kalkınma ajansımızın bir çalışması var. Ayrıca Davraz dağı turizm planlamasında da kamp ve karavan turizmine ayrılacak alanlarla ilgili bir çalışmamız var. Bunun yanında trekking turizmi için gelen ziyaretçilerin yararlanması bakımından güzel tesisler inşa edilmesi yönünde turizmcilerimize elimizden gelen desteği vermek de bu uyguladığımız stratejinin yöntemleri arasında. Yine son 1-2 yıldır gündeme gelen özellikle bisiklet turizmi; ki yine BAKA’nın destekleri ile hayata geçirilen bir proje. Şimdilik yurt dışından özellikle İngiltere'den bisiklet turizmi için seyahat etmek isteyen ziyaretçilerimize bu imkanı sağlama olanağı buluyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu sayıyı bu sayıyı binlere ulaşacak ve bu alanda da önemli gelişmeler sağlayacağız. Diğer taraftan Isparta'nın alternatif turizm türleri arasına yamaç paraşütünü almak amacındayız. Bu alanda proje çalışmalarımız devam ediyor.”

Davraz Kayak Merkezi hakkında: 

“Davraz Dağı, 2635 m zirve yüksekliği ile, Akdeniz Bölgesi’nin Göller Yöresi’nde, Eğirdir ve Kovada Gölleri arasında yükselen ve Isparta Ovası’nı kuşatan dağ kütlelerinden biridir.

Davraz Kayak Merkezi, Isparta il merkezinin 26 km güneydoğusunda bulunmaktadır. 17.02.1995 tarihinde Turizm Merkezi olarak ilan edilmiştir. En yakın yerleşim yeri olan Çobanisa Köyü’ne 8 km uzaklıktadır. Kayak Merkezi, Kulovası Yaylasında Davraz Dağı’nın kuzey yamacında yer almaktadır. Hakim bitki örtüsünü, çam, ardıç, sedir ve otsu bitkiler oluşturmaktadır. Davraz Kayak Merkezi, Antalya’ya yakınlığı ve gelişmeye müsait konumu nedeniyle ayrı bir avantaja sahiptir. Davraz’ın coğrafi özellikleri, kayak dışında diğer doğa sporlarının da yapılmasına imkân tanımaktadır.Davraz Kayak Merkezinde turizmin çeşitlendirilmesi, sürdürülebilir bir turizm için turizmin 12 aya yayılması ve bu merkezin kayak sporunun yanı sıra diğer spor dallarına yönelik kamp ve spor müsabakalarının yapılabildiği bir spor turizm merkezinin de olabilmesi amacıyla, yaklaşık 257 ha. büyüklüğündeki, Kulovası olarak adlandırılan alan ile ilgili 1/5000 ölçekli nazım imar planı, 1/1000 ölçekli revizyon-ilave uygulama imar planı ve alt ölçekli planların onaylanmasını takiben turizm merkezi bütününe yönelik 1/25.000 ölçekli çevre düzeni planı revizyonu hazırlanmasına ilişkin Valiliğimizce çalışmalar yürütülmektedir.

Kayak Sezonu…

Kar yağışı Aralık ayında başlamaktadır. Kayak sezonu ise Aralık ayında başlayıp, Mayıs ayına kadar devam etmektedir. Kar kalınlığı ortalama 50 ila 250 cm arasında değişmektedir. Davraz Kayak Merkezi en çok Ocak-Şubat aylarında rağbet görmektedir. Yazın ise Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında futbol takımlarının kamp merkezi olarak tercih edilmektedir.”

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Davut Can İsmailoğlu

28 Kasım 2023 Salı 16:47

Aç gözlü otelciler normal vatandaşa elli metrekare yer ayırmış.. Telesiyeji şart koşuyor. Heryeri çevirmiş.. Orası yasak burası yasak. Yazın ise hiçbir hizmet yok güzelim yerleri harcadı bu işletmeler. Ama paranın gücü bu.. Kimse bir şey yapabilir mi? Tabiki hayır!!

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR