Günümüz eğitim öğretimin tüm noktalarında ölçme değerlendirme çok öne çıktı. Bu birçok kişi tarafından faklı bakış açıları ile değerlendirilmekte. Kimi veli ve öğrenci denemeler bakar kimisi ödevler üzerinden bakar kimisi de öğretmenleri ile görüşür sonucu ona göre değerlendirir.
Hepsinin kendine özgü özellikleri var. Mesela denemeler; evet önemli bir kriter ancak yeterli değil. Şöyle ki denemelerde her konudan ortalama 1 veya 2 sorulur. Öğrenci 1 ini yaptığında %100 başarılı veya %50 başarılı görünür. Peki gerçekte verilen testin hepsini veya yarısını mı çözer? Bence yetersiz.
Ödevler ne kadar güvenilir? Bazı öğrenciler ödevleri yaparken cevap anahtarlarına bakar ve yapar? Bu da yanlış? Peki ne olmalı?
Olması gereken şu: öğrenciler hem ödevleri üzerinden hem de deneme sınavlarıyla takip edilmeli. İkisinin senkronize olarak izlenmesi lazım. Bunun için iyi ve çalışkan ekip gerekiyor.
Özel Isparta Bil kolejinden hem ilimizde hem de Türkiye’de bir ilki ilimizde uygulamaya başladı. Okulumuz öğrencileri ÖTBS adı verilen özel bir ödev takip sistemi ile takip edilmektedir. Bu ödev takip sistemi her öğrenciyi ayrı ödevlendirme olanağı sağlamakta. Bunu için çalışan PDR uzmanlarımız her öğrenciyi ödevlendirerek akademik gelişimlerini değerlendirmekte.
Uzmanlarımız öğrencilerimizi, öğretmenlerimizden aldıkları datalar çerçevesinde ödevlendirir. Öğrenciler ödevlerini yaparak online olarak çalışan Öğrenci modülüne işler. Bu veriler bir veri tabanına işlenir. Bu sayede öğrencinin tüm konudan kaç soru çözdüğü, kaçını doğru yaptığı, kaçı yanlış olduğu, kaçı boş olduğu kayıt altında tutulur. Böylece öğrencinin akademik başarısı takip edilir. Velilere de aylık olarak rapor verilir. Bu sayede veliler de öğrencilerin akademik başarılarını izler ve bilgilendirilir.
Özellikle 12 .sınıf öğrencilerimiz her hafta deneme sınavına girer. Ve analizlerle denemeleri takip edilir. Her öğrencinin dosyasına işlenir. Veli dilediği an okula gelerek bunlar hakkında bilgi alabilir.
Günümüz öğrencilerinin konuya ulaşma, konuyu öğrenme sorunu yok ancak pekiştirme noktasında sorunları var. Günümüz gençleri zamanın hızına uyum sağladıkları için biraz sabırsız. Hemen olsun bitsin istiyor. Ancak kazın ayağı öyle değil. Öğrenmek kolay ama pekiştirilmeden öğrenilen bilginin sürekliliği olmaz. Ki üniversite sınavları öğrencinin sadece bilgisini değil, hızını, bilgiyi kullanmasını, en çabuk ve kısa zamanda sonuca ulaşmasını istiyor.
İşte bunun için öğrenciler konuyu öğrendikten sonra bol bol pekiştirme çalışması yapmalı. Her konu ile ilgili yeteri kadar soru çözmeli. Bizim sistemimiz bunu sağlamakta.
Özel Isparta Bil koleji 6 ve 12 kişilik sınıflarında toplam 100 kişilik binada her öğrencinin tek başına oturduğu Pandemi kurallarına uygun koşulları ile bu olağan üstü hizmeti öğrenci ve velilerine sunuyor. Öğrencilerimizin dışa bağımlığını azaltarak daha rahat ve huzurlu bir şekilde sınavlara hazırlanmasını sağlıyoruz.
Öğrencilerimiz okulumuzda ÖTBS ile takip edilerek sınıf olarak ek derse, grup çalışmalarına ve ya bireysel çalışmalara yönlenerek ek hizmetlerden faydalanmakta. Bundan dolayı da Özel Isparta Bil Koleji öğrencisi dışarıdan öğrenci koçluğu ve özel ders almak zorunda kalmaz. Okulunda tüm gereksinimleri karşılanır.
Bil kolejinin 1. Önceliği öğrenci ve velinin mutlu olması ve sağlıklı bir şekilde gelişmesini sağlamak. 2. Olarak okul kalabalık değil, küçük 3 katlı bina olduğu için güvenli ve takibi kolay. Okulumuz öğrenciyi hem fiziksel olarak hem de sosyolojik olarak hayata hazırlar.
Bil koleji idaresi ve yönetimi okul idaresinde veliyi dinler değer verir ve velinin isteklerini önemser. Veli idareci ve öğretmenlere sık sık görüşme imkanına sahiptir. Bunda sonra veliler PDR uzmanlarımız tarafından her ay düzenli olarak okula davet edilir.