29 Mart 2024 Cuma

Bizim kaportamız bedenimiz

Bizim kaportamız bedenimiz

Isparta

Türkiye Motosiklet Federasyonu onaylı resmi motosiklet kulübü üyesi Hasan Erdoğan, motosiklet sürücülerinin trafikte fark edilmesini ve saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi. Motosiklet kullanıcılarının ise trafikte dikkatli araç kullanmalarını ve kask, dizlik ve yelek  ekipmanları ile sürüş yapmalarını önerdi.

Erdoğan, 5 yıl lisanslı olarak enduro (dağ motosiklet sporu) yaptığını ve yaşadığı sakatlık nedeni ile spora son verdiğini söyledi. Aslen Kayserili olan ve 28 yıldır Isparta'da yaşayan Erdoğan, Enduro sporuna Isparta'da destek verilmediğini ve yarışlar düzenlenmesini istedi.

Erdoğan açıklamasında; ''5 yıl lisanslı olarak Enduro sporu ile ilgilendim. Ayrıca Isparta'da Isparta Motosiklet Kulübü'nün yönetici üyelerinden birisiyim. Dağlarda, taşlarda, yürüyerek gidilemeyecek yerlere motosiklet ile çıktım. Isparta'da, Antalya ve Muğla'da katıldığım enduro yarışlarında kupa ve madalyalar kazandım. Isparta Çünür Kayı Dağı'nda yaptığım bir kaza sonucu sağ baçağımda çapraz liflerim yırtıldı ve bu sebep ile şu an enduro sporu bırakmak zorunda kaldım. Isparta'da yaklaşık 70 tane enduro motoru var. Bu sayı Türkiye geneline göre oldukça yüksek. Fakat enduro sporuna belediye tarafından yeterli destek verilmiyor. Belediyeden yarışlar düzenlemesini, etkinlik yapmasını ve bu spora destek vermesini istiyoruz. Trafikte ise motor sürücülerinin fark edilmesi gerekli. Bizim bedenimiz kaportamızdır bu sebep ile kullanıcılar gerekli ekipmanları kullanmalı ve dikkatli sürüş yapmalıdır. Ayrıca trafikte 'Martı' adındaki elektrikli bisiklet ve scooter kullanımı çok bilinçsiz. Ehliyeti olmayan ve trafik kurallarını bilmeyen insanlar bu bisiklet ve scooterlere binip, kaza yapabiliyorlar. Hem kendileri için hem de, trafik için tehlikeli bir durum. Bu konu hakkında önlem alınması lazım'' dedi.

(Gizem Sarıkaya)

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Saruman

05 Haziran 2023 Pazartesi 16:03

Adam gibi kullanın kardeşim şu motoru neredeyse hiçbir trafik kuralına uymazlar, arabaların arasından akar geçerler, makas atarlar sonra bizi görün saygı duyun, senin aracın için de trafik kuralları geçerli, bir şey olunca veryansın ediyorlar

HasHüs

05 Haziran 2023 Pazartesi 12:14

Hastiralle

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR