Sağlık çalışanlarını yakından ilgilendiren yıpranma payı uygulaması ile ilgili konuşan Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, müjdeyi verdi.
Milletvekili Bilgiç açıklamasında ise; Söz konusu teklif ile Sağlık hizmetleri sınıfında yer alan personele 1 yıla 60 gün yıpranma payı veriliyor. Bu kapsama tabipler, hemşireler, sağlık memurları, sağlık teknisyenleri, tıbbı sekreter, biyolog, sosyolog, sağlık teknikerleri, gibi sağlıkla ilgili branşlarda görev yapanlar giriyor. Yıpranma payı geçmişe dönük işlenmeyecek. Yasa yürürlüğe girince işlemler başlanacak.
Yasada yer alan bir diğer önemli değişiklik tabip ve diş tabiplerinin emekli maaşında artış ön görülüyor. Buna göre uzman hekimler için aylık 2 Bin TL pratisyen ve diş hekimleri için aylık Bin 530 TL maaş artışı sağlanacak. Bu artıştan doktorlar dışında diğer personel faydalanamayacak.
Sağlık Bakanlığı özellikle tıbbi işlemler karşılığı yapılacak ek ödemelerde yüzde 800 ve 700 oranları bir kat artırımlı uygulayabilmektedir.
Yapılan düzenleme ile bir kat artırım oranı beş kata çıkabilmektedir.
sıra sizin
20 Temmuz 2018 Cuma 18:5415 yıl devlet hastanesinde çalışıp sonra magdur olan ve işsiz kalanlar kadro alamayanlar onlarda yıpranma içindemi acaba bu ıspartaya bir iyilik yapmak isterseniz bu magduriyeti ortadan kaldırın sayın vekillerimiz sizlere konular tam iletilmediği için kendilerini anlatamayan bir grup var bizler bizim vekilimiz olduğunuz için güvendik bizim içinde icraat yapın bunu sizden rica ediyoruz bu çok zor değil bunu biliyoruz bizler yine ümitle bekliyor olacağız umidimizİ kırmayın ŞHM
hekim
20 Temmuz 2018 Cuma 16:33Bu hekim dışı personel ile hekimler mümkünse birbirini hiç görmeden çalışmalı. Aldıkları hiçbir risk yok, verdikleri hiç bir karar yok yaptıkları her işi iyi bir robot koyup programlasan o da yapar. ama kendilerini hekimle kıyaslamakla geçiyor bütün mesaileri.
Sağlık memuru
20 Temmuz 2018 Cuma 15:55Ne zaman kalkacak bu doktor ve diğerleri kavramı bir türlü anlamıyorum. Sağlıkta bir şeyleri düzeltmek istiyor iseler önce yardımcı sağlık çalışanı kavramını kaldırıp daha adil ödeme planıda gözden geçirilmeli 24 saat hasta ile ilgilenen yardımcı sağlık personeli bu unutulmamalı
Hekim dışı personel
20 Temmuz 2018 Cuma 14:08ErdalSEN, hekim dışı personel için muhteşem kazanınlar elde ediyorsunuz. Kutluyorum sizi. Bak meselâ emekli maaşı için üçün birini kazandırmışsınız. Reisle resim çektirmeye benzemiyo bu işler.
Adalet bu mu?
20 Temmuz 2018 Cuma 10:35Haberi okuyunca üzüldüm zaten emekli maaşını artırılacak kişiler yüksek maaş alıyor.3600 ek göstergeden maaş alıyorlar. Diğer dedikleri genelde 2200 ek göstergeden maaş alıyorlar. Diş hekimi ve tabipler emekli olduktan sonra garanti çalışmaya devam ediyorlar. böylece yaşadılar tam 3 emekli maaşı almış olacaklar. Adalet dediğimiz bu mu . Hemşirelere 3600 ek gösterge verilecek denmişti ne oldu şimdi.
Hasan CAN
20 Temmuz 2018 Cuma 09:30Hekim harici bütün çalışanları sağlık kurumlarından atın ne gerek var hep hekimler çalışıyor zaten onların alacağı paralarıda hekimlere vermiş olursunuz.Yıpranmayıda 2050 den sonar geçerli yaparsanız daha iyi olur.Sa
KAMUDAKİ
20 Temmuz 2018 Cuma 08:59SÜREKLİ İŞÇİ TIBBİ SEKRETERLER DE DAHİL Mİ BUNA
Müzmin yandaş
19 Temmuz 2018 Perşembe 22:19Sayın vekilim, hekimlere verilenler yetersiz. Yazık hekimler çalışıyor, hekimdışı personel yatıyor. Hekim; hastanın kanını alıyor, filmini çekiyor, sondasını takıyor, altını temizliyor. Dolayısı ile hekimdışı personele döner vermeyin hatta ve hatta maaş da vermeyin o paraları hekimlere dağıtın. nasıl iyi çözüm değil mi?
YARDIMCI SAĞLIK PERSONELİ
19 Temmuz 2018 Perşembe 21:50ZATEN SAĞLIKTA HİZMET VEREN SADECE DOKTORLAR YARDIMCI SAĞLIK PERSONELİ BU İŞİ HİÇ YAPMADI ONLARIN HİÇ Mİ HAKKI YOK YIPRANMA VERDİN GEÇMİŞ HİÇ YIPRANMADI YAZIK VERİLENLERDE ADİL OLUN
Veteriner hekim
19 Temmuz 2018 Perşembe 19:00Veteriner Hekimler sağlık hizmetleri sınıfında olmasına rağmen yıpranma payı değişikliğinden faydalandırılmıyorlar. Veteriner Hekimler zor arazi şartlarında ve tehlikeli hayvan hastalıkları ile sürekli karşı karşıyadır. Zonooz yani hayvanlardan insanlara geçen hastalıklarla enfekte olan çok meslektaşımızın olmasına rağmen sizin işiniz risksiz demek akla mantığa sığmaz. Kanun teklifinde değişiklik yapılmasını istiyoruz.
Doktor dışı personel.
19 Temmuz 2018 Perşembe 17:21:Yasada yer alan bir diğer önemli değişiklik tabip ve diş tabiplerinin emekli maaşında artış ön görülüyor. Buna göre uzman hekimler için aylık 2 Bin TL pratisyen ve diş hekimleri için aylık Bin 530 TL maaş artışı sağlanacak. Bu artıştan doktorlar dışında diğer personel faydalanamayacak." Demiş ya tabiki ne gerek var dr dışı personel dr ların 10-15 katı falan para kazanıyor, her yıl yeni bi ev alıyor, 300-400 bin tl lık arabalara biniyorlar. İyi yapmışsınız. Not: Allah ......nızı versin
Güvenlik
19 Temmuz 2018 Perşembe 16:35Sağlıkta çalışan güvenlikler sağlıkta çalışmiyormu onlar yipranmiyor mu peki biz robotmuyuz nasıl bı saçmalık bu tıbbi sekreterler yipraniyor güvenlik yipranmiyor birşey oldu mu sıkıştı mı güvenlik demesini biliyorlar ama