Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, belediyenin Senirce Ovasındaki tepelere yapacağı 6,6 Megavatlık Güneş Enerji Sistemlerinin(GES) 5,6 Megavatlık kısmındaki kurulum çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Başdeğirmen ISBAŞ fabrikasının çatısına da 1 Megavatlık GES kurulacağını belirterek, “5 Megavatlık Güneş Enerjisi Santrali için de yeni başvuru yaptık. Yaklaşık 12.6 Megavatlık Güneş Enerjisi Sistemleri çok kısa bir zamanda üretime geçmiş olacak” dedi.
Isparta Belediyesi’nin Senirce Ovasındaki tepelere yapacağı 6,6 Megavatlık Güneş Enerji Sistemlerinin(GES) 5,6 Megavatlık kısmının kurulum çalışmaları devam ediyor. Güneş Enerjisi Santralinin mekanik tesisleri montajı ile elektrik kabloları, enerji hatları tamamlandı. Güneş panellerinin Mart ayı sonu itibariyle çelik direklere yerleştirilmesi ve Nisan sonunda tesisin elektrik üretimine geçecek seviyeye gelmesi bekleniyor.
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 5,6 Megavatlık Güneş Enerjisi Sistemleri kurulum çalışmalarını yerinde inceledi, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Başkan Başdeğirmen’e Güneş Enerjisi Sistemlerinin kurulumuyla ilgili bilgiyi yüklenici firma yetkilisi İnşaat Mühendisi Mehmet Songur verdi. GES projesinin bölgedeki 20 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede olduğunu söyleyen Songur, “Projede mekanik tesislerin montajları bitti. Elektrik kabloları ve enerji hatlarımız da tamamlandı. Önümüzdeki hafta itibariyle panellerimiz geldiğinde Nisan ayı içerisinde tesisimizi tamamlamayı planlıyoruz. Bu proje, Türkiye’de belediyeler arasında hayata geçen en büyük güneş enerji sistemleri projesi olacak. Diğer belediyelerin de çalışmaları var fakat bitirme aşaması olarak Isparta Belediyesi’nin projesi en büyük proje” dedi.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, güneş enerjisi sistemleri projesinin belediyenin en önemli yatırımı olduğunu söyledi. GES’in yıllarca belediyeye kaynak sağlayacak bir yatırım olduğuna değinen Başkan Başdeğirmen, “Şuanda 5.6 Megavatlık Güneş Enerjisi Santrali kuruyoruz. Senirce köyünün hemen üzerinde 80 bin m2 alan üzerine bu tesisi kuruyoruz. Almış olduğumuz izinler ve yaptığımız çalışmalarla bu seviyeye geldik. Çelik direkleri dikildi. 60 kişi burada çalışmaları sürdürüyor. Panellerimiz de bu ay sonu itibariyle takılmaya başlayacak ve Nisan sonu itibariyle üretime geçecek seviyeye gelecek” ifadelerini kullandı.
GES alanında 5,6 Megavatlık projenin yanında 1 Megavatlık üretim kapasiteli projenin de Avrupa Birliği Komisyonunca kabul edildiğini kaydeden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Bu santralin yanında o projemizi uygulayacağız. 1 Megavatlık da ISBAŞ fabrikamızın çatısına kuruyoruz, çalışmaları başladı. Toplam 7,6 Megavatlık belediyemizin GES üretim tesisi olacak. Bu santralin karşı tarafındaki tepenin eteğine de 5 Megavatlık Güneş Enerjisi Santrali için başvuru yaptık. Yaklaşık 12,6 Megavatlık Güneş Enerjisi Sistemleri çok kısa bir zamanda üretime geçmiş olacak. Bu, belediyeler için çok önemli bir kaynak. Bizim bu şekilde yaptığımız yatırımlar hem ekonomimize katkı sağlayacak hem de ülkemizi güçlendirecektir. Yapılan bu çalışma belediyenin bugüne kadar yapılan tüm çalışmalarına karşı çok güzel gelir getiren, ileriye dönük bir yatırım olarak hayata geçiyor. O da bize nasip oldu, bundan dolayı çok mutlu oldum. Bu iş de emek veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Başkan Başdeğirmen, Isparta Belediyesi’nin çok büyük bir belediye olduğunu belirterek, “Bizim şuanda aylık 4 milyon 500 bin lira elektrik giderimiz var. Yıllık yaklaşık 50 milyon lira elektriğe para ödüyoruz. Bu para yaptığımız bu yatırımlarla kasamızda kalacak. Bu parayı kasamızda kalınca başka yatırımlara yönlendireceğiz” görüşlerinde bulundu.
Kenan KARTAL
13 Mart 2022 Pazar 20:00Sayın başkanım.. Şehrin her yerinde yollar ve kaldırımlar ufak bir köyden hallice.. Belediye olarak gündeminizde bu bozulan yolları ve kaldırımları yenilemek gibi bir niyetiniz var mı?
zübük
13 Mart 2022 Pazar 16:01ekip diye yanında gezdirdiklerine bak kimse kalmadı mı abem yanında senin
Yenişarlı
13 Mart 2022 Pazar 15:37Yenişarbademli belediyesi GES i kuralı 10 yıl oldu o zaman da belediye de nedense CHP li belediye başkanı sayın Mustafa Erdem vardı neden haber olmadı acaba.
Ispartalı
13 Mart 2022 Pazar 06:24Şehrin işlek ana asfalt caddelerinde krater gibi açılmış (çukur demek az gelir) kuyulara düşmekten vallahi bıktım usandım.
Halk
13 Mart 2022 Pazar 06:20Sayın başkan yeni adliyenin hemen yakınında oturuyorum. Yani merkezi bir yer. Isparta ya bir kar yağdı, kürekle kar temizleyerek evimin 50 metre ilerisinden aracımla evimin önüne gelmem en az bir saat sürdü, kar yağdıktan 4 gün sonra yolda bir kar kürümesi yapıldı. Oysaki seni iş yapacak birisi zannedip birde sana oy vermiştim. Kurt bu kışı geçirir de yediği ayazı unutmaz.
Sakıp
12 Mart 2022 Cumartesi 22:21Millet bahçesi yapın ne gerek var
Yeni Karakter Açıldı : Edison Şükrü
12 Mart 2022 Cumartesi 21:42Şükrü abi bişeyler deniyor , İnşallah Türkiye gündemine oturmayız yine , elektriğin başkenti Ispartadan saygılar selamlar
Elektriksiz Şehir
12 Mart 2022 Cumartesi 20:48Valla gülesim geldi.
Vatandas
12 Mart 2022 Cumartesi 20:21Bu işin tüyosunu bütün ilçe belediyelerine verin bütün belediyeler kursun....bunu uygun araziler her belediye bölgesinde vardır....boylece vatandaşın parasını daha az carcur edersiniz .
Teneke
12 Mart 2022 Cumartesi 19:17Kopil sen önce karı temizle
Meçhul
12 Mart 2022 Cumartesi 18:49Her iş bitti bı ise yarayamanlar belediyede misal en al katta güvenliğin karşındaki odadakiler iş bulma yeri ne işe yariyolar laklak gün geçti maaşı al geç başkan bunları gormuyon mu belediye odalarında sigara icenleri zaman bitti mesai bitti muduleriniz yigenleri nerlerde hemen işe girdiğini şöyle bence önce yattığı yerden maaş alanları
Aksu ges
12 Mart 2022 Cumartesi 17:41Aksudaki santralden kazandığını belediyeye verseydin başkan ne gerek var yeni masrafa
Yonetemiyorsunuz
12 Mart 2022 Cumartesi 15:06Aman siz ne bişey bulun ne bişey üretin doğalgaz buldunuz 2 katı zam geldi petrol buldunuz 3 katı zam geldi yeter siz bişey bulupda ülkeyi dahada kötü hale getirmeyin
ISPARTA LI
12 Mart 2022 Cumartesi 14:41EMİN olur mu öyle ekmek üretelim falan bizim doyumsuz fırıncılarımız pahalı araçlara nasıl binecekler sonra yazık değil mi fırın sahiplerine
5 li çete
12 Mart 2022 Cumartesi 13:35Bu kopilin başka ak partili belediyelerde aldığı işlerde araştırılsın. Kaç tane enerji işi yapıyor bakılsın
Çakalll
12 Mart 2022 Cumartesi 13:32Motorla tırın tırın gez. Arka planda herişi yürüt elin ankaralı so gelsin Ispartanın parasını yesin. Kopiiiiillll çaakkkaaaaalllll
vatandaşş
12 Mart 2022 Cumartesi 13:26oooo kopil bey belediyeden almışsın işi. bide benim belediyeyle işim olmaz diyon heryerde.çok uyanıksın
Guldurme
12 Mart 2022 Cumartesi 12:43Güldürmeyin Allah aşkına bırak yapmayı yikmasa bari
vatandaş
12 Mart 2022 Cumartesi 12:26Almanya, İngiltere gibi güneşin az olduğu ülkelerde bile güneş enerjisi için teşvik varken Türkiye'nin bu bileşenleri ithali çok zor ve de pahalı. Önce devlet bu konuda avantaj sağlasın herkes kullanır. Şu an çok pahalı sistemler. Yurtdışından lityum pil bile getiremiyorsunuz
Kasisci
12 Mart 2022 Cumartesi 12:25Mehmet Töngenin yolları Şükrü
Vatandaş
12 Mart 2022 Cumartesi 12:24Bir zamanlar kendi elektriğimizi zaten üretiyorduk özelleştirip dışa bağımlı hale getirdikten sonra "kendi elektriğimizi üreteceğiz" demek nasıl bir siyasi kandırmacadır merak ediyorum ama kananlar var tabi %50'si hala kanıyor.
Ertürk
12 Mart 2022 Cumartesi 12:22ÖNCE ŞU KALDIRIMLARI Bİ ONARSAK SAYIN BAŞKANIM .YÜRÜYEMİYORUZ.HİÇ VADDE VE KALDIRIMLARI DOLAŞIYORMUSUNUZ.ASIL GÖREVİNİZ YOL KALDIRIM İÇME SUYU KANALİZASYON.
Emin
12 Mart 2022 Cumartesi 11:58Önce bi ekmek uretsek başkanım halk ekmek şart oldu